Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ztráta pigmentu na rtu

Od: vendula* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem - přítel má na rtu jakoby ztrátu pigmentu, všimla jsem si toho chvíli po tom, co jsem ho poznala, on tvrdí, že to nikdy předtím nezaznamenal (muži :) ), ale podle starších fotek to vypadá, že je to dlouhodobá záležitost (několik let). Nevíte, co by to mohlo být? Děkuji předem za odpověď.

Ztráta pigmentu na rtu

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pohanka*
hodnocení

1x

Neřekla bych, že to je ztráta pigmentace.

Na červéné části rtu se nachází pouze epitel /blanka z buněk/ plus nervová zakončení, papily, tělíska.

Já bych se zaměřila na lepší ochranu rtu. Poraďte se v lékárně jakými přípravky chránit rty. Též, jestli přítel nekonzumuje nějaká příliš ostrá jídla, kyselá, při dentální hygieně nepoužívá agresivní zubní pasty /bělící/ dezinfekční přípravky /Listerine/.

Má dostatek čerstvých vitamínů, minerálů, stopových prvků? A, C, E, řada Béček, Zinek, Selen.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, jsem také muž a jako muž bych to neřešil. Změny v pigmentaci se projevují věkem, resp. mohou být už vrozené. Já měl dlouho sražený pigment (dle dětské lékařky) na ruce (trochu viditelné hnědé fleky) a časem se to vyrovnalo / zmizelo to. Takže, myslím si, že je to pouze kosmetická záležitost, které si všimne opravdu jen žena . Zdravím!

P.S. Ovšem, někdo jiný by zřejmě poslal Vašeho přítele za doktorem, ale bude stačit, když se lékaře zeptá příležitostně až tam půjde s něčím závažnějším.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]