Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Založení účtu - spořitelna

Od: p* odpovědí: 7 změna:

Ahoj, potřeboval bych poradit se založením účtu ve spořitelně. Táta by chtěl nějaké peníze uložit, ale v případě že se s ním něco stane (nedej bože) chce, abych měl právo k výběru pouze já a to z důvodu případných neshod se sourozenci (táta je vdovec). Jde účet nějak zařídit na tyto podmínky?..aby nebyl účet předmětem dědického řízení? Nemáme v tom zkušenosti..poradí někdo? Je to smutné , ale řešit se to musí...

Díky moc za pomoc...

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

doplnit odpověď
hodnocení

0x
No já si myslim že by to neměl být problém (muj názor), prostě se tam zjedná osoba co může s účtem disponovat...nicméně tady to nevyřešíme- musíš s tátou do spořitelny aby si založil účet a projednal s nima tyhle věci okolo. Další možností je účet založit na tebe...to si projednej ve spořitelně pro a proti...

nensy*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
P-Pokud jsi plnoletý musíš zajit do spořitelny a otec ti tam zadá podpisové právo na vyběr peněz.Podle mě je to nelepčí spusob budeš jen ty mít právo vyběru z učtu:)Je zbytečné vest dva učty jen platíte.Zadejete jen podpisové právo jen tobě je po starostech:).SO.

jaja28*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Opravdu to není nic radostného takto přemýšlet ještě za života tatínka, ale takový už je život. Ale k věci. Pokud založí účet tatínek a ty budeš jako disponující osoba, bude tento účet v případě tátova úmrtí stoprocentně předmětem dědického řízení. Jiná situace by byla, kdyby tatínek svolil účet uzavřít na tvé jméno - ty bys byl vlastníkem účtu a on sám by byl u tohoto účtu uveden jen jako disponující osobou.V tomto případě by se při úmrtí táty s účtem nic nedělo, nebyl by předmětem dědického řízení, pouze ty by sis pak provedl změnu - zrušení disponenta z důvodu úmrtí. Ještě taková malá rada- pokud uvažujete o zřizování účtu volila bych raději Poštovní spořitelnu - je tu možnost zřízení účtu na každé poště a také výhoda při jakékoliv manipulaci s účtem na všech poštách po celé republice, což představuje nesrovnatelně více obchodních míst než má spořitelna a také má pošta delší pracovní dobu než spořitelna. Co ještě také není zanedbatelné je výše poplatků za vedení účtu. Poštovní spořitelna má nejnižší poplatky ze všech bankovních ústavů, které jsou u nás k dispozici. Přeji hodně zdaru v zařizování.
nensy*
JAJA28 Ano souhlasím stebou co jsi napsala:) ,ale vystat si ty fronty na poště má také své.My jsme pomohli poradit ted to je na nich co bude lépe vyhovovat jim:).SO.
p*
hodnocení

Děkuji Vám všem za zkušenosti a radu... asi to pravděpodobně uděláme tak, že založím ještě jeden účet a asi v té Č. spořitelně, když už tam jeden účet mám a asi tedy zas na mně s právem táty na výběr. Chtěl jsem, aby měl svůj a já s tím vlastně nechtěl mít nic společného, ale asi jinak jednodušeji to nepůjde vzhledem k případným potížím s dědictvím. Nechci to mít na svém účtu, aby se to nemotalo..a hlavně se mi příčí, že to pak vypadá jako když chci tátu nějak obrat..no..nevěděl jsem jak to udělat, když táta chce nějaké peníze někde mít, ale za těch výše uvedených podmínek...

Děkuji...

8976*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
nejlepší když se poradíš s odborníky, ale pokud účet bude veden na jméno tvého otce mám dojem že je součástí dědického řízení...

al bunda*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Vyhnul bych se Spořitelně... Je drahá a ... No to by byla jiná diskuse. Zkuste FIO a vezměte si od nich platební kartu pro vybírání z bankomatů. Nulové poplatky považuji za výhodu. Hledejte v google.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]