Nejste přihlášen/a.
Na nádražích, i malých, většinou koupit jdou. Na zastávkách ne. Pokud jedeš ze zastávky, kde se nedá koupit, prodá ti jízdenku průvodčí ve vlaku, za normální cenu.
Zpáteční se koupit dá, ale musíš zpáteční cestu absolvovat nejpozději druhý den.
Povinnou rezervaci mají třeba vlaky SuperCity, ale ty rozhodně nestaví na menších nádražích a když se na to na přepážce zeptáš, určitě ti to rádi řeknou.
Jinak jsem zapomněl na možnost koupit jízdenku online, což je vlastně poslední dobou (když už náhodou někam vlakem jedu) moje nejpoužívanější možnost, protože je to pro mě pohodlnější a hlavně tam mám zdarma i místenku
Dobrý den, přehlédnu fakt, že jste ve věku, kdy je i možnost slevy, že lze jízdenku koupit i na internetu nebo přes mobil. Takže, pro cestu vlakem si najdete vlakové nádraží, tam pokladnu (výdejnu jízdenek), řeknete si o normální (bez slevy) i zpáteční jízdenku z bodu A do bodu B. Víte, kterým vlakem jedete, nastoupíte do II. třídy (to je normální a potom je i I. třída, která je dražší, ale průvodčí by Vás z ní vyhodil) a až přijde průvodčí, tak mu jízdenku předložíte. Ve vlaku se nekouří, zpáteční jízdenka je cenově zvýhodněná, tak ji použijete i pro cestu zpět (platí do druhého dne). Můžete jet osobním vlakem i rychlíkem (na některé rychlíky je třeba rezervace - na osobní vlak nikoliv). Pokud není v místě nástupu pokladna, tak si jízdenku koupíte až ve vlaku od průvodčího (řeknete mu, kde jste nastoupil a kam jedete). Trasu (možný přestup) si zjistěte předem (viz jízdní řád). Takže, složité to není. Zdravím!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.