Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde jsou lepší adventní trhy

Od: emilludek odpovědí: 6 změna:

Rozmýšlíme nad návštěvou adventních trhů. Máme na mysli vánoční Prahu, Vídeň, Dresden, Norimberk a Wroclaw. Co by z toho asi bylo nejzajímavější a nejvíce naplnilo zážitkem před vánocemi. Někdo z Vás už možná někde z těchto míst byl, tak bych rád slyšel dojmy a Vaše názory. Též mne zajímá, kde je nejúžasnější vánoční atmosféra s programem?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hcx
hodnocení

3x
Ve Wroclawi bude nejmíň lidí.

Wroclav je hlavně krásná a má atmosféru. Taky bych jela asi tam. Lidé jsou tam přátelští. Poláci a hlavně ty starší nás mají rádi.

ma11

Něco na tom bude, dala jsem se v Jelenie Goře při konzumaci výborného šašlíku v jeho stánku do hovoru s jedním prodejcem a ptala jsem se ho, jako že Poláci nás asi nemají rádi, když tam takhle jezdíme autobusy ve velkým a šmejdíme po levnějším zboží, že je to musí otravovat. On mi povídá, ale kdepak my jsme naopak moc rádi, když k nám Češi jezdí nakupovat, ale o Ukrajince nestojíme, tak jsem se divila. Taky jsem koukala, všude stánků a ani jeden Vietnamec, Poláci si to stačí prodávat sami.

ma11
hodnocení

2x

Byla jsem skoro všude v Rakousku, Německu i v Polsku budete se divit, ale nejlepší co se týče vánoční pohody, nakupování, výběru dárků a cen se mi líbilo v Polsku. Ve Vídni tolik lidí, že je to neůnosné, přijdete ovšechny knoflíky, na všechno fronty jak v NY. V Německu o trochu lepší, ale všechno drahý, taky ted člověk si není jist ničím, na to taky třeba hledět, všechno předražený. V Polsku trhy se vším možným, obchůdky, všude volno, žádné strkání, ceny rozumné, klid a mír, pravá vánoční nálada a i dobře nakoupíte.

liska*
hodnocení

0x

Někdo tu psal Plavno /Plauen/. Byla jsem na několika ve velkých městech za hranicemi, ale ten ruch, vřavu a tlačenice, už nemusím. Stačí mi malé české jarmarky.

O tom Plavně jsem psal já. Za posledních 20 let jsme vyzkoušeli leccos a nakonec jsme zakotvili v Plavně. Je to dané i naším bydlištěm, jsme z Chebu, takže Vídeň i Wroclav z ruky, ale "západoněmecká" velkoměsta jako na dlani. Bayreuth nás docela zklamal, Norimberk průměr, Kronach jakbysmet. Do Plavna jezdíme už 5 let a nestěžujeme si. Pochopitelně ať pojedete kamkoli o víkendu, jsou davy všude, ve všední dny je to podstatně lepší. Nikoho nenutím, ani nepřemlouvám, ale myslím si, že Plavno stojí za zkoušku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]