Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zdravotní a sociální pojištění

Od: malvinka* odpovědí: 12 změna:

Dobrý večer, prosím o radu

Pokud zaměstnanec ukončí pracovní poměr k 31.12.09 a od 15.1.09 by nastoupil , do jiného zaměstnání. Co je pro něj zajímavější zaplatit si příslušnou částku sám čí se registrovat na úřad práce prosím spěchá velmi.

Díky

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

moxa*
hodnocení

3x

Sociální pojištění není povinné, platit ho nemusíte. Mohlo by se Vám snad hodit, kdybyste potřebovala kvůli nějaké dávce v budoucnu být pojištěna po určitou dobu.

Zdravotní pojištění - pokud jste pojištěna alespoň část měsíce od zaměstnavatele, nemusíte doplácet zbytek měsíce. Pokud od 15. budete zaměstnána, nemusíte řešit ani zdravotní.

hepcziiik*

nahlásiít se na ÚP je nutné nejdéle do tří dnů po ukončení pracovního poměru, jinak po vás budou vymáhat dluh na zdravotním pojištění. A věřte tomu, že to nechají uležet 4 a 3/4 roku, aby si mohli naúčtovat tučné penále... za ty starosti potom to nestojí a je výhodnější na ten pracák zajít

jirka22*

Tuto odpověď hodnotím jako nesprávnou a matoucí, tedy známkou 5 *cert*. Naopak "předřečník" moxa ten se vyzná a proto má 1 s hvězdičkou *palec*

moxa*

Děkuji *hi* Tu jsem dneska přesně potřebovala *palec*

hodnocení

1x

Myslím, že je dobré se zaregistrovat na ÚP,máte i za těch 15.dnů nárok na podporu.Zdravotní za Vás zaplatí stát.Můžete si to platit sám, ale takhle to je výhodnější.

tomason*
hodnocení

0x

Nahlásit se na ÚP budete 14 dní doma .Po mně chtěli na VZP zaplatit i jeden den musí to navazovat.Řeším to samé končím 31.12 nastupuji 4.1.2010.

papene*

*bezim*Malvinko skoč si ÚP, pro svúj klid..I když je to jen na chvilku, ale budeš mít jistotu , že jsi vše udělala jak má být(možná i navíc).

*stop*S ÚP není radno laškovat.;)

jirka22*
hodnocení

0x

Pokud skutečně nastoupíte do zaměstnání do konce ledna, pak se o zdravotní pojištění starat nemusíte vůbec (pojistné je měsíční a plně postačuje, když jej zaplatí nový zaměstnavatel třeba za jeden den) a pro výpočet důchodu se jedná o tak zanedbatelnou dobu, že je zbytečné se sociálním pojištěním zabývat.

Záleží jen na Vás, jestli chcete získat podporu v nezaměstnanosti za těch 14 dnů (tzn. 14/31 vyměřené dávky) nebo ji oželíte. Když vezmete v potaz, že budete muset v období 9 pracovních dnů 2 - 3x navštívit ÚP v jejich často "voňavých" prostorách, hodiny čekat, dokládat řadu dokladů, atd., tak já osobně bych se tohoto práva vzdal;) . Hodně štěstí.

malvinka*
hodnocení

V

Zdravím Jirko,

díky za pomoc já osobně bych nejraději zvolila variantu bez ÚP.Přijde mi to celé jako ztráta času a vůbec bych si to raději odpustila. Mám osobní důvod k datu 15.1.Dá se někde spolehlivě zjistit zda po mě nebude požadována úhrada. Nejedná se o žádný podvod, jen je to datum vhodné pro nový začátek. Pracovní smlouva bude vystavena.

jirka22*

Pokud jde o zdravotní pojištění, tak lepší odpověď na váš dotaz nezískáte nikde jinde, než u své zdravotní pojišťovny. V pondělí tam zaskočte a uvidíte, že dostanete stejnou odpověď, jakou jsem dál vám já. Ale určitě :), budu rád, když napíšete, co vám řekli. Hezký večer

malvinka*
hodnocení

Jirko trošku je mi líto , že Vás s moxou nemohu podělit o bodík. Měli jste pravdu oba. Dnes jsem vznesla telefonický dotaz na ZP a resumé je následovné platbu uhradí nový zaměstnavatel.

Díky za radu.

jirka22*

Bylo mi ctí ;). Hezký večer.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]