Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, prosím o radu
Pokud zaměstnanec ukončí pracovní poměr k 31.12.09 a od 15.1.09 by nastoupil , do jiného zaměstnání. Co je pro něj zajímavější zaplatit si příslušnou částku sám čí se registrovat na úřad práce prosím spěchá velmi.
Díky
Sociální pojištění není povinné, platit ho nemusíte. Mohlo by se Vám snad hodit, kdybyste potřebovala kvůli nějaké dávce v budoucnu být pojištěna po určitou dobu.
Zdravotní pojištění - pokud jste pojištěna alespoň část měsíce od zaměstnavatele, nemusíte doplácet zbytek měsíce. Pokud od 15. budete zaměstnána, nemusíte řešit ani zdravotní.
nahlásiít se na ÚP je nutné nejdéle do tří dnů po ukončení pracovního poměru, jinak po vás budou vymáhat dluh na zdravotním pojištění. A věřte tomu, že to nechají uležet 4 a 3/4 roku, aby si mohli naúčtovat tučné penále... za ty starosti potom to nestojí a je výhodnější na ten pracák zajít
Nahlásit se na ÚP budete 14 dní doma .Po mně chtěli na VZP zaplatit i jeden den musí to navazovat.Řeším to samé končím 31.12 nastupuji 4.1.2010.
Pokud skutečně nastoupíte do zaměstnání do konce ledna, pak se o zdravotní pojištění starat nemusíte vůbec (pojistné je měsíční a plně postačuje, když jej zaplatí nový zaměstnavatel třeba za jeden den) a pro výpočet důchodu se jedná o tak zanedbatelnou dobu, že je zbytečné se sociálním pojištěním zabývat.
Záleží jen na Vás, jestli chcete získat podporu v nezaměstnanosti za těch 14 dnů (tzn. 14/31 vyměřené dávky) nebo ji oželíte. Když vezmete v potaz, že budete muset v období 9 pracovních dnů 2 - 3x navštívit ÚP v jejich často "voňavých" prostorách, hodiny čekat, dokládat řadu dokladů, atd., tak já osobně bych se tohoto práva vzdal . Hodně štěstí.
V
Zdravím Jirko,
díky za pomoc já osobně bych nejraději zvolila variantu bez ÚP.Přijde mi to celé jako ztráta času a vůbec bych si to raději odpustila. Mám osobní důvod k datu 15.1.Dá se někde spolehlivě zjistit zda po mě nebude požadována úhrada. Nejedná se o žádný podvod, jen je to datum vhodné pro nový začátek. Pracovní smlouva bude vystavena.
Pokud jde o zdravotní pojištění, tak lepší odpověď na váš dotaz nezískáte nikde jinde, než u své zdravotní pojišťovny. V pondělí tam zaskočte a uvidíte, že dostanete stejnou odpověď, jakou jsem dál vám já. Ale určitě , budu rád, když napíšete, co vám řekli. Hezký večer
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.