Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Biopsie svalu

Od: kristinao odpovědí: 2 změna:
Ahoj vsem,aktivně sportuji a ráda bych podstoupila biopsii svalu. Chci vědět jak na to jsem,jestli se nesnazim zbytečně,jestli bych neměla přejít na jinou disciplínu,ale hlavně bych ráda vedela neco o sobe,o svém těle,snad mi rozumíte. Hledala sem si hodne informací,ale nějak sem nenarazila na to,jak se na toto vyšetření dostat,jestli je k tomu potřeba nejaky podnět nebo jestli je to řekneme banální jako třeba prohlídka u sportovního lekare. Moc dekuji,snad mi pomůžete

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

svaly
hodnocení

1x

Už při názvu biopsie je jasné, že se nejedná o prohlídku, ale odebrání tkání. Provádí se u podezření z dědičné nemoci nebo jiného onemocnění svalstva, které nejde jinak určit. Obyčejně se tkáň bere z bérce a to v celkové narkoze.

Zda sportovci mají jinou možnost nebo postup, nevím.

doplněno 07.12.17 15:47:

Byla jsem na biopsii v nemocnici na chirurgii na doporučení od neurologa. Obávám se, pokud nemáte potíže, že byste doporučení získala.

kristinao
hodnocení

Děkuji,vím co to obnáší,jediné co mě trápí je jak se na něco takového dostat,zda přes nějakou nemocnici,ortopeda,nevím

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]