Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stroj na sterilizaci sklenic

Od: kubaaa odpovědí: 9 změna:

Zdravím, potřeboval bych poradit... neznáte náhodou nějaký stroj, který by dokázal v relativně velkém množství vyvařit - sterilizovat velké množství uzavíratelných sklenic? Nepotřebuji zatím žádnou obrovskou linku za 50 milionů, potřebuji jen nějaký stroj, který by mi práci usnadnil a já nemusel sklenice zavařovat po jedné.

Díval jsem se na internet a našel jsem pouze sterilizátor na kojenecké lahve, který se navíc ještě musí strčit do mikrovlnné trouby, jinak zatím nic. Děkuji, K

doplněno 05.12.17 11:04:

Jinak dodám, potřebuji zavařovat opravdu sklenice typu na okurky, ne dětské láhve :) ideálně v takovém mnžství, abych zavařil kolem 50ks sklenic během jedné hodiny.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Existuje možnost zavařovat v myčce. Zkusil jsem to, funguje. Nicméně zkoušel jsem to víceméně ze zvědavosti, zas takový sad nemám, abych to musel dělat ve velkém.

Jen otázka. Kolik stupňů má teplota mycí vody v myčce? Při kolika stupních se bezpečně zahubí to co tam nemá být?

Moje myčka má podle návodu v nejteplejším režimu 70°C, kompoty jsou po dvou letech stále ve výborné kondici :)

liska*

Na tom ovoci i zelenině, co do těch vyvařených sklenic sypu, taky sedí zárodky plísní, co tam nepatří. Od toho se to zavařuje.

hodnocení

0x

Hledala bych varný kotel - možná i v bazaru, protože u nových jsou ceny od 50 tis. nahoru.

sklenice
hodnocení

0x

50 sklenic se vám v pohodě vejde do myčky V myčce jednak sterilizuji sklenice i v ní zavařuji. Vyzkoušeno..

hodnocení

0x

Já zavařuji takové sklenice v brutaru/kotel na pevná paliva/.

jabraka*
hodnocení

0x

Podle mého názoru a letitých zkušeností stačí sklenice důkladně umýt třeba i slabým desinfekčním prostředkem(hypermangan - SAVO)a po vypláchnutí čistou vodou zavařovat.Samo ovoce přináší řadu bakterií,plísní a kvasinek,takže sám zavařovací proces je musí zlikvidovat.Zavařování musí prohřát obsah a také samotné sklenice na teploty,které vše živé zahubí.Je zcela zbytečné předtím hromadně sklenice sterilizovat.

Pokud bych chtěl za každou cenu sklenice sterilizovat hlavně uvnitř,koupil bych si tuto teplovzdušnou pistoli a do každé sklenice po umytí krátce fouknout.2000W a teplota až 600 stC už zařídí potřebné. trotec24.cz/...

JABRAKA

liska*

Já ty umyté sklenice postavím do trouby na 120 stupňů na pekáč otvorem nahoru kvůli odparu a po nějaké době další várku. Zkusila jsem je také chvíli protáčet v mikrovlnce. Kolikrát jsem nestihla ani to a jen sklenice umyla horkou vodou a hned do toho sypala třešně, jiné ovoce, či zeleninu, zalila nálevem a zavařila. Zavařenin mám plno a nic se nekazí. Jen víčka v kastrolku vyvařím pokaždé. Všechno tahám peanem nebo v chňapce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]