Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Snědl jsem asi kousek příboru

Od: mick odpovědí: 15 změna:
Dobrý den,
byl jsem dnes na obědě a asi se mě podařilo sníst kousek nože odštípnutý špičky.
Nevšiml jsem si jestli už byl odštípnutý nebo nebyl.. všiml jsem si toho po jídle.
Byli to asi 3mm co to může udělat, kdybych zo snědl?
Děkuji.
doplněno 02.12.17 14:22: Měl jsem mleté řízek cordon bleu s br. Kaší
Ale myslím si, že snad jsem to nesnědl
doplněno 02.12.17 19:24: Kovový příbor

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Na 99.99% naprosto nic.

doplněno 02.12.17 17:01:

magazin.cz/...

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, na 99,99 % byl nůž odštípnutý již dříve - pokud jste s ním jedl normálně a běžné jídlo. Kdo si vzpomíná na stav příborů např. na vojně, tak mně dá za pravdu. Zdravím!

doplněno 02.12.17 14:15:

jofa - tak zavzpomínejme na otlučené nádobí a příbory ve školní jídelně. Zkrátka, k poškození dochází většinou při údržbě a manipulaci, než až během jídla. A ta příborová slitina je zdravotně nezávadná.

doplněno 02.12.17 14:25:

mick - na tomto jídle se dá příbor ulomit těžko. Buďte v klidu.

jofa*

ben: Pro lampasáky byl příbor ze švédské nerez oceli a tudíž nezničitelný. Pro mužstvo kvalitní hliníková slitina, včetně vždy u pasu připraveného bagru.

Hm, švédská nerez ocel pro VZP a Al pro VZS? A kde prosím Vás?U pár útvarů jsem byl ,ale nikde nebyly jiné příbory pro mužstvo a jiné pro VZP.Teda alespoň u pozemního vojska a to konkrétně u 4 armády a párkrát na jejím velení a také na velení ZVO.

culdabulda1*
hodnocení

1x

3 mm? .. no mezi těmi "srač..." , kterými nás krmí EU to Vaše trávicí ústrojí vůbec nerozezná ...

doplněno 03.12.17 01:06:

- takhle spolknout jehlu - to by byl teprve průser ! - předpokládám, že příborový nůž ani žádnbou špičku nemá,

mot
eu vyrabi nejake potraviny?
jofa*

Nedávno jsem koupil omylem dršťkovou polévku HAMÉ a když jsem to povařil a začal konzumovat, tak si říkám co to pořád memůžu rozžvějkat a oni ty prasa..v HAMÉ do toho dávají cibule i se šlupkama. To jsou opravdu koumáci, jak ušetřit a naštvat spotřebitele.

tiffany*

Koumáci zřejmě potichu doufají, že jejich prohřešky občané pojmou jako nátlak EU.

Při tom množství zpracovávané suroviny se stát může - to se "povede" i doma, že je v jídle něco, co tam být nemá.

jofa*

On to nebyl zrovna jeden kousek ale několik slupek poměrně velkých. Nepsal bych to, kdybych za nějaký čas, já nepoučen, dršťkovou nekoupil znovu a bylo to stejné, několik slupek z cibule, což se lehce pozná. . To není náhoda ale kašlou na to, vždyť zákazník to seže..

No jéje, dneska je "výrobce EU" skoro na všem *smich*.

Ale s tím kouskem kovu bych se nebála.

janm*
hodnocení

0x

Hezký den

Teoreticky by se nemělo stát nic, ta kaše co jste k tomu jedl je ideální takové drobné kousky se do toho lehce "nabalí" a ztrácí na potencionálním "nebezpečí" navíc pokud to prošlo hladce až do žaludku, slabý roztok kys. chlorovodíkové v tráv. šťávách má velmi dobré rozpouštěcí účinky. Když jsem byl malý omylem jsem snědl klasickou skleněnou baňku "jemné střípky" ležela zakutálená pod stolem jak se zdobil stromek krásně se leskla a já si ji spletl s jablkem, bez rozmyslu jak to u dětí někdy bývá jsem jí vzal a "křáp křáp" najedl se :-D Pusa od krve všude drobné střípky, když to vystrašení mně vzali na pohotovost, doktor prý v klidu prohlásil: " Udělejte mu bramborovou kaši ať se to do toho zamotá". I stalo se, více se to neřešilo . Pochopitelně nejlíp co s tím určí lékař ale větší problémy mohou způsobit např. kulaté hladké předměty jako mince nebo drobné baterie které při natrávení mohou uvolňovat nebezpečné toxické látky.

pohanka*
hodnocení

0x

Ještě upřesněte, jestli to byl umělohmotný příbor, nebo kovový?

Já si myslím, že nerezový příbor byste v puse cítil.

Kovová příchuť nebo při skusu bolest zubu, při kousání, pokud jste nehltal, tak byste cítil něco nepatřičného.

A kov se nedá jen tak lehce odštípnout.

Tedy příbor byl již ulomený dříve.

Pokud se jedná o umělohmotný, tak ulomenou třeba špičku vidličky jsem snad snědla dvakrát a nic se mě nestalo.

beri49*
hodnocení

0x

Jestli chceš být v klidu, zajdi na rentgen a tam ti řeknou.

Náš syn ve 3 letech spolkl odznak (zavřený) javorového listu, na rendgenu to bylo krásně vidět. Druhý den jsme ho očistili od hovínek, a do dneška má památku *smich*

liska*

Můj, ani ne dvouletý, vnouček snědl jeden hrot plastové vidličky. Tak moc s ní chtěl jíst a já seděla u něj. A najednou tam nebyl asi dvoucentimetrový ostrý plast. Cpala jsem ho mandarinkami, aby se věc obalila. Nic se nedalo dělat, než ho ládovat, pozorovat a modlit se. Na RTG tohle vidět není. Dvakrát jsem ředila obsah nočníku v rohu zahrady, než se ten bílý bodec objevil v trávě. To mi spadl kámen ze srdce. Klukovi je dnes dvanáct, a kdybych mu to neřekla, tak tuhle příhodu nezná. Zato já dostala lekci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]