Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám v plánu vycestovat po světě cca 1-2 roky, ohledně zdravotního pojištění jsem zjistil že v ČR mi stačí uzavřít cestovní ( pracovní) pojištění a poté ho doložit na mou pojišťovnu. ( bez nutnosti platit měsíční zálohy ) Jak je to se sociálním pojištěním? Je možné se mu také vyhnout? Děkuji
0x
Jednáse spíš o cestování ,, na blind ,, 14 dní na jednom místě ( nějaká práce na černo ) pak zas jinam. Pracovní bude cestovní pojištění
0x
Obávám se, že ohldeně zdravotního pojištění nemáte správné informace. Cestovní pojištění podle mne nestačí, musel byste mít zdravotní pojištění někde hrazeno (měsíční zálohy) a po návratu do ČR doložit existenci i platby zdravotního pojištění v zahraničí. (Před odjezdem byste se musel u naší zdravotní pojišťovny oshlásit a do 8 kalendářních dnů vrátit kartičku pojištěnce.) Ověřte si své informace radši ještě u své zdravotní pojišťovny..
Děkuji, ohledně sociálního mám jasno, ohledně zdravotního jsem našel toto - mzv.cz/... Podle všeho stačí i cestovní pojištění ( samozdřejmě nějaké lepší kvůli limitům )
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.