Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cestování bez sociálního pojištění

Od: zm odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, mám v plánu vycestovat po světě cca 1-2 roky, ohledně zdravotního pojištění jsem zjistil že v ČR mi stačí uzavřít cestovní ( pracovní) pojištění a poté ho doložit na mou pojišťovnu. ( bez nutnosti platit měsíční zálohy ) Jak je to se sociálním pojištěním? Je možné se mu také vyhnout? Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jvf
hodnocení

0x
Sociální není povinné. Jen se vám ty 2 roky nebudou počítat do odpracovaných let na důchod. Píšete, že cestujete pracovně - to ho za vás nebude hradit zaměstnavatel? Nebo budete zaměstnán v zahraničí?
zm
hodnocení

Jednáse spíš o cestování ,, na blind ,, 14 dní na jednom místě ( nějaká práce na černo ) pak zas jinam. Pracovní bude cestovní pojištění

Klidně se sociálnímu pojištění vyhněte. Ty dva roky se Vám nezapočtou pro nárok na důchod a kdybyste onemocněl, nedostanete nemocenskou, ale to jsou jediné důsledky.

iz*
hodnocení

0x

Obávám se, že ohldeně zdravotního pojištění nemáte správné informace. Cestovní pojištění podle mne nestačí, musel byste mít zdravotní pojištění někde hrazeno (měsíční zálohy) a po návratu do ČR doložit existenci i platby zdravotního pojištění v zahraničí. (Před odjezdem byste se musel u naší zdravotní pojišťovny oshlásit a do 8 kalendářních dnů vrátit kartičku pojištěnce.) Ověřte si své informace radši ještě u své zdravotní pojišťovny..

hodnocení

0x

Jestrli se nepletu tak sociální je nepovinné a stejně se platí jen v případě zaměstnání (tzn zaměstnavatel za zaměstnance nebo OSVČ sám za sebe)Toto za uchazeče o zaměstnání nehradí ani ÚP tedy stát.

Takže v klídku,nic se neděje ,jedině že to nebudete mít pak započtené do důchodu !

zm
hodnocení

Děkuji, ohledně sociálního mám jasno, ohledně zdravotního jsem našel toto - mzv.cz/... Podle všeho stačí i cestovní pojištění ( samozdřejmě nějaké lepší kvůli limitům )

majsterjoe*

No jo, ale to bys musel platit pojištění zdravotní v té cizině.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]