Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co mám dělat s falešným kamarádem?

Od: alobercz odpovědí: 18 změna:

Dobrý den

Mám jednoho kamaráda se kterým se kamarádím dost dlouho... dneska jsem se ale dozvěděl něco hrozného... Předtím byl v pohodě, doučoval mě, radil mi... byl to fakt kámoš. Ale dneska se zachoval jako zrádce... co udělal nechci rozebírat... prostě v pondělí jdu zase do školy a dnes jsem si ho všude zablokoval nechci ho už ani vidět... no... já jak jdu zase v pondělí do školy tak on jak sedí předemnou tak si často povídáme... nevím co mám dělat prostě je to falešnej kámoš a kašlu na něj... nevím co mám dělt to pondělí... :(

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zdravím. Už jste se sám rozhodl ho ignorovat a vymazat ze svého života. Za kamaráda už ho nepovažujete, takže ho ignorujte i v té škole. Dále to neřešte, zklamal Vás a jedině Vy víte, že Vám za kamarádství již nestojí. Snad jste se neunáhlil ve svém úsudku..

bublanina*
hodnocení

2x

Chápu, že kamarád mohl udělat něco, co se ti nelíbí, s čím nemůžeš souhlasit a čím tě zklamal. Co ale nechápu, je skutečnost, že i když jste byli kamarádi "dost dlouho" a "byl to fakt kámoš", dnes ti po této své chybě nestojí ani za to, abys ho vyslechl, dal mu šanci ti to nějak vysvětlit, nějak se obhájit. Každý můžeme udělat chybu, a ty jsi tak zatvrzelý, že kamarádovi nechceš dát ani prostor, aby ji napravil. Třeba ho už v této chvíli hodně mrzí, co udělal, trápí se tím, třeba by se ti chtěl omluvit, třeba toho velmi lituje. A co mu v této pro něj možná těžké chvíli nabídne jeho kamarád, který by ho měl spíš podržet, tedy ty? Odpověď jsi nám tu napsal: "... jsem si ho všude zablokoval, nechci ho už ani vidět... kašlu na něj..." To není dobré řešení, nemyslíš? Nechceš mu dát ještě šanci alespoň všechno vysvětlit a teprve pak se rozhodnout? Zkus si to nechat projít hlavou. :)

figurek*
hodnocení

0x

jestli chceš radu, pak sem připiš co tak falešného a zrádného ti tvůj kámoš udělal. Není náhodou problém na tvé straně? Možná že se cítí využívaný a už tě má dost.

alobercz
hodnocení

nene... právě že jsme vycházeli dobře... teď ale najednou prostě tohle...

doplněno 01.12.17 16:36:

já mu pomáhal programovat a posílal sešity když chyběl a on mě doučoval :D

elane
hodnocení

0x
A opravdu důvěřujete tomu, od koho jste se o tom kamarádovi " dozvěděl něco hrozného"...? A jak víte, že je to pravda? Co když ten "podraz" udělal někdo jiný? Nechcete se toho kamaráda na to aspoň zeptat? Určitě byste se něco dozvěděl. O něm nebo o sobě. A možná byste změnil názor... *jasne*
alobercz
hodnocení

ano jsem si jistý, že nelžou vzhledem k tomu že mi to řeklo asi 7 lidí

72mona3*

O všem se má pochybovat. M.

hoststary*
hodnocení

0x

Teď si představte, že se jako špatný charakter projeví některý ze spolupracovníků v zaměstnání, kde ho nemůžete vymazat ale musíte s ním dál komunikovat a nějak vycházet. Prostě máte výhodu, že jste kamaráda v nějaké situaci prokouknul, což je lepší než skryté nebezpečí. Už se nějakým způsobem odhalil, vy to víte, on to ví, a jedete dál. Už víte na co si u něj dát pozor a jak dalece s ním budete chtít nebo budete muset jednat.

Někdo se urazí tak, že druhého ignoruje a ani ho ostatnativně nezdraví ale pokud je to v práci šéf, nezle ho nepozdravit nelze ho ingorovat. U vás jako spolužáků je to trochu jiné, prostě se podle toho můžete zařídit. Záleží na vás, jestli se budete zdravit a mluvit spolu, nebo to utnete.

still10k*
hodnocení

0x

Ted si nejsem uplne jisty, ze je vina na jeho stane. Vas nepopis cele udalosti a definitivni cara za vztahem z hodiny na hodinu ukazuje na problem spise u vas. Takhle se kamaradi nechovaji. Sednete si s nim nekde bokem a v klidu si to vyrikejte. Treba se dozvite, ze to bylo uplne jinak.

hodnocení

0x

"Dozvěděl" jste se o kamarádově "zradě" od někoho - nebo jste u toho, co "udělal" byl osobně? Nebylo by rozumnější si tu "hrůzu" vyjasnit přímo s ním, než provedete něco, co se bude špatně vracet?

alobercz
hodnocení

nebyl jsem tam odobně ale asi 7 lidí mi to řeklo... a navíc jsme fakt byly nejlepší kamarádi já mu nic špatného neudělal

Takže těm sedmi lidem věříte víc než kamarádovi, kterého jste odepsal bez toho, aby aspoň dostall možnost věc vysvětlit.

alobercz
hodnocení

no jo ale když existuje nahrávka jak říkal to kvuli čemu jsem mu přestal říkat kamaráde?

lopata*

chováš se jak malá holka, buď se ho na rovinu zeptej nebo ho ignoruj a to buď úplně nebo s ním komunikuj jen v rámci běžné společenské komunikace to je asi nejrozumnější v pokud se potkáváte ve škole

hrdrsh
hodnocení

0x

Docela by mě zajímalo, co to bylo. Měl byste si s ním o tom promluvit, třeba to řekl ze srandy, nebo plácnul něco, co ho teď mrzí apod...

hodnocení

0x
No nejlepší je se ho přímo zeptat na to co tě trápí
Jedna věc je názor okolí a druhá věc je odpověd na tvou otázku od toho koho se to týká
Takže se toho neboj a ptej se pak dělej náký závěry

hodnocení

0x
No když jste ho "všude zablokoval", tak je to snad vyřešeno, ne? :)

hodnocení

0x

Jednáš dosti zbrkle. Hned pohřbíš přátelství a nesnažíš se vyzvědět, jak vše vzniklo. Věříš raději ostatním, vzdálenějším lidem, než nejlepšímu kamarádovi. A i když jim věříš, proč se na vše nezeptáš přímo jeho? Aby ti to vysvětlil a vyříkali jste si to jako chlapi? Bez přítomnosti ostatních.

Jenže Ty se chováš jako náfuka, hned sis ho zablokoval a konec. Člověku byla dána řeč, aby mohl komunikovat. Ty máš tu pusu ale jen na přijímání knedlíků, mluvit s ní nedokážeš. Udělal jsi hloupost, ale je to jen Tvoje věc. Myslím, že po vysvětlení jste mohli být dobří kamarádi dál. Ale Ty to holt chceš jinak. Tvoje rozhodnutí. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]