Nejste přihlášen/a.
Únavový syndrom bývá spojený s "Fibromyalgií", ja třeba vyšetření CT, proberte to s lékařem. Podívejte se na stránky: fibromyalgik.webnode.cz/... celostnimedicina.cz/... Přeji hodně zdraví...
Ještě se zkuste zeptat lékaře, na "magnesium (hořčík)", dostane se v lékárně i volně, proti únavě svalů...
Pt neměla odkazovat na fybromyalgii. Ani ona neumí nikoho vyšetřit nebo dokonce stanovit diagnózu přes internet. Už v první odpovědi jsem Vám napsala, kde se něco dozvíte → pouze u svého lékaře.
Nemá smysl sem vypisovat výsledky vyšetření, protože správně je může interpretovat pouze Váš lékař. Nemá smysl ani hledat někde jinde → žádný solidní lékař Vás nebude bez vyšetření "léčit na dálku".
"ivzez", právě jsem udělala dobře, že jsem odkaz dala na Fibromyalgii. Tazatel se může svého lékaře zeptat, co na to říká, jelikož se o té nemoci u nás tolik neví a únavový syndrom je s Fibromyalgií spojený a mohla by to být jedna z alternativ příčiny...
pt - dobře jste udělala, děkuji. I mně vaše rada pomohla, Jelikož zde existuje táto rubrika, tak se zde radí jako v každé jiné rubrice a nééééé se pořád dokola posílá k lékaři. Tazatel není hloupý a určitě ví, že lékaři existují. Své poznatky odtud může konzultovat s lékařem. Každý se zadřenou třískou k lékaři neběhá, ani nemůže, pokud podniká. Každá promeškaná hodina v podnikání je znát, narozdíl od zaměstnanců.
"unava", děkuji. Ano, tak to bylo myšleno, aby se tazatel podíval na odkaz, měl informace a možnost nemoc konzultoval s lékařem...jsem ráda pokud moje odpověď pomohla i Vám a přeji hodně zdraví...
Pt, možná, že to neplatí pro všechny lékaře, ale ti, co znám já, nemají rádi, když si pacienti "čtou o diagnózách" a potom po nich vyžadují vyšetření nebo léky, o kterých se dočetli. Diagnózy patří do rukou lékařů, nikoliv laiků.
Laik by měl poradit lékaře, nikoliv dávat odkazy na podle svého laického úsudku. Je dobře, že Vaše odpověď pomohla (?) jednomu neregistrovanému uživateli, ale dalším lidem mohl odkaz uškodit.
"ivzez", já fakt žasnu. Není na škodu vědět o nemocech a jejich příznacích. Vůbec není na škodu, když se pacient zeptá, zda by symptomy nepoukazovaly náhodou na tu, či onu nemoc. A v každém případě lékař rozhodne a řekne, že se o zmíněnou nemoc nejedná anebo řekne, mohlo by se o takovou nemoc jednat, raději uděláme vyšetření. Ovšem pokud ten lékař bude mít v sobě pýchu a o sobě mínění neomylnosti papeže, pak je možné, že se namíchne, ale pak se nejedná o spolupráci pacienta s lékařem, ale o jednostranný akt. Jenže jde vždy o dva subjekty, pacient a lékař, a měla by probíhat komunikace. Nejsme za totality...Dcera byla hospitalizovaná v Belgii v univerzitní nemocnici čtvrt roku a v tu dobu jsme bylí u ní a chodili ji navštěvovat. Je to již 20 let, ale když porovnám přístup za totality u nás a tam, tak to bylo nebe a dudy. Ani injekci by si jí nedovoli píchnout bez jejího souhlasu, byť od bolesti. Věřím a jsem přesvědčena, že dnes je přístup k pacientům na velice dobré úrovni a na sobě jsem se přesvědčila, že komunikace, trpělivost a pochopení lékářů je veliká, za co jim patří vřelý dík. Pokud je někdo hned načertěný, že s ním pacient komunikuje, pak to vypovídá něco o přístupu lékaře a na to já kašlu. Jde o mé zdraví, o můj život a chci se dozvědět nejvíc. Myslím si, že až by Vám šlo skutečně do tuhého, tak byste také chtěla vědět všechny alternativy a možnosti. Jinak chápu, že obecně se Vám to píše skvěle...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.