Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hrozí exekuce kvůli nezaplacené jízdence MHD

Od: cervenak odpovědí: 30 změna:
Jel jsem načerno. Dostal jsem z pracáku doporučenku na práci a akorát byl termín před dávkami. Já neměl už peníze. Ted mi hrozí zaplatit pokutu 1tis.Kč.jinak na mne už chtějí dát ekzekuci. Beru sociálku existenční minimum a dostávám větší část v poukázkách. Jak to mám zaplatit, když nemám z čeho a poukázkama to asi nejde? Kdo mne pochopí MHD kancelář nebo čekající ekzekutor? Celková dlužná částka teď je 1.020Kč.vč pokuty.

30 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Když nemáš na jízdenku, musíš chodit pěšky. Jako nezaměstnaný na to máš času dost. Pokutu zaplať z nejbližší sociální dávky a zbytek měsíce přežij o chlebu a vodě.

hodnocení

1x

Pokud nezplatíš, bude to narůstat, znám jednoho, který se na to vykašlal a za pět let mu exekutoři zabavili půl bytu.

Já znám podobný případ. Dělala mrtvého brouka a penále stále naskakovaly. *zed*

sds
hodnocení

1x

když nic jiného tak tam zajít na dopravní podnik a domluvit se,jak platit,třeba počkají nebo po částkách.Hlavně nedělat mrtvého brouka.To je hlavní

cervenak
Jakou minimální částkou můžu splácet ve splátkovém kalendáři jako dlužník, aby to nezatížilo moc můj rozpočet? Můj příjem je celkem 2200Kč., 1500Kč. v poukázkách na jídlo a 700Kč.v hotovosti. Mám jim to ukázat, aby mi věřili?

Kuwa buďto si znás děšláte legraci nebo jste totálně zabedněnej. Tady na Poradte NIKDO neví jak to odpovědná osoba bude řešit,té se ptejte a zbytečněsem nepište bludy je hooodnně lidíé co bylo ve stejné,neli horší situaci a přesto se neptají zde a proč? protože ví,že zde jim každý odpoví jen VŠEOBECNĚ!

doplněno 02.12.17 16:45:

A ještě jedno doplnění když neumíte jezdit na černo a nemáte na pokutu za černou jízdu,tak choďte pěšky nebo si kupte lístek!

pokuta
hodnocení

1x

Zase krmíme trolla.

Vy nemůžete chodit pěšky, ale kdyby tramvaják nezablokoval dveře, tak jste mu utekl? Pěkná pohádka. Znám lidi po operaci kýčle a lyžují. Nedoporučeje se náhodou po těchto operací pohyb, pohyb a zase pohyb?

V nejbližším supermarketu vás vezmou ihned, proč jste na dávkách? Protože se vám nechce dělat. Buď si na pokutu ihned vyděláte a nebo vám přeji exekučku až do 100 let.

Jsem 2 roky po výměně kolenního kloubu, což je prý horší operace, než kyčel, kterou se tady pořád oháníte. Poctivě jsem cvičila a dost chodím. Klidně si vyjdu po obědě a nachodím 10 km. Na jaře jsme s dcerou "udělaly" po Krkonoších 16 km. V pohodě.

Nesmíte se litovat, to je to celé. Mohl jste tam jet na kole, Zatím není ani sníh, ani mráz. Jezdila jsem do práce na kole 20 km /obě cesty/ v létě, v zimě. Rukavice, kulicha, při šlapání mi ani zima nebyla.

Docela by mě zajímalo, jak byste revizorovi utekl, když jste takový chcípáček. Podle toho, co o sobě říkáte, byste se se svými ukrutnými problémy sotva plížil.

Vykašlete se na to, mluvíte tak, jak se Vám právě hodí. Zaplatit se to prostě musí. Kdyby to kdekomu odpustili, kam by přišli? Vykukové by si to mezi sebou řekli, jezdili by načerno všichni a postih žádný. Stejně jako musíte zaplatit chleba, rohlíky, elektřinu, nájem, novou bundu, stejně musíte zaplatit i za jízdné. Je Vám to už jasné? Jinak - starší kolo seženete klidně za 500 Kč. A navíc je pohyb na kole pro operovanou kyčel velice blahodárný. Někam se dostanete a ještě uděláte něco pro své nohy.

Tak tentokrát zaplaťte, nikdo Vám to neodpáře a příště si dejte bacha. Nejste batole, které nepochopí, jak se věci mají. Jaga.

cicky
hodnocení

0x

Spíš jde o to, jak to pochopíte Vy! Dnes u MHD za 1.020,- Kč, v případě převzetí exekutorem klidně i 30-50 tisíc během pár let a s tím související obstavení veškerého případného majetku.

hodnocení

0x

Ono to zas nebude tak úplně přesně, jak popisujete, že ano?

A proč by vás měl někdo chápat? Tím myslíte odpustit dluh?

cervenak
Já chtěl ještě včas jemu utéct a vystoupit. Řidič zablokoval dveře, tak se mi to nepovedlo a chytili mne. Pěšky nepůjdu 8km. když jsem po operaci kyčle a mám částečné zdravotní potíže. Jsem rád, že vůbec trochu jde normálně chodit. Najednou to nezvládnu zaplatit. Na splátky po 50Kč. Mohli by mne to prominout, když jsem ve finanční tísni a nastaly zdravotní problémy? Kamarád mi radí, že si mám zažádat o mimořádný jednorázový příspěvek dávku v tísni a hned jim to uhradit.

Mohli by mne to prominout, když jsem ve finanční tísni a nastaly zdravotní problémy?
Ne, nemohli. Proč by to také dělali?

Kamarád mi radí, že si mám zažádat o mimořádný jednorázový příspěvek dávku v tísni a hned jim to uhradit.
Mimořádná okamžitá pomoc je ze zákona poskytována:

v případě neposkytnutí pomoci osobě hrozí vážná újma na zdraví, při - postižení vážnou mimořádnou událostí, při - nedostatku prostředků k úhradě jednorázového výdaje (např. poplatek za vystavení duplikátů osobních dokladů nebo ztráta peněžních prostředků), k nákupu nebo opravě předmětů dlouhodobé potřeby, v souvislosti se vzděláním nebo se zájmovou činností nezaopatřených dětí, při ohrožení sociálním vyloučením.

Myslím, že černou jízdu nenapasujete ani na jedno.

hodnocení

0x

Peníze sežeň a zaplať co nejdřív. Až přijde exekuce, tak si dokonce života nekoupíš ani kus salámu.

hodnocení

0x

Nepochopí to nikdo a exekutor už vůbec ne. Hlavně byste měl pochopit Vy, že se prostě na černo nejezdí a když už se jede (někdo to má jako adrenalinový zážitek), tak se musí nést následky. Mám známého, který po několika letech, když si už myslel, že mu to prošlo, dostal exekuční výměr na 80000 (osmdesát tisíc) korun.

doplněno 01.12.17 09:49:

"Já tam jet nechtěl, ... ... Byla to moje povinnost".

Jistě. Stejně, jako byla vaše povinnost zaplatit jízdné.

cervenak
Já tam jet nechtěl, zprostředkovatelka ÚP. mi vytiskla doporučenku mimo město na vesnici, kde nemají ani chodníky. Nebýt této nucené doporučenky, tak bych ani nemusel nasedat do MHD. Byla to moje povinnost. Stejně mne nakonec nevzali.

Aha - takže ÚP vás posla někam, kam jste nechtěl, poptat se na práci o kterou nestojíte a ještě byste na tom měl škodovat. Možná by to za vás zaplatil ÚP, když vás nevzali ;)

cervenak
Stojím o práci, ale měli už obsazeno. Nabídka z ÚP. tam byla neaktualizovaná 2 měsíce. Všichni rómové nejsme stejní.
Když jim to zaplatím najednou s poukázkami na jídlo, které mám, tak budu mít měsíc hlad. Mohli by to pochopit, že by mne to rozložili na menší splátky např. 50Kč.?
Jestli jste rom nebo ne je uplne jedno. Nikdo Vam tady presne neodpoví na dotaz zda budou ochotni přistoupit na splátky po 50ti korunách. V prvni rade budete muset co nejdrive zajít na dopravni podnik a tam to zacit resit.
.
Rict jim v jake situaci se nacházíte a hledat alternativy. Nenechat se odbýt na přepážce a popřípadě se doprosovat vedoucího a s nim si o tom zase v klidu promluvit.
.
Myslím, ze budou radi ze chcete tento dluh uhradit a muzou vam vyjít vstříc.
.
Ja takhle nezaplatil v Ostravě pokutu asi pul roku. Po pul roce jsem byl připravený ze misto 1000 kc vyplaznu mnohem vic. K memu údivu ani za toho pul roku nenaskocili zadne penále.
mm*

Dejme tomu, ze se opravdu nekdo nachazi v takove tizive zivotni situaci, potom je prece jasne, ze je strategie uradu prace nedomyslena a bylo by potreba inovovat postupy, napriklad dat na cestovani honenym nezamestnanym zavislym na dávkách jizdenky nebo nejakou prukazku na MHD jako dočasne potrebnym obcanum! Obratte se na ministerstvo prace se stiznosti pokud neuspejete napred na uradu prace, zazadejte zalohu, za pokus to stoji !

A proč jste to neřešil IHNED ale až nyní když Vám pohrozili exekucí?Buďte v klidu dál ,dnes již za tento prohřešek nemůže být exekuce 80 000kč ,jak tu někdo píše ale jen někde kolem 10 000kč.A nikdo Vám nesdělí jak případná odpovědná osoba DP ,či kdo to řeší, nebo exe budou hledět na to že máte máálo peněz ,to se musíte jít ptát někde jinde!

cervenak
Chtěl jsem doporučenku v místě bydliště kam dojdu pěšky bez MHD. Proč si vybírám místo? Protože jsem neměl na cestu. Já dostal 700Kč. v první polovině měsíce, ve druhé polovině měsíce už jenom stravenky. Když už jsem si za 700Kč.zpočátku nakoupil potraviny, tak mi opravdu zbyly jen ty stravenky ke konci měsíce. V té době jsem dostal tu doporučenku. Vy byste JEDUBABIČKO po operaci kyčle šla pěšky 8km.bez chodníku zbytečně, kde sviští kolem Vás těsně auta a kamióny? Máte cit a pochopení pro hendikepované a sociálně slabé lidi? Nechápu Vaši neadekvátní reakci, jak můžete být v této poradně pomocným rádcem lidí, kteří by chtěli pomoc dobře poradit. Odsuzovat a kritizovat není klíčem k řešení problémů. Obrazně řečeno,někdo by mohl být zoufalý a chtít třeba skočit z okna a Vy byste mu doporučila, tak klidně skoč. Máte vůbec empatií k lidem, kteří nejsou na tom dobře tak jako Vy? Moc Vám budu vděčný za upřímnou odpověď.

Ale no tak... co to na mě zkoušíte? *smich*

cervenak
Já neměl peníze, jen stravenky. Stravenkou se nedá koupit jízdenka nebo dá, jak?

Nezlobte se, ale to je jedna výmluva za druhou - jen vy za nic nemůžete.

empaticky
hodnocení

0x

Tolik "empatie" pohromadě, už jsem dlouho neviděl. Nenapadlo vás, že tazatel MOŽNÁ má pravdu a hledá kudy z toho ven?

Jediná rada - kterou pán mimochodem dostal - je, aby se šel slušně pokusit domluvit na ten splátkový kalendář. Jiná neexistuje.

A MOZNA proto jsem mu odpovedel?! Ale nejspis absolutne bez povšimnutí! Pane empaticky! Jen tazatel pise dale a dale a ceri zdejsi vody. Jako ten pan co zije pod mostem. Rika se mu troll.

hodnocení

0x

Jedinná rada: ZAPLATIT ! jen tak mimochodem-kouříte,dáte si pivko...? :--))

jirka6879
hodnocení

0x

O vymáhání pohledávek něco víc a vzhledem k tomu, že je ta částka taková jaká je, je naprosto jasné, že už byl vydán nějaký exekuční titul, tzn. že byla pohledávky vymáhána soudně.

Jízdenka stála kolik? 30 Kč? Nezaplatil jste.

Pokuta kolik? 1000 Kč? Nezaplatil jste.

Přišla výzva k zaplacení? Předžalobní upomínka? Reagoval jste? Ne.

Jinými slovy: seš blbej, tak trp. Ostatní MHD platí taky, tak nevím proč by si jiní měli vozit zadek zadarmo.

Ad jirka6879 - Jinými slovy: seš blbej, tak trp.

Ale to byste pána urazil - on vůbec není takový, jak píšete. Právě naopak *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]