Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
sem tam něco přispěju na charitní aktivity. Loni jsem přistoupila na posílání dárcovské sms za pouhých 30 Kč měsíčně, k tomu mi vždy každý měsíc napsali sms jako poděkování ... celou dobu mi vrtalo hlavou, nakolik taková pomoc může přinést užitek - ve výsledku jsem jim za celý rok přece poskytla něco přes 300 Kč, navíc možno odečíst ty děkovné sms. Prosím o vysvětlení, nakolik to je vlastně smysluplné, nakolik se to druhé straně vůbec vyplatí. Děkuju, J.
5x
Tyhle sms jsou 27 korun pro organizaci a 3 koruny poplatek operátorovi. Mobil je zvolen proto, že ho má každý po ruce, malá částka nikoho nebolí, pošlete to přímo od cedule s reklamou a nestihnete si to rozmyslet či zapomenout, než dojdete domů.
A organizátor vám děkuje v podstatě bez dodatečných nákladů, protože má sjednaný neomezený paušál.
Jestli chcete poslat organizaci peníze bez zbytečně placeného prostředníka, pošlete jednou ročně peníze na účet a je to.
0x
těm kdo to skutečně potřebuje se dostane jen minumum nebo nic
Operátoři se už před lety vzdali těchto poplatků, které se týkají DMS na charitu.
Co se týká otázky, tak v době kdy jsou SMS neomezené není problém mít databázi a robota, který každý měsíc automaticky sám poděkuje a tím se připomene pro další platbu. Ve výsledku to může být daleko nejlevnější "inzerce".
Můžete si být jistí, že:
dárcovské SMS mají jen prověřené neziskové organizace, které mají veřejnou sbírku. V současné době je jich více než 300,
Z každé částky přijde neziskové organizaci 29, 59 nebo 89 Kč. Mobilní operátoři si neponechávají žádný poplatek. Koruna z každé DMS jde na provozní náklady a rozvoj projektu, který spravuje Fórum dárců, střešní organizace, která od roku 1997 rozvíjí dárcovství a filantropii v Česku,
neziskové organizace mají peníze na účtu do tří pracovních dní, co dary z SMS zpráv převedou operátoři na provozní účet DMS, který spravuje Fórum dárců. darcovskasms.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.