Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dárcovská SMS - efektivita přispívání

Od: jjjjjjj odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

sem tam něco přispěju na charitní aktivity. Loni jsem přistoupila na posílání dárcovské sms za pouhých 30 Kč měsíčně, k tomu mi vždy každý měsíc napsali sms jako poděkování ... celou dobu mi vrtalo hlavou, nakolik taková pomoc může přinést užitek - ve výsledku jsem jim za celý rok přece poskytla něco přes 300 Kč, navíc možno odečíst ty děkovné sms. Prosím o vysvětlení, nakolik to je vlastně smysluplné, nakolik se to druhé straně vůbec vyplatí. Děkuju, J.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

vilik*
hodnocení

5x
Co řešíte, je princip zasílání nejvýhodnější formou.
Tyhle sms jsou 27 korun pro organizaci a 3 koruny poplatek operátorovi. Mobil je zvolen proto, že ho má každý po ruce, malá částka nikoho nebolí, pošlete to přímo od cedule s reklamou a nestihnete si to rozmyslet či zapomenout, než dojdete domů.
A organizátor vám děkuje v podstatě bez dodatečných nákladů, protože má sjednaný neomezený paušál.
Jestli chcete poslat organizaci peníze bez zbytečně placeného prostředníka, pošlete jednou ročně peníze na účet a je to.

hodnocení

0x
nefandím temto smskám pakujou se na tom operátoři a čert ví kdo ještě
těm kdo to skutečně potřebuje se dostane jen minumum nebo nic

Operátoři se už před lety vzdali těchto poplatků, které se týkají DMS na charitu.

Co se týká otázky, tak v době kdy jsou SMS neomezené není problém mít databázi a robota, který každý měsíc automaticky sám poděkuje a tím se připomene pro další platbu. Ve výsledku to může být daleko nejlevnější "inzerce".

Můžete si být jistí, že:

dárcovské SMS mají jen prověřené neziskové organizace, které mají veřejnou sbírku. V současné době je jich více než 300,

Z každé částky přijde neziskové organizaci 29, 59 nebo 89 Kč. Mobilní operátoři si neponechávají žádný poplatek. Koruna z každé DMS jde na provozní náklady a rozvoj projektu, který spravuje Fórum dárců, střešní organizace, která od roku 1997 rozvíjí dárcovství a filantropii v Česku,

neziskové organizace mají peníze na účtu do tří pracovních dní, co dary z SMS zpráv převedou operátoři na provozní účet DMS, který spravuje Fórum dárců. darcovskasms.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]