Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Převod nemovitosti, oznámení z Katastru?

Od: kolek odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, když jsem prodával nějaké pozemky, přišlo mně několik dopisů z Katastru nemovitostí, informujících o probíhajícím převodu majetku. Chci prodat další pozemek a zajímá mě, zda ty dopise chodí a) do vlastních rukou, nějak si to nevybavuji už? A za druhé, zda si je mohu poslat na adresu aktuálního pobytu nebo jsou automaticky zasílané například na adresu trvalého pobytu v OP?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, mám poměrně čerstvou zkušenost - dopis jde jako doporučený, při nepřevzetí je na poště uschován 10 dní a pak už jen vložen do schránky. Pro doručovací (zasílací, jinou) adresu je sice na formuláři k zápisu do KN kolonka, ale i když ji vyplníte, tak KN to nerespektuje a zasílá na adresu viz OP (trvalý pobyt) - zde hraje zřejmě roli lidský faktor, resp. (ne)schopnost konkrétního úředníka. Zdravím!

doplněno 29.11.17 15:12:

kolek - je jen doporučený. Ta nálepka R překrývá text do vlastních rukou, tak neplatí.

doplněno 29.11.17 15:22:

kolek - ano, ten text tam je natištěný, ale na mém dopise je přelepený nálepkou R a vidět je text nevracet a nechat uloženo na poště 10 dní (označeno křížkem). Ostatně, dopis do vlastních rukou by nešlo přes schránku doručit (do vlastních rukou).

kolek
hodnocení

A je to jistě pouze dopis doporučený nebo do vlastních rukou?

doplněno 29.11.17 15:17:

Nyní se mně podařilo najít onu obálku z minulého prodeje a na obálce je natištěn text: DO VLSTNÍCH RUKOU, ZMOCNĚNCI, ZÁKONNÉMU ZÁSTUPCI.

athenaise*

jak říká výše, je to jen dopis doporučený, který po 10 dnech dostanete do schránky (trvalý pobyt). Prodávala jsem byt, kde jsem měla ještě trvalý pobyt a dopisy mi chodily na tuto adresu, kde jsem již nebydlela (bydlel zde již nový majitel) a já uvedla doručovací adresu, tam kde opravdu bydlím, ale na katastru mi bylo sděleno, že to je prý podle zákonů, který říká, že má být doručena jejich korespondence na adresu právě trvalého pobytu.

matesj
hodnocení

0x
Zřiďte si datovou schránku,adresu sdělte úřadu a máte přehled o všem...i o tom,kdo tam nahlíží.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]