Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neplacené volno- operace

Od: filadephia* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, v prosinci jdu na operaci. V nemocnici strávím jeden den a druhý den bych měla být ještě doma. Dovolenou mám vyčerpanou, sickdays nemám, jak mám tedy postupovat v práci? Budu mít takzv.neplacene volno? k němu potřebuji také nejakou potvrzenou "propsutku" lékařem? Nebo jak to funguje, děkuji za odpověďi.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Proč si nevezmete na nutnou dobu nemocenskou? Výjde to téměř stejně jako neplacené volno, ale kdyby se cokoliv zvrtlo, je to ošetřeno.

iz*
hodnocení

2x

V nemocnici by Vám měli vystavit neschopenku. Za první tři pracovní směny sice nic nedostanete, ale dobu nemoci je zaměstnavatel povinen omluvit. (Žádosti o neplacené volno by vyhovět nemusel.)

O operaci víte předem → nezapomeňte zaměstnavatele včas (ne teprve den před operací) informovat.

doplněno 28.11.17 19:53:

@ Jedubabička: Na to jsem myslela také. V ideálním případě může jít jenom o dva dny, ale v případě jakéhokoliv problému by neplacené volno nemuselo situaci řešit.

hodnocení

2x

Jak tu někteří psali, i na plánovanou operaci se vydává neschopenka, lékař v nemocnici vám ji vystaví nebo ji pošle zaměstnavateli, pokud byste tam měl být déle.

hodnocení

1x

Jen doplním k předchozím radám - neschopenka by byla vhodnější i proto, kdyby se (ne, že bych to chtěla přivolat) vyskytly nějaké potíže. Stačí, abyste se necítila úplně dobře (každý snáší zásahy jinak) - a zaměstnavatel by další neplacené volno nemusel poskytnout, zatímco po třech dnech už byste marodila "za peníze".

ohneta*
hodnocení

0x

A co se zeptat přímo v práci? Pokud se jedná o dva dny, tak si je můžete nadpracovat

dher
hodnocení

0x

Já toto řešila 1 den celodenní návštěva lékaře (čili jsem ten den měla placený) - byl to cca 10 minutový zákrok pod narkózou (celkem cca půl dne stráveného v nemocnici), po něm se nesmělo do práce, musela jsem být zbytek dne doma pod dohledem (rodiny). A další den jsem si vzala dovolenou - alternativa je nechat si napsat neschopenku, na ní budete ale ten jeden den bez platu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]