Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Úřad práce-úřední hodiny mezi svátky

Od: hazova odpovědí: 5 změna:
Jsem objednávaná ke zprostředkovatelce zhruba jednou měsíčně a zítra se k ní zrovna chystám. Uvědomila jsem si, že to další objednání bude vycházet nějak mezi 28-31.12. Mám pozvání ke svým příbuzným do Německa, kde bych ráda strávila Silvestra. Mají pro mne autem přijet už 26.12. Tak přemýšlím, jestli ten Úřad práce mezi svátky úřaduje, nebo objednává do 23.12. a potom až po Novém roce?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Úplně nejjednodušší je,zítra se té úřednice zeptat.

Ale vsadím boty,že vidět pracovat úředníka mezi svátky je absolutně nemožné.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, řekl bych, že ÚP (jako každý jiný úřad) nedrží vánoční prázdniny a bude fungovat. Ostatně, zítra se zeptáte přímo tam. Konkrétní osoba může mít dovolenou, ale celý úřad zavřený nebude. Zdravím!

doplněno 27.11.17 21:33:

hazova - já tu úřednici neznám, ale Vy s ní budete zítra mluvit. Myslím, že může vyhovět, když ji vše pravdivě vysvětlíte.

doplněno 27.11.17 22:05:

hazova - držte se pravdy a vyvarujte se "ojebu".

hazova
hodnocení

Když bych náhodou byla objednaná mezi svátky, tak dalo by se ty úřednici to nějak rozumně vysvětlit, že by mne přeobjednala v jiný termín, když se těším na vánoce na svoji rodinu se kterou se vidím jen 1x do roka vzácně. Popř. kdyby to nešlo, tak bych musela na ten den 700 km.sama přijet vlakem a na druhý den zase zpět do Německa. Vrtá mne to teď hlavou, jak to zařídit.
iz*

Neradila bych pokoušet se to úřednici vysvětlit. Vaší povinností je se dostavit v určený termín.

Můžete poprosit o dřívější termín, ale je otázka, jestli úřednice bude moci vyhovět. Nedoporučuji ani zmiňovat odjezd do zahraničí.

Pokud by Vám termín měl vyjít na dobu plánovanou v zahraničí, můžete v prosinci před odjezdem evidenci na vlastní žádost ukončit a po návratu se znovu zaevidovat.

Nevím, k jaké zprostředkovatelce chodíte. Některé jsou vstřícnější, přestože to není jejich povinnost a "tolerují" i předem zaplacenou dovolenou apod. Ovšem není to pravidlo a nelze na to spoléhat.

pohanka*
hodnocení

0x

Nedoporučuji dopředu žádat úředníka o posun návštěvy.

Nechte to na ni, jak Vám to naplánuje /já naopak předpokládám, že fungovat nebudou a kdo může, že si vezme mezi svátky dovolenou/ a teprve, když uvidíte, že jde do tuhého, tak ji poprosit o tuto laskovost.

Vzpomeňte si, jak na Vás paní působila. Měla jste z ní dobrý pocit, příjemná osoba, prohodili jste dvě věty mezi sebou i o něčem jiném? Nebo striktní, úřední, bez lidského pohledu?

V prvém případě bych předpokládala, že vyhoví.

Pokud se Vy chováte slušně, klidně, spolupracujete, nehledáte výmluvy /pracovnice jsou školené na psychologii, odhadnou Vás i podle oblečení, vizáže, mluvy/ věřím, že se domluvíte, proto nestahujte kalhoty moc dopředu, když je brod daleko.

doplněno 27.11.17 21:59:

To jste mě připoměla, že když jsem byla já asi před 2 lety na ÚP, tak se mě dokonce paní v létě zeptala, jestli někam nejedu a jaký datum napsat, tedy byla paní velmi vstřícná. Možná, že máte také takovou.*palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]