Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, řekl bych, že ÚP (jako každý jiný úřad) nedrží vánoční prázdniny a bude fungovat. Ostatně, zítra se zeptáte přímo tam. Konkrétní osoba může mít dovolenou, ale celý úřad zavřený nebude. Zdravím!
hazova - já tu úřednici neznám, ale Vy s ní budete zítra mluvit. Myslím, že může vyhovět, když ji vše pravdivě vysvětlíte.
hazova - držte se pravdy a vyvarujte se "ojebu".
Neradila bych pokoušet se to úřednici vysvětlit. Vaší povinností je se dostavit v určený termín.
Můžete poprosit o dřívější termín, ale je otázka, jestli úřednice bude moci vyhovět. Nedoporučuji ani zmiňovat odjezd do zahraničí.
Pokud by Vám termín měl vyjít na dobu plánovanou v zahraničí, můžete v prosinci před odjezdem evidenci na vlastní žádost ukončit a po návratu se znovu zaevidovat.
Nevím, k jaké zprostředkovatelce chodíte. Některé jsou vstřícnější, přestože to není jejich povinnost a "tolerují" i předem zaplacenou dovolenou apod. Ovšem není to pravidlo a nelze na to spoléhat.
Nedoporučuji dopředu žádat úředníka o posun návštěvy.
Nechte to na ni, jak Vám to naplánuje /já naopak předpokládám, že fungovat nebudou a kdo může, že si vezme mezi svátky dovolenou/ a teprve, když uvidíte, že jde do tuhého, tak ji poprosit o tuto laskovost.
Vzpomeňte si, jak na Vás paní působila. Měla jste z ní dobrý pocit, příjemná osoba, prohodili jste dvě věty mezi sebou i o něčem jiném? Nebo striktní, úřední, bez lidského pohledu?
V prvém případě bych předpokládala, že vyhoví.
Pokud se Vy chováte slušně, klidně, spolupracujete, nehledáte výmluvy /pracovnice jsou školené na psychologii, odhadnou Vás i podle oblečení, vizáže, mluvy/ věřím, že se domluvíte, proto nestahujte kalhoty moc dopředu, když je brod daleko.
To jste mě připoměla, že když jsem byla já asi před 2 lety na ÚP, tak se mě dokonce paní v létě zeptala, jestli někam nejedu a jaký datum napsat, tedy byla paní velmi vstřícná. Možná, že máte také takovou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.