Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,potřebuji poradit ohledně počínání úřadu práce.Jsem OSVČ,malý zemědělský podnikatel.Pracuji na dvoře mého RD.Mám v péči 86 letého otce,který sdílí společnou domácnost.Fugovalo to tak,že jsem na zimu přerušil živnost na 4 zimní měsíce,kdy nemohu svoji činnost provozovat/pěstuji zeleninu/ a pobíral podporu v nezaměstnanosti.V lednu jsem si požádal o přezkum zdravotního stavu mého otce a úřad mi přidělil 2.st. ošetřování pro osobu blízkou.Teď jsem opět přerušil podnikání a úřednice úřadu práce mi sdělila,že nemám na podporu nárok,prý že ošetřování otce je moji hlavní činností a pěstování zeleniny je činnost vedlejší.Dokázal by mi někdo říci,zda úřednice postupovala správně?
A kdo by proboha pečoval za 4400Kč měsíčně? To je ten druhý stupeň. Já osobně bych nepečovala ani za 4.stupeň. Navíc příspěvek na péči náleží nemohoucímu člověku a až on rozhodne, jak s nimi naloží. Copak úředice ví, jestli příspěvkem neplatíte pečovatelskou službu a v jakém rozsahu?
Myslím si ,že má pravdu.Je nás několik pečujících matek ,které se staráme o své post. děti a také nejsme na pracáku jako nezaměstnané ,ale jen jako pečující.Pokud to jde ,tak lze přepsat pečování na někoho jiného v rodině, třeba i zaměstnaného i když se starat budete Vy.Pak by jste mohl mít tu podporu.Znám takové případy,kde se stará celá rodina,ale jako pečující je uveden jeden z nich.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.