Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpověď ve zkušební době

Od: dasamrazkova* odpovědí: 3 změna:

Dobrý dem, můžete mi prosím někdo sdělit, jak se věci mají? V říjnu 2009 jsem nastoupila do práce, jsem tedy v 3-měsíční zkušební době ( vyprší mi v lednu 2010 ). Nastaly okolnosti, které mě bohužel nutí tuto práci opustit, a tak se chci zeptat, pokud nenajdu hned novou práci,jestli se mohu zaevidovat na ÚP, jestli mi dají podporu, když jsem odpracovala momentálně v té práci jen 2 měsíce a zda-li stačí, když pošlu svou výpověď zaměstnavateli doporučeně poštou. Máte s tímhle někdo zkušennosti a víte, jak to je? Prosím, napište mi, dost to spěchá. Díky a všem krásné Vánoce.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

dusatka*
hodnocení

2x

Dobrý den,

já jen doplním, že ve zkušební době nedáváte výpověď, ale děláte zrušení pracovního poměru ve zkušební době. Dejte si pozor, abyste to správně formulovala, výpověď by totiž znamenala ukončení až po skončení výpovědní doby.

Zákoník práce:

§ 66 Zrušení pracovního poměru ve zkušební době
(1)

Zaměstnavatel i zaměstnanec mohou zrušit pracovní poměr ve zkušební době z jakéhokoliv důvodu nebo bez uvedení důvodu. Zaměstnavatel však nemůže ve zkušební době zrušit pracovní poměr v době prvních 14 kalendářních dnů trvání dočasné pracovní neschopnosti (karantény) zaměstnance.

(2)

Písemné oznámení o zrušení pracovního poměru podle odstavce 1 má být doručeno druhému účastníku zpravidla alespoň 3 dny přede dnem, kdy má pracovní poměr skončit.

pt®
hodnocení

0x

No na úřad práce jděte v každém případě, ale pokud jste dala během 6 měsíců 2x výpověď vy, ve dvou firmách, nárok asi nemáte. Pokud je to během 6 měsíců Vaše první výpověď z Vaší strany a pokud splňujete i ostatní podmínky pro nároku na podporu, tak ji dostanete. Možná, že jsou již nějaké změny. Nejlépe Vám poradí na ÚP, nebo zde možná někdo ještě napíše. PT /stařenka/

papene*

*cteni*Otázka: Kdo má nárok na podporu v nezaměstnanosti a kde se o ni žádá?
Odpověď:
Nárok na podporu v nezaměstnanosti nevzniká automaticky, musíte splnit několik podmínek.
1. Nárok máte, pokud jste vykonávali alespoň 12 měsíců v rozhodném období zaměstnání nebo jinou výdělečnou činnost, která zakládá povinnost odvádět pojistné na důchodové pojištění a příspěvek na státní politiku zaměstnanosti, přičemž rozhodným obdobím se rozumí poslední 3 roky před zařazením uchazeče do evidence uchazečů o zaměstnání.
2. O poskytnutí podpory v nezaměstnanosti musíte požádat příslušný úřad práce, kde jste zároveň vedeni v evidenci uchazečů o zaměstnání
3. Ke dni, k němuž má být podpora v nezaměstnanosti přiznána, nesmíte být poživatelem starobního nebo plného invalidního důchodu

;)více zde: portal.mpsv.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]