Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co se v poslední době děje s Českou Poštou

Od: janlauryn* odpovědí: 24 změna:

Už v říjnu jsem zaznamenal články, že Česká Pošta nestíhá doručovat zásilky. Začali prý masivně nabírat zaměstnance, aby zvládli předvánoční období. Za poslední měsíc mi jakékoliv zásilky přišly po delší době než je týden. Snažím se České Poště vyhnout. Rozumím, že při nedostatku zaměstnanců nestíhají doručit včas. Jak je ale možné, že zásilka podaná dne 20.11. v Pardubicích je dne 27.11. v logistickém areálu v Pardubicích a nedostala se za tu dobu ani do Prahy? Jste tu někdo z pošty a máte informace, jak to s tím doručováním je? Za celou dobu fungování pošty podobnou situaci nepamatuji.

doplněno 29.11.17 17:16:

29.11. - zásilka stále na SPU Pardubice. 7. pracovní den

doplněno 06.12.17 13:39:

zásilka z 20.11. dodána 4.12. = 10 pracovních dnů

Co se v poslední době děje s Českou Poštou
Co se v poslední době děje s Českou Poštou #2
Co se v poslední době děje s Českou Poštou #3

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

1x

Práce pošty je nesytematická, proto se cítí být přetěžováni. Pošta má doručovat balíky a dopisy, ne prodávat losy a nabízet pojištění. Copak je bába za přepážkou pojišťovák co dokáže smyluplně poradit? Schůzka s pojišťovákem je třeba na hodinu, tohle se nemá řešit ve frontě u přepážky. Doručování balíků je taky kalpitola sama pro sebe. Jezdí dopoledno asi předpoklídajíc, že lidi mají kvůli doručení balíku dovolenou a čekají doma. A tomu, kdo si objedná balík do ruky a opravdu kvůli němu doma čeká, tomu ho nepřivezou, protože nestíhají. Takže celý den objíždí pošták zbytečně s balíky, aby to pak stejně odvezl na poštu. Věřím že kdyby zavedli schránky stejně jako má Alza, kde si mohou zásilku vyzvednout lidi bez čekání, hodně lidí by to uvítalo.

Dopoledne jezdí po bytech, večer po firmách - balík do ruky nedoručen, protože přijeli večer kolem půl sedmé. Nestíhají... říká pošta. No, hlavně, že má zaplacenou službu - však on si ho adresát vyzvedne.

janys79

Jde i o to, že na poště pracovnice přepisují adresu odesílatele i adresáta do systému - např. u balíku Do ruky.

je to zdlouhavé a neefektivní.

still10k*
hodnocení

0x

Nebyl bych na ne tak prisny. Budou vanoce. Ted nekdy zacina jejich vanocni spicka, tj. cca mesic postovniho zmatku a shonu :) Ja bych na ne netlacil, jen at to doruci klidne pozdeji, tyden je jeste v norme, ale vice jak tyden, to uz bych se shanel po zasilce.

Ale jen proboha opatrne s tema balikama! Me ani tak nepali rychlost, jako jak zachazeji s balikama. V roce 2013 pred vanocema jsem s nima resil dorucene PC s ohnutyma plechama a CPU chladicem, ktery byl po nejake rane ohnuty jak paragraf a nefunkcnim zdrojem. Balik dostal pecku jako hrom. Bud spadnul z nakladaku, nebo s tim nekdo silou mrsknul o zem. Hlavne ze byl polepeny jak omalovanka KREHKE, NEPREVRACET! To byl porod, nez jsem z nich vymamil odskodny. Nastesti jsem mel duveryhodny svedky, vse ihned nafotil a reagoval bezodkladne. Jinak by se tam se mnou asi nikdo nebavil. Od te doby posilam (a nechavam si posilat) veskerou elektroniku pres DPD, ti jsou na to asi nejlepsi. Koukam jim vzdycky do auta jak to vozi, maji na krehke zasilky takove zavesne site. Radsi si tu dopravu priplatim, nez pak resit s nejakym pitomcem z CP reklamaci. Byli jsme totalne na nervy z toho.

Ale normalni balicky furt posilam pres postu.

hodnocení

0x
Budte v klidu neni to jen u Ceske posty. Muj balík je od 22.11 v depu. V ten samy den jsem obdržel sms zpravu ze mi bude dorucen. Je pondeli 27 tak jsem zvedav kdy mi to panove z firmy Geis global logistics dovezou :)
xy

PPL mi chtěl doručovat v pátek, ale pak poslali sms, že z kapacitních důvodů až některý další den... tak uvidíme

milannovak

Ale je to jen u České pošty balík z Německa za den v Praze a pak týden na depu. V Německu nemají vánoce?

janlauryn*
hodnocení

U mě teda Geis v pátek podáno, v pondělí dodáno. Asi mám štěstí.

Co se v poslední době děje s Českou Poštou #4

jurajjuraj*
hodnocení

0x

lidi by bylo dost kdyby je posta platila , u nas na poste to bylo tak ze ten nejvyssi si bral kazdy mesic super odmeny a tem nejnizsim - co nosili a rozvazeli postu davali velky prd na vyplatu, kdyz bylo treba pribrat lidi tak to skoncilo tak ze jako nemaji penize

stavalo se, ze mi prinesli jednou za tyden plnou schranku dopisu treba tyden starych, takze sem spustil lavinu stiznosti primo do Prahy a skoncilo to padanim hlav, od te doby to zatim funguje

liska*
hodnocení

0x

Někde jsem četla, že Česká pošta neuspěla s žádostí o prodloužení licence. Na co přesně se to vztahuje, to nevím.

bcy
To je vážně užitečný komentář - úplně mimo mísu. A ještě víc mimo mísu pro ty, co vědí, o co jde, což já bohužel pro vás vím - vážně úplně mimo.

bcy, to je sice hezké, že to víte. Ale od Vás jsme se také nedozvěděli vůbec žádnou užitečnou odpověď. Tak si myslím že kritizovat druhé není zrovna od Vás, na místě.

Jinak k otázce odpovídám, že i já jsem zaznamenala delší prodlevy v doručování. A to nejsme ještě v tom plném "šrumci" před vánoci. Jelikož se se svou doručovatelkou znám, protože hodně nakupuji v cizině a tak je tu opravdu velmi často a za tu dobu jsme se zkamarádily, tak ta mi řekla, že to leží prostě v Praze. A s tím nemají oni vůbec co do činění. Jakmile to dostanou sem na pobočku, okamžitě doručují. Takže asi nezbyde než se tou situací smířit.

mot
na to aby posta nestihala stacily evidentne
i 3 dny dopravy zdarma od heureky...

Třetí pracovní den

" Česká pošta o licenci nepřijde, i když nesplnila podmínky výběrového řízení. ČTÚ jí udělí licenci na dalších pět let napřímo. Pro veřejnost ani další partnery pošty se od nového roku nic nezmění,"uvedl mluvčí ČTÚ Martin Drtina. Stejné zůstanou ceny, počet poboček i rozsah služeb

zpravy.e15.cz/...

hodnocení

0x

Již druhý pracovní den

Mně přišel hodně rychle. V pátek večer mi balík poslali z druhého konce republiky a dneska už mi přišel. Stejně ho posílám zpátky.:(

doplněno 27.11.17 22:05:

Tak jak rychle ke mně přišla, hodně rychle ode mě odejde. Už si asi nic nenechám posílat. Určitě ne podprdy a plavky.

danys*
hodnocení

0x

No u nás pošta doručí dopisy i několik let mrtvému člověku *smich*

Po koupi bytu jsem si označil schránku svým jménem a stejně mi tam ta baba z pošty strká dopisy pro předchozí nebožku majtelku

Již druhý pracovní den

Tchán zemřel v roce 1985 a minulý týden mu přišel dopis od unicef, copak asi můžou chtít?;)

janlauryn*
hodnocení

To je určitě předvánoční hraní na city s obrázky vychrtlých černoušků, pokud to teda nebylo doporučeně.Taky nám teď něo podobného přišlo. Mají prostě databázi a přednostně to posílají důchodcům, kteří jsou více "štědří". Že jsou po smrti, je jim celkem jedno. Já to beru takhle - čím víc se jich zachrání, tím víc se jich později narodí, je běžné, že v Africe je na jednoho muže i více než 20 dětí. Pokud s tím oni nebudou chtít aktivně něco dělat a změnit svůj způsob života, tak je současná pomoc nošením dříví do lesa.

72mona3*
hodnocení

0x

No, masově nabírat... Bývalá kolegyně pomáhá brigádně na depu. Říká, že tam jsou asi tři stálé zaměstnankyně (jedna odchází do důchodu).Ostatní se mění. Ti, co tam jsou už léta, to prý táhnou ze setrvačnosti a ti noví vydrží tak měsíc, maximálně zkušebku a jdou za lepším. Plat prý je mizerný a práce hodně. Takže nabírají vlastně pořád, ale nikdo nezůstává. Nestíhají ani v běžném provozu. Balíky, které vám mají doručit domů, stejně musíte vyzvednout na poště... A nejen z důvodu podstavu, ale i proto, že někteří na to za ty prachy prostě se*ou... M.

hodnocení

0x

Delší doba

Jedna zásilka na poště mi visí 7 dnů - je stále od druhého dne podání "přepravována na dodací poštu". Druhá se zasekla u prodejce - po týdnu zjistil, že vlastně zboží nemá. No a jednu zásilku jsem si nechal poslat na uloženku - jenže byť to tam mají od včerejška, nestíhají to zadat do svého systému a vyzvednout tedy můžu až po obdržení sms s kodem - dnes nic, snad zítra.

Ale jet si pro zboží přímo na prodejnu? Včera jsem jel z práce místo 35ti minut hodinu a půl! a to nebylo v běžné špičce. Lidí plné obchody - se nedivme, že pošta pak nestíhá rozvážet, když lidi nechávají všechno na poslední chvilku - dárky na Vánoce se mají pořizovat v lednu!

doplněno 09.12.17 09:01:

Tak balíček ještě stále putuje někde po zemích českých... ale ve čtvrtek jsem objednal něco jiného a v pátek ráno sms "budeme vám doručovat balíček"... v poledne přijela paní pošťačka a říká "jedná se o dva balíčky v jedné zásilce, ten druhý mi do auta nedali, takže vám nemůžu dát nic - zkusím zjistit, kde ta druhá část je..."

*smich*

72mona3*

Sedm dnů? Kolegyně objednala zboží na Vánoce, zaplatila přes šest stovek, pošta převzala balík 24.11. a od té doby ho nikdo neviděl... Teď to řeší... *zed* Já mám štěstí, mě balíček přišel do čtyř dnů. M.

doplněno 06.12.17 15:51:

Prej: "Já mám štěstí". *smich* Odvolávám!

Příchod na poštu ve 14:47. Příchod k okénku 15:08. Odchod z pošty 15:34...bez balíčku. Prostě ho nenašli *sasek* No není to krása? *smich2*

Tohle jsem si tam mohla pustit: karaoketexty.cz/...

liduli

...já podobně, objednáno a zaplceno 29.11., balíček předán 30.11. na SPU Praha 022, od té doby tam trčí, takže oproti vaší kolegyni je to ještě krátká doba, volala jsem na odesílatele, ČP prý nestíhá, kdo ví zda dorazí zásilka do Vánoc.

ma11
hodnocení

0x

Tak jsem si říkala, že si objednám dárky převážně hračky už začátkem listopadu, čekala jsem na balík skoro 14 dní, pak jsem se začala pídit volala do té prodejny co je s mým zbožím. Oni se taky začali shánět. Volala jsem potom i na poštu a tam mi řekli, že balík je u nich. Tak povídám proč ho nevezou, prý si mám pro nej přijet, že je poškozený! Tak jsem jim řekla, že at si ho nechají. Ta továrna, kde to vyrábějí mi řekla, že mi to pošlou znovu, ale s díky jsem už odmítla, nemám nervy jen na Českou poštu.Tohle nebylo poprvé.Ted se snažim co nejvíc věcí koupit už v krámě, protože jak řekneš Česká pošta tak mi naskočí husí kůže.

hodnocení

0x

dopadl jsem stejně :D doufám že to do těch 10 dnu taky dojde... .. ještě mám objednanou jednu věc, ale pokud to prodejce pošle poštou, tak už to letos neuvidim :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]