Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pusa na tvář - jedna nebo dvě?

Od: marek2 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, nikde nemohu najít odpověď na to, jak je to s dáváním pusy na tvář, potažmo zda se dává pouze jedna pusa na jednu část tváře a nebo dvě pusy na obě tváře. Normálně vídám, že si lidé často dávají dvě ty pusy, jenomže mě se už po X tý stalo, že žena většinou počítá pouze s jednou pusou, kterou když dám, tak se pak už začíná distancovat a ve finále vypadám neohrabaně, že si ještě lezu pro tu druhou pusu.

Mohl by mi někdo poradit jak by to mělo vypadat?

(určitě mohu vyloučit to, že by se to dotyčné nelíbilo a proto by mi už tu druhou tvář nenastavovala, to ne, zkrátka je vidět, že s tou druhou pusou se už nepočítá)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

2x

V ČR jedna, ve Francii dvě. Tj. češka počítá s jednou a druhá je pro ní divná (chlípník!), francouzka počítá s druhou a když dáš jen jednu tak si myslí že se ti hnusí... ;)

hodnocení

1x

Je to zvyk, který převzali Češi asi z francouzských filmů. Tam se dávají běžně dva letmé dotyky na obě tváře. Nejsou to vyloženě žádné polibky. Tři, pokud se jedná o přítele a chceme mu vyjádřit radost, že ho vidíme. Mně to teda zpočátku lezlo hodně na nervy, pak jsem si zvykla. Ale pouze jedna se nedává, to je nedokončený pozdrav. ;) Ale u nás bych se tomu nedivila, není to v našich zvycích. Rusové se líbají přímo na rty a to je takové eklhaft.

janm*
hodnocení

0x

Zdravím

Jednou na tvář nic nezkazíte, chcete-li dvě tak si ženu "lehce" přidržte za ramena, bude tak vědět že bude ještě jedna, čili "protáhnete to objímání" které je většinou součástí, neprotahovat to "lup" "lup" pak to většinou klapne i když to nečeká :) Nejste-li si jist tak zkuste být v této chvíli "pozorný" na "signály" protějšku a "podvolte" se jim tzn. některé jsou zvyklé i na dvě na tvář některé a někdy chtějí i "na ústa" prostě si vás z té tváře "stáhnou na ústa " (to záleží v jakém jste poměru nebo-li jak moc to ta žena bere jako "formální" či "neformální" je-li to srdečnější či ne, jak je nebo není zvyklá ale to nechte na ní) čili zkuste se nechat vést.:)

Jinak s tím že to občas "neodhadnete" se netrapte někdy je to opravdu těžké také se mi stalo, ze zdvořilosti jsem raději "nelíbal vůbec" (abych neobtěžoval nebyl dotěrný) a z druhé strany to bylo bráno jako "pohrdání" že jsem polibek nedal možná doslova "roztrpčení", někdy polibek na tvář dáte a žena se div "neotře" je jí to nepříjemné není zvyklá ač je to spíš takové "symbolické", někdy zase vadí že jí dáte "jen na tvář" a ne na ústa, jindy vadí že jí dáte přímo na ústa a pak si vyberte. Myslím ale že jedním polibkem na tvář nic nezkazíte je to více méně symbol, to ostatní nechte na té ženě, bude-li chtít víc.

lidus*
hodnocení

0x

Je to něco co nesnáším a nedělám to, pokud se na mě někdo vrhá klidně řeknu nepřeji si to. Ve filmech jsou to dvě jakási mlasknutí u tváře, žádná pusa.

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den. No pusa na tvář, asi jak kde. Já to toleruji maximálně v rodině a jen jednu. Od cizích to vyloženě nesnáším. Není to typicky český zvyk. My si snad normálně podáváme ruky, ne? Proč se hned na každého vrhat po vzoru cizozemců a líbat se jak divý? Ano, vadilo by mi to, i kdyby mě políbil cizí urostlý krasavec typu prince Jasoňa nebo někdo na tentýž způsob. Takže pokud už potřebujete někoho líbat, tak si asi vystačte s tou jedinou pusou na tvář.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]