Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak postupovat za účelem vyznačení právní moc

Od: flodur® odpovědí: 7 změna:

Dne 17. srpna 2017 jsem obdržel rozsudek o zaplacení částky 7.000kč s přísl. Osř § 174(1) Platební rozkaz, proti němuž nebyl podán odpor, má účinky pravomocného rozsudku.
Vzhledem k tomu, že platba neproběhla, poslal jsem 17.října 2017 rozsudek soudu za účelem vyznačení právní moci rozsudku. Chci celou věc postoupit exekutorovi, ale bez vyznačení právní moci rozsudku to nelze. Jak postupovat když soud nereaguje?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

0x

kolik na to má času ze zákona? 30 dní?

hodnocení

Vzhledem k tomu že soud nereaguje na moji žádost o zaslání stávajícího originálního rozsudku doporučeně s žádostí o jeho vyznačení, Jak bude soud dále postupovat? Vzhledem k uplynutí více jak tříměsíční doby, mám obavy, že žalovaná firma nepřevzala rozsudek z důvodu neexistence na uvedené adrese. Tudíž rozsudek se musel vrátit zpět soudu a zároveň nemohl nabýt právní moci. Mám soud upozornit na soukromou adresu jednatelky firmy (pro zdárný způsob doručení rozsudku) a nebo mne sám vyrozumí?

Příloha:

Spisová značka: 8 C 292 / 2016
Městský soud Praha> Obvodní soud Praha 6
Stav řízení: Vyřízená věc - po vyhlášení konečného rozhodnutí (od 23.08.2017)
Průběh řízení
Událost v řízení Datum
Zahájení řízení: ...12.10.2016
Nařízení jednání: ...17.08.2017
Vydání rozhodnutí: ...17.08.2017
Vyřízení věci:... 17.08.2017
Poslední změna ve spisu: ...20.11.2017 12:11:15
Údaje platné k: ...25.11.2017 08:08:53

poslal jsem 17.října 2017 rozsudek soudu za účelem vyznačení právní moci... Jak postupovat když soud nereaguje?

Já v tom vašem výpisu jasně čtu "Poslední změna ve spisu: ...20.11.2017 12:11:15" - takže nějaká reakce tam je, čtyři pracovní dny zpět. Máte spisovou značku, zavolejte si na příslušnou soudní kancelář a požádejte, aby vám sdělili, kdy bylo odesláno.

hodnocení

Můžete upřesnit, mám požádat, že kdy a co bylo odesláno?*zmateny*

Děkuji.

doplněno 25.11.17 23:30:

*pusa*

Zda ke spisu značky té a té odesílali po letošním 20. listopadu nějakou písemnost na vaši adresu.

Požádejte o to, abyste mohl nahlédnout do spisu. Evidentně tam nějaká aktivita z 20. listopadu je. Jinak pokud jde o vyznačení právní moci, pak soud do 30ti dnů vyřídí a zašle zpět. Toto chápu tak, že právní moc nenabylo.. Nahlédněte do spisu a budete vědět proč..

hodnocení

Není mi jasné jak mám požádat o nahlédnutí do spisu, do Prahy mám 150km a po telefonu těžko?*uf*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]