Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Paypal-zlodejske poplatky

Od: karel* odpovědí: 9 změna:
zdravim,
dnes jsem obdrzel na svem paypal uctu platbu z ciny 51kc.Poplatek za pripsani teto castky byl 13kc.Vychazi mi to na cca 26% poplatek.A to si myslim ze je pekna zlodejina. Paypal jsem pouzil po delsi dobe,ale myslim si ze nikdy jsem takove poplatky neplatil,vzdy se mi opdrzena castka vratila cela,nesedel tam max rozidl v kurzu czk/usd .Zmenilo se neco v r.2017? Prip.kde muzu dohledat poplatky ktere si paypal uctuje?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tak když jsem si zakládala účet na AliExpressu a jinde, tak jsem se informovala na způsob platby PayPal a právě jsem si zjistila, že to je zpoplatněná služba a že třeba v případě, když by prodejce vracel z nějakého důvodu pochybení částku kterou jsem zaplatila, nepřijde mi celá, protože je tam právě ten poplatek, o kterém asi píšete. Takže já jsem si tenkrát vybrala jiný způsob platby a ten používám bez problémů.

Nevím o změně poplatků na paypal. Co vím tak se platilo jen za to, že si člověk nechal peníze z paypal poslat zpátky na svůj účet. Pokud jsem nechal refundované peníze na účtu paypal a použil je k dalšímu nákupu neplatil jsem nic.
karel*
hodnocení

ano,taky pouzivam na ali platbu kartou.V pripade ze vec neprijde,nebo je nejaky problem,otevru spor a penize mi vrati pres ali.Vracene penize se mi pokazde objevili ve stejne castce kolik stala konkretni vec.Ted to je ale situace ze zakoupena vec se mi porouchala,prodejce uznal reklamaci a penize mi chtel vratit pres Paypal.No a nestacim se divit kolik si za to strhli.Nejedna se mi ted o 13kc,ale cekam jeste na dve vratky penez a tam to byly veci o dost drazsi.

Tak tohle se mi stalo několikrát, že mi prodejce nabídl vrácení peněz přes PayPal, abych zrušila " otevřený spor", protože to pro něj není nic po čem by toužil. ;) Ale jelikož jsem se napřed inforomovala a věděla jsem, že mi nepřijde plná cena zpět, pokaždé jsem odmítla a trvala na vrácení peněz přes AliExpress, normální, oficielní cestou. Musel vyhovět. Nic jiného mu nezbylo.

doplněno 24.11.17 22:25:

To už je asi pozdě, když jste se domluvil s prodejcem na tom,že Vám to vrátí přes PayPal. Ale až se Vám to stane příště, nepřistupujte na to. Klidně mu napište, že je Vám líto, ale že Payal nemáte a je to. Víc se o tom nemusíte bavit.

karel*
hodnocení

nevedel jsem o tech poplatcich, souhlasil jsem aby mi prodejce vratil pres Paypal.Takze mam ted otevrit spor na Ali?

Přečtěte si co jsem doplnila. Já nevím, jestli už jste mu dal souhlas. Jestli ne, tak mu samozřejmě napište, že PayPal nemáte a že jste nucen otevřít spor, abyste mohl dostat své poníze zpět. Oni nikdy nediskutují víc. Je jim to jasné. Vy otevřete spor a pokračujete podle návodu na AliExpressu. ještě se mi nestalo, že bych nedostala peníze zpět. Trvá to kolem deseti až čtrnácti dnů, než jsou Vám peníze přičteny na Váš účet. Prostě PayPal nemáte a hotovo. Není nutné, abyste ho měl k tomuto nákupu.

karel*
hodnocení

jeste prosim Vas,jak resite kdyz se vam koupena vec poroucha? Spor jde otevrit do 15dni po potvrzeni ze vec prisla.Resim jesete jednu reklamaci elektronicke cigarety, ktera prestala po mesici nabijet.Spor uz otevrit nejde,s cinanem jsem si napsal uz asi 20zprav a porad jsme to nevyresili.

dekuji moc za vase rady

Pokud už nejde otevřít spor, tak to opravdu nevím. To se mi ještě nestalo, protože jsem zatím neměla nic, co by se porouchalo. Tak to Vám už neporadím. Ale podle mne to už těžko vyřešíte. To byste mu to asi musel na Vaše náklady poslat zpět a doufat, že on peníze vrátí. A nemyslím si, že by se to vyplatilo.

doplněno 25.11.17 11:05:

Tak to souhlasím. Proto já od nich žádnou elektroniku nekupuji. Oni to mají krásně nafocené, navykládají k tomu všechno možné, ale ve skutečnosti je to o něčem jiném. To zboží nelze ověřit a ani recenze nepomohou, protože jsou lidi, co jsou spokojení s každým šuntem, protože na nic jiného nejsou zvyklí, nebo dají pět hvězd hned první den když jim to dojde a ještě to nemají vyzkoušené. Já sice recenze čtu, ale beru je tak na 30 % za směrodatné.

karel*
hodnocení

posilat vec za 15 dolaru do ciny se nevyplati,mate pravdu,takze mam smulu...

dekuji,hezky vecer

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]