Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Půjčka na kauci bytu

Od: lipik odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

prosím o radu, udělal sem ve svých třiceti letech hloupost,půjčil jsem peníze osobě, kterou sem znal dlouho na zaplacení kauce bytu s tím že mě to vrátí.Nevrátila.

Jde mě o to, peníze jsem zaslal přes internet banku na účet přímo osobě která byt pronajímá, jedná se o částku 10000,-. Bohužel jsem nesepsal žádný papír, ale mám veškerou komunikaci přes mesenger fcb.Mám tam uvedeno na jaký účet mám peníze zaslat, kdy mě bude částka vrácena a dokonce jméno osoby které jsem peníze zasílal.Složí toto případně jako důkaz?

Já s tou osobou nemám nic společného, lze třeba zajít do banky a sdělit, že jsem si spletl číslo účtu, četl jsem, že je potom člověk povinnen tuto částku vrátit za určitých podmínek.

Prosím o radu jak postupovat,děkuji moc

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

0x

No, povinnen... Když bude chtít. Když nebude chtít, tak řešit jedině přes policii.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, já si myslím, že Vy jste nepůjčil peníze, ale asi po dohodě s kamarádem jste za něho zaplatil (složil k úschově) kauci, kterou požadoval pronajímatel (a kterou po skončení pronájmu bude vracet na Váš účet - pokud nebude mít nárok vůči nájemci např. za poškození bytu apod.), Proč chcete nyní trestat toho pronajímatele a nepožadujete peníze po nájemci, za kterého jste platil? Ten pronajímatel Vám nic špatného neudělal - řešte to s kamarádem / nájemcem. Zdravím!

hodnocení

0x

Ten, komu jste peníze poslal (pronajímatel) nemá s dluhem oné "osoby" vůči vám nic společného. Musíte vymáhat na ní.

Začněte výzvou k zaplacení - a to tak, že uvedete přesně o jakou částku se jedná, kdy, za co a komu byla zaplacena a kdy měla být vrácena. Podle reakce dlužníka pak mohou následovat další kroky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]