Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
opravdu by mě zajímalo, jak se má člověk správně zachovat v této situaci: Jedete po půlnoci městem, blížíte se k přejezdu. Závory dole, svítí červená. Stojíte asi 10 minut, pak vylezete, dáte se do řeči s dalším řidičem a ten už stojí skoro 20 minut. Za celou dobu přejezdem nic neprojelo. Domníváte se tedy, že došlo k nějaké chybě a zabezpečení přejezdu je rozbité. Chcete volat na ČD, ale číslo na nějakou help linku nenajdete, jediná pevná infolinka má omezený provoz a v noci nefunguje. Otočit se nemůžete, protože po vaší levé ruce je rozkopáno a za vámi již kolona několika dalších aut (jde o krajské město, takže provoz byl i v noční hodinu). Co má člověk dělat? Má stát třeba 2 hodiny a čekat až si na ČD někdo všimne závady? Volat policii? A co po nich chtít? Začít organizovat couvání celé kolony? Nebo riskovat a přejet přejezd?
Díky!
Můžeš se otočit a jet jinudy. V protisměru musí být místo, protože tamtudy taky jezdí auta.
Rozhodně to musíš nahlásit na policii. Ti předají informaci o poruše železničářům.
Jestli ty si dovolíš přejet přes spuštěné závory, tak to je tvůj problém. Ty spuštěné závory mají pořád stejný význam, ať je půjnoc nebo ráno nebo odpoledne, pátek nebo svátek. A takový přestupek je za 7bodů + pokutu + papíry.
Já jsem zažil opačnou situaci, kdy nefungovaly závory a vlaky jezdily po přejezd rychlostí chůze a troubily a troubily.
Zkus si představit, že vjedeš na červenou do křižovatky. Tam jedou auta, která udělají myšku a vyhnou se ti, takže se nemusí nic stát. Na železnici má vlak danou kolej a nemá jak uhnout, takže každou překážku smete. Riziko si zhodnoť sám.
158?
Jedná se o chybu - dopravně-bezpečnostní riziko - tj. práce policie.
Už se mi to stalo. Zavolal jsem na policii (158), objasnil jsem situaci, požádal je o urychlené vyrozumění ČD a sdělil jim, že jelikož vidím na obě strany dost daleko pro zajištění bezpečného přejetí, JEDU!. Nesetkal jsem se s nejmenšími námitkami, naopak, s ochotou policie a okamžitým odsouhlasením mého řešení. Číslo 158 je monitoroané, takže v tom nevidím problém.
@colombo: Promiň, ale nejsem ovce, aby mi bača dirigoval každý můj pohyb. Naopak, jsem člověk, inteligentní bytost, která má vlastní zodpovědnost a dokáže starat sama o sebe. Takže pravidla, daná společností, dodržuji, ale i to má určité hranice. A ty hranice nejsou v jistých případech nepřekročitelné.
Takže naprosto v pohodě trvám na tom, co jsem před chvílí napsal a přes ty spštěné závory při splnění určitých podmínek bez problémů projedu. A s tou křižovatkou jako příkladem jsi úplně mimo. Vysvětlovat, proč, je úplně zbytečné, alespoň pro inteligentní lidi.
@magdon: Zatím si myslím, že si děláš srandu. Jestli jen, tak jsi jen další z bačova stáda.
To že někdo nechce porušovat zákony ještě neznamená nic o stádech a ovcích. Každý strůjce svého štěstí. Za projetí přejezdu při signalizaci červených světel nebo spuštených závor, by se měl brát řidičák.
Jo jo, takových, co si mysleli, že to mají pod kontrolou a že vidí dost daleko, jsou plné hřbitovy. Jich nelituju, byla to jejich svobodná volba. Pokud se tím postarali jen sami o sebe a dokázali si tak, že nejsou žádní zbabělí ovčani, je to jejich věc. Často ale vezmou někoho s sebou. A chudák ten strojvedoucí, má trauma na zbytek života.
satam - No nijak zvlášť dlouho hledat nemusím, na těchle 6 stačilo pár minut. A že tam zrovna nebyly závory, ale jen výstražné světlo není snad podstatné, stejně, jako není podstatné, že to někteří přežili. Všichni z nich věděli, že vlak nejede.
první - druhý - třetí - čtvrtý - pátý - šestý
" ...o těch plných hřbitovech ani čárka"
...aha..., no jo, já zapoměl, že všechny ty mrtvé z podobných havárek pohřbívají jako sebevrahy za hřbitovními zdmi . Takže na hřbitovech fakt nejsou.
Opravuji předchozípříspěvek: "Jestli ne, tak jsi jen další z bačova stáda."
A víš, co znamená myslet? Radši neuvádím, byl byl popotahován. V případě, o které jsem mluvil, totiž nemyslím, ale vím.A docela rád bych viděl seznam těch plných hřbitovů. Budeš mít do smrti co dělat, abys je našel.
@magdon: Napsal jsi to hezky. Ale o těch plných hřbitovech ani čárka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.