Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
manželka dostala nové léky od kardiologa CORDARONE a BETALOC, vím,že mi aso odpovíte,proč se neporadíme s lékárníkem,nebo lékařem,ale někdo je třeba užívá,tak jsem chtěl vědět,jak je snáší,i když jsme každý jiný jedinec.
Betaloc bere krom mnoha dalších partnerova babička, za pár dní 83let. A já na vlastní oči vidím, jak vhodně zvolená léčba zlepšuje pacientův stav a v podstatě ho udržuje při životě. Pokud je má předepsané, ať nevymýšlí a poctivě je užívá.
Naše babka si třeba myslela, že po Furonu (odvodnění) jí bolí ledviny. Co na tom, že ledviny nebolí. A tak si postavila hlavu a přestala ho užívat. Za pár týdnů měla otok až k pupíku, nemohla ani ležet jak měla vodu na plicích, už při záklonu na židli se dusila, oteklá oční víčka, voda se z těla tlačila ven v podobě vodnatých puchýřů na bércích. Po pád dnech, co jsem jí nakázala, že ho musí brát (že já blbá jí něco říkala a nenechala, už jsme mohli mít klid), otok opadl, udělalo se jí dobře. Říkám tak co, ještě si myslíte, že si léky můžete brát jak chcete? V létě zase a mně bolí tady a tady a to je po lécích a já je nechci brát pravidelně ale jak já chci. No tak prosím, aspoň furt nebudu muset běhat pro recepty a do lékárny. A zase jí bylo špatně a sestra z domácí péče jí řekla, že musí léky brát pravidelně. Tak zas brala a udělalo se jí dobře. Teď na podzim, oteklé nohy víc než normálně, náběh na bércové vředy, svědivý ekzém na bércích. Sestry to je alergická reakce, já říkám ne, to jsou žíly. I nasadila doktorka Detralex na žíly a ejhle, do pár dní otok zmizel, bérce nejsou fialové ale růžové, kůže není lesklá a šupinatá, všechno zmizelo. Takže vhodně zvoléná léčba fakt umí zázraky a doktory se vyplatí poslouchat.
Karlosi, když se tu dozvíte, že někomu léky nevyhovují, nebudete je užívat? A pokud Vám někdo napíše, že mu vyhovují, budete je brát i když Vám vyhovovat nebudou?
Léky a léčbu je vždycky nutné konzultovat s tím lékařem, který je předepsal, případně s dalším lékařem, kterého si necháte svou pojišťovnou doporučit ke konzultaci.
Cizí zkušenosti Vám nepomůžou. Jedině Váš lékař zná Váš zdravotní stav a jenom on ví, proč nasadil právě ty léky, které zvolil.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.