Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Adresa na dopise

Od: nichalverner odpovědí: 5 změna:

Zdravím.Chtěl bych se zeptat jak je to s adresou na dopise jestliže bude psána rukou-stínovaným písmem.Dojde v pořádku?Kolegyně v práci tvrdí že z takto psaného dopisu nepřečtou adresu a tudíž nedojde.Jak to vlastně je?Přidávám ilustrační obrázek písma.Děkuji za odpověď

Adresa na dopise

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Náležitosti poštovní zásilky

Poštovní adresa poštovní zásilky musí být napsána latinkou, a to čitelně, přehledně, dostatečně velkým písmem a bez přepisování; je-li poštovní adresa psána strojem, na počítači apod., písmo nesmí být menší než 0,25 cm. Je-li poštovní adresa psána rukou, označení adresáta musí být napsáno hůlkovým písmem. Poštovní směrovací číslo a název příslušné pošty se nesmějí podtrhávat.

Poštovní adresa musí být napsána takovým prostředkem, aby nemohlo dojít k jejímu vymazání, pozměnění nebo ke ztrátě její čitelnosti. Zejména nesmí být napsána pomocí tužky, průklepu nebo průpisu. Poštovní adresa adresáta nesmí být napsána červenou barvou nebo prostředkem obsahujícím luminiscenční barvivo.

Adresní údaje, poštovní známky a poznámky se na příslušnou plochu umísťují takto:

v pravé dolní čtvrtině poštovní adresa adresáta,

v pravé horní čtvrtině poštovní známky,

v levé horní čtvrtině poštovní adresa odesílatele; pod ní poznámky nebo nálepky týkající se zvolené poštovní služby, obsahu poštovní zásilky nebo způsobu, jakým se má s poštovní zásilkou zacházet.

ceskaposta.cz/...

nichalverner
hodnocení

Píší tam že musí být napsáno hůlkovým písmem.V životě jsem takto nepsal a zásilka došla.

iz*

Také píši adresy normálně psacím písmem a dopisy vždycky dojdou. Hůlkové písmo podle mne vyžadují kvůli strojnímu třídění.

hodnocení

0x

Zkuste si to poslat sám sobě, třeba Vám to dojde *smich*

instalater*
hodnocení

0x

Co neprojde strojním tříděním třídí se ručně. Hlavně aby se to dalo přečíst. Za mlada jsem z vandru posílal domů pozdravy psané na pivním tácku . Stačilo , že tam byla známka. Dnes to nedojde i když je to psané předpisově. 2x za sebou jsem posílal na vánoce balík nemalé hodnoty a nedošel nikdy. ( jenom za poslání jsem platil kolem tisícovky. ) Dozvěděl jsem se to až později , tak jsem to nemohl ani reklamovat. Bylo mi blbé se ptát obdarovaného , jestli mu došel ode mne balíček.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]