Sháněl jsem nabíječku na mobil v obchodě u větnamců. Už při vstupu dovnitř pan šéf větnamec telefonoval a byl na kase. Čekal jsem 15 min. ze slušnosti až on dohovoří a nic se nekonalo. Regály byly nepřehledné a přeházené. Na ponožkách dva pomeranče apod. Tak jsem se ho zeptal rovnou po dlouhém čekání i když se vykecával s někým. Dal mi najevo, že ho tím zeptáním ruším a obtěžuji, tak rukou mávnul ať si poradím jako zákazník v obchodě sám. Začala se tam dělat před pokladnou fronta lidí, tak zavolal nějakou starší paní, která vyšla z jídelního koutku ať ona obslouží zákazníky. Ta nám všem řekla, že je tady nová a že to na pokladně ještě nedělala a jen hlídá obchod. Dalších 15 min jsme museli všichni čekat až se pan šéf větnamec vykecá. Nakonec vražedným pohledem na všechny koukal, že jsme si dovolili ho otravovat od jeho soukromé aktivity. Jedna paní řekla takové obchodní přísloví, že náš zákazník náš pán a v práci se pracuje. On tomu vůbec nerozuměl. Jak takovéto jelita můžou vůbec někde pracovat, jeden nic neumí a druhý si řeší soukromé věci a mají všude nepořádek. Co byste Vy dělali?
Šla bych jinam. Asi po dvou minutách. A tohle je ale rarita, takové jednání většinou vídám u znuděných českých prodavaček, ne u Vietnamců. Ti se naopak mohou přetrhnout, aby vyhověli. M.
tomas11*
Šel bych do českého elektra a tam si to samé koupil za dvojnásobnou cenu.
Jak takovéto jelita můžou vůbec někde pracovat, jeden nic neumí a druhý si řeší soukromé věci a mají všude nepořádek. Myslím, že tato věta je pravým jádrem vašeho dlouhého sdělení.
Co byste Vy dělali? A) Šla si nakoupit jinam. B) Nestěžovala si na netu. C) Doučila se jazyk český.
Co Vám bránilo odejít? On Vás v té prodejně zamknul?
Co bych dělal já? Nic zvláštního. Pokud by to nebyla jediná prodejna v okruhu cca 100 km2, zhruba po 1/2 minutě bych šel jinam a dál to neřešil. Mám důležitější věci na práci, než se zabývat takovými pitomostmi.
Nemuseli. Ale pokud jste všichni čekali, tak vám to zase tolik nevadilo. Kdyby vadilo, tak se všichni seberou a jdou jinam. Pokud by byla skutečnost taková, jak ji ukřivděně líčíš, tak už by tam byl nejspíš jiný prodejce.
Kdysi jsem četl, že čekat 5min. je povinnost, 10min slušnost, 15min se čeká na šéfa, 20min na manželku, 25min. na milenku, a 30min. čeká jen vůl. Já bych odešel hned. Copak to je jediný Ťaman v okolí?
Možná se můj názor nebude většině líbit, ale já bych zůstal a koupil nějaké zboží. Podle toho, jestli dostanu nebo nedostanu účtenku EET, bych se rozhodl, co dál.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.