Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
ke konci listopadu mi byl zrušen prac. poměr (HPP) vr zkuš. době (září - listopad). Předtím jsem byl na ÚP (červen - srpen). Zaměstnavatel mi nabídl možnost brigády u sesterské firmy na 2-3 dny v týdnu, dokud si nenajdu novou hlavní práci. Mám obavu, že kdybych se registroval na ÚP až od 1.1.18, měl bych nižší základ pro výpočet podpory a tedy nižší podporu. Nyní narážím na max. limit podpory, který se od roku 18 zvedá.
Počítá se vyměřovací základ pro podporu pouze z poslední zaměstnání nebo z předchozího kvartálu před tím, kdy jsem se nahlásil na ÚP? Počítá se i z podpory, kdybych šel na ÚP v prosinci 2017?
Snad je dotaz srozumitelný, případně vysvětlím. Díky.
Aby žadatel dostal podporu, musí mít odpracováno alespoň 12 měsíců v předc/...
§ 39 zákona o zaměstnanosti
Z podpory se nic nepočítá, dávka neslouží pro výpočet další dávky. Průměr pro výpočet podpory se stanoví podle § 50 ve výše uvedeném odkazu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.