Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Investuje někdo do měny Bitcoin nebo Litcoin?

Od: suzymon® odpovědí: 180 změna:

Zdravím. Docela by mne zajímalo, jestli je tady někdo kdo ví o této možnosti investice a využívá ji a jak je spokojený. Díky.

180 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

morfinus
hodnocení

2x
16.10.2017 sem nakoupil pres smenarnu easycoin za 1 mego . Behem 14 dnu cca 250 tis. v plusu a pak prisel propad a mirna panika , ale behem tohoto tydne cca 300 tis. v pluse , takze sem odhodlan nechat do leta a pak se uvidi zda cast prodam nebo pudu dal ;)
suzy
hodnocení

Tak to Vám gratuluji. Já teda takovou částku nemám ani zdaleka, ale také jsem spokojená. Ale nakoupila jsem také LTC, které podle toho jak to vypadá na trhu, bude stoupat také. Sice to bude později, ale zase když se nakoupí v této době, tak se na tom může hodně vydělat. Myslím si, že to může být obdobné, jako s BTC na jeho začátku. Já to mám jako dlouhodobou investici. Ty peníze by mi jinak ležely v bance a nic bych z toho nebylo.

hm*
hodnocení

2x

Pokles jsem čekal, jen nebylo jisté, kam až před ním BTC vystoupá. A teď zas není jisté, kam až bude klesat. Prostě stoupá a zas klesá, akorát s výrazně většími výkyvy, než státní měny. A ZATÍM určitě hned nezanikne, pokud se neobjeví např. nějaká zásadní chyba v jeho principu zpracování.

Frau Merkel a jejího kámoše Macrona (v reakci na zmíněný článek na Aktuálně.cz) bych se rád zeptal, co s tím BTC jako hodlají dělat. Jejich výkřik je jen silácké a hloupé plácnutí do prázdna. Nanejvýš mohou prohlásit "My ten zlý BTC zakazujem!" a pak se jít spolu ožrat při zapíjení velkého společného politického úspěchu. Protože BTC je navržen tak, aby ho zakázat nešlo (pokud je mi tedy známo).

hodnocení

Hm, a přesně o tom to celé je. Sice mohou něco jakoby "zakázet", ale jelikož vůbec nemohou tušit kdo v čem a kolik má, tak jsou bezmocní. A to jim vadí nejvíc. Že to nemohou kontrolovat a chtít daně. A to nejenom oni, ale hlavně celý dosavadní bankovní systém má z kryptoměny hrůzu, protože to je právě převrat v celém jejich dosavadním systému. Taková masová, celosvětová revoluce. Prostě lidé na celém světě už dávno pochopili, že jsou bankami vydíráni a už je to přestalo bavit. Teda zatím ne všichni lidé to pochopili, to je vidět i z této diskuze, nebo jiných diskuzí na toto téma, kterých den co den koluje statisíce napříč světem. Já zůstávám nezviklána a věřím, že ti, co se tím zabývají určitě najdou takové řešení, které to celé bude jenom posouvat kupředu. Lidé také bojovali proti železnici a pak zase nevěřili na automobily a nakonec se museli přizpůsobit. Pokrok nikdo nezastaví. A tohle je pokrok v bankovnictví. Jediné, co by mohlo celý tento projekt zastavit je to, že by zakázali a vypnuli na celém světě internet. A to jak každý ví, je naprosto vyloučeno.

fyrok

BTC a další kryptoměny se zákazem nezruší, jen se jejich používání postaví mimo zákon, což pro běžného člověka bude znamenat konec.

Prostě stát zakáže jejich výměnu, příjímání, distribuci. Budeš si moci vyměňovat pouze s dalšími, kteří budou porušovat zákon.

Bude to stejné, jako kdyby jsi měl doma ve stejné hodnotě třeba heroin.

hodnocení

tak to určitě nebude. Já fakt nevím co máš pořád s tím heroinem. Kdo ti to nakukal? To se psalo před x lety, když to začínalo a vycucali si to z prstu jako strašáka právě ti "renomovaní novináři", kteří tomu rozuměli jako koza petrželi, ale měli k tomu samozřejmě ihned co říci. Teď jsem právě sledovala reportáž v televizi, na Primě a tam jsou samozřejmě informace naprosto katastrofální. Tak OK, já říkám stále to samé. Počkejme a uvidíme. Ale podle mne opravdu začíná hodně přituhovat! Ale ne pro virtuální měnu, ale spíše světové banky propadají panice z tohoto masivního zájmu všech lidí na světě a začínají hledat opatření. Zatím volí výhružky, tak uvidíme co se bude dít dál.

fyrok

Přemýšlím a nenechám si nic nakukat. To přirovnání k tvrdým drogám mě napadlo samotného a už jsem ho použil i zde na poradně. Jestli to někdo použil už dříve netuším. Tohle je z mé hlavy, ale jak je vidět, tak někdo měl už podobný myšlenkový pochod.

Celková tržní kapitalizace kryptoměn je pořád natolik nízká, že z globálního hlediska nemá zatím šanci v žádném případě ohrozit stávají bankovní systém.

hodnocení

A ještě k té argumentaci, která se hojně používá, že těžba BTC spotřebuje tolik el. energie jako stát Island! A víte kolik má obyvatel Island? 300 000! To je asi tak třetina Prahy. takže o co tady jde? O velkou blbost. prostě bubliny tady jsou, ale z úplně jiných zdrojů. A víš kolik energie ropy se spotřebuje při těžbě zlata? Dovedeš si to představit? Nebo jaké jsou náklady na chod všech bank ve světě? Prostě to jsou jenom ubohé pokusy vystrašit lidi, na základě falešných a někdy i směšných informací. A víš o tom, že třeba to obrovské bohatství, které vlastnila rodina Kaddáfi a měla je právě uložené v bance JP Morgan, u nich zůstalo? A byli to oni kteří stáli jako šedá eminece v pozadí, kdy tuto rodinu zlikvidovali. Je to složité a je toho hodně. A jak to, že se nikdo dneska nezajímá kde jsou ty miliardy toho Kaddáfiho. Rodinu vyvraždili celou.Ale budou tady kecat, že těžba BTC je stejná jako spotřeba státu Island. jenomže jsou lidé, kteří si řeknou, ale to je hrůza, to je neakceptovatelné a přitom jde úplně o h..no.

A velmi se mýlíš, kdyby neměla šanci ovlivnit bankovní systém, tak by se o tom vůbec nemluvilo. proč asi si myslíš, že je to čím dál tím víc na denním pořádku. Ale mysli si co chceš.

fyrok

Minulý rok byla celková spotřeba na těžbu kryptoměn cca 30 TWh. Nevím kolik má Island spotřebu, ale vím, že to je cca 1/2 spotřeby ČR(takže žádná třetina Prahy) a je to prakticky stejně jako spotřeba celého Slovenska. A tam žije 5mil obyvatel a mají i nějaký průmysl.

Prosím objektivně.

hodnocení

Tak se schválně podívej na tohle.

To srovnání s těžbou zlata.

Investuje někdo do měny Bitcoin nebo Litcoin?
hodnocení

A právě proto, že člověk musí být objektivní. A hlavně musí samostatně přemýšlet. Nebo by alespoň měl. Ale chápu. Ty jsi odpůrce a já jsem zastánce. takže my dva se budeme pořád dohadovat. A mimo jiné, BTC jde opět nahoru. Ono se totiž čekalo na vyjádření Amerického kongresu ke kryptoměně a nikdo nevěděl jak se vyjádří a kdyby to bylo v negativním směru, byl by problém. Ale stalo se to, že vydali vyjádření, že nemohou a nebudou tomuto trendu bránit a podpořili to. A okamžitě BTC začal stoupat. twitter.com/... Tady si to přečti. A dvacet minut nato, šel BTC o 20% nahoru a půjde dál. To je vše.

hodnocení

Oni dobře vědí, že tohle už nikdo nezastaví. A ti co straší, mají k dispozici jenom média a lidi, kteří budou dál šířit poplašné zprávy. A protože je to v zárodku, a hodně lidí tomu nevěří a hodně lidí neví jak na to, tak u těch budou samozřejmě úspěšní s tím strašením a hrozbami. Už na začátku jsem říkala, že si o tom popovídáme později. A jsem přesvědčená, že si popovídáme.

Oni hlavně potřebovali uklidnit investory, protože v pátek a v pondělí se propadly nejen kryptomeny, ale i indexy v návaznosti na to, že se ekonomice daří a bude třeba zvednout úrokové sazby. Následně po uklidnění situace včera večer přidaly US indexy, zlato šlo dolů, investoři zpět prelili peníze do akcií, dolar zareagoval posílením. Dnes to FED ještě podpořil a ztráty z minulých dní se srovnávají. Index strachu VIX se rychle vrací zpět, aktuálně 21 z předchozího téměř 50. Nicméně co se týká kryptomen, Goldmani dnes vydali prohlášení, že klidně můžou jít na nulu. Proto jsem tady včera nebo předevčírem psal, že bitcoin může být drahý i za deset centů.
hodnocení

Stire, tak přesně o tom jsme se včera se synem bavili. Ono totiž "spadlo" všechno. Jenomže to už někteří lidé vůbec nevnímají. Urputně sledují pouze tu kryptoměnu a těší se na její zánik. Jak vidím, tak jsi tady asi jediný, který se v tom opravdu orientuje.

Jo protože se ekonomice US daří, tak vydali prohlášení, že budou zvyšovat úrokové sazby, letos třikrát. V podstatě zdraží peníze. Následoval odliv kapitálu do zlata. Ten propad by ale nebyl takový, z větší části za to mohly stroje. Lidi začali prodávat a pak jak cena klesala spoustela automaticky nastavené stoplosy, no a potom se to prizivuje samo volným pádem. Lednové zisky během několika hodin byly smazány. A pak na to reaguje celý svět, brzo ráno Asie, pak Evropa. My investoři vždy říkáme, když si v americe prdnou, posere se z toho celý svět :))

hodnocení

2x
Suzy já ti přeju ať vyděláš. Jen pozor, likvidita je oproti prosinci poloviční. A nízký objem může s kurzem dost hýbat. Je jasné, že dost lidí nakupovalo nad touto cenou a budou chtít své peníze zpět. Pak přijde na trh několik větších prodejních příkazů a při nízkém objemu to může jít důle natotata. Takže oči na šťopkách, ať neprováháš podruhé.

Likvidita rozhodně není poloviční. Domnívám se, že je dokonce lepší. V prosinci trval převod na peníze až 15 minut, teď je to podstatně méně.

hodnocení

Ahoj stire, ale já jsem dosud neprováhala ani jednou. Já nepanikařím a v klidu čekám a spíš přikoupím, když je to hodně dole. Zatím jsem prodala jenom jednou a to se mi dost vyplatilo. Teď čekám, že tak kolem června bude zase příležitost prodat. Ale to může být dříve, nebo trochu později, to samozřejmě přesně nevím. A děkuji Ti, že mi to přeješ, jsi hodný. :)

Suzy jen škoda, že dolar už není za 26. Já jsem utekl z US ještě před poklesem na poslední chvíli. Teď už uvažuji, že bych tam zase něco zobnul.
Rumicek likvidita je zobchodovany objem kusů nebo peněz, rychlost transakce s tím nemá nic společného.

@stir: Podle wikipedie je likvidita schopnost různých aktiv přeměnit se rychle a bez větších ztrát v peníze.

hodnocení

Rumicek, tak v tomhle máš pravdu. Jde to. :)

Rumicek schopnost různých aktiv se rychle a bez větších ztrát přeměnit na peníze. Však jo, co ti není jasné? Příklad máš deset mil v akciích ČEZu a máš deset mil v akciích třeba kofoly, zatímco ČEZ prodas během několika sekund bez toho aby to hnulo s cenou, (Tedy rychle a bez ztrát) kofolu budeš prodávat buďto několik týdnů po několika málo kusech, protože kdybys chtěl prodat hned, tak tento balík peněz na mělkém trhu pošle dolů tržní cenu. Nebo máš dům za deset mega a chceš ho rychle přeměnit na peníze a nechceš čekat několik týdnů měsíců, budeš muset jít s cenou dolů. To je likvidita.

Jsem rád, že jsme si to vyjasnili. Já jen reagoval na větu likvidita je zobchodovany objem kusů nebo peněz.

No však jo. Zobchodovany objem kusů nebo peněz vyjadřuje jak likvidní je to které aktivum.

monikakral
hodnocení

1x
Podle mne se to nevyplatí ta investice.
suzy
hodnocení

Rozhodně neinvestujte.

V dnešní době se určitě už nevyplatí, zaspání doby bych to pojmenoval!;)

suzy
hodnocení

Jelikož mám na tento fenomen úplně jiný názor a nepovažuji to za klasické "letadlo", rozhodla jsem se, že už budu mlčet a ozvu se později. Tak kolem června. Nemám totiž stejný názor, tedy to, že se to v dnešní době UŽ nevyplatí. Samozřejmě, že ten výdělek už nikdy nemůže být tak závratný, ale že by se to nevyplatilo, to není pravda. Mám totiž své zkušenosti. A já jsem určitě nebyla mezi těmi prvními. Ale přiznávám, že tenkrát, pro lidi, kteří koupili třeba jen z recese pár BTC a na nic nespoléhali, jen nakoupili a pak i zapomněli, tak ti opravdu získali obrovskou částku. Ale u nás jich teda opravdu moc není. To by se o tom určitě vědělo a mluvilo. Ale že se to stalo jinde, to je pravda a jsou o tom důkazy. Ale u nás se uskutečnila transakce prodeje bytu v Praze v listopadu 2017. Ruský občan koupil v Praze luxusní byt za několik milionů korun a platil českou realitní kancelář pouze v BTC. Což bylo docela zajímavé, protože se tento obchod odehrál právě u nás. Což je taková kuriozita, že do toho ta R.K.šla.

Ale přiznávám, že tenkrát, pro lidi, kteří koupili třeba jen z recese pár BTC a na nic nespoléhali, jen nakoupili a pak i zapomněli, tak ti opravdu získali obrovskou částku. Ale u nás jich teda opravdu moc není. To by se o tom určitě vědělo a mluvilo. - Je mnoho lidí, kteří nemají rádi publicitu, proto to neventilují ven. Mám kolegu, proti kterému jsem už jen BTConový břídil, ten nemá problém říci, že vlastní tolik a tolik BTC (jde o skoro stovku BTC). A z recese jsme je nikdo před těmi pěti lety kupovali! Přišlo nám to, jako dobrá investice, buď vyjde, nebo ne! Stačil obyčejný selský rozum na to a ne nějací bankovní rádcové! U mého posledního příspěvku jde o ironii, že se to nevyplatí, protože nechci nikoho přesvědčovat o opaku! Většina odpůrců zde, si stejně přeje, aby to celé zkrachovalo.
suzy
hodnocení

Ano, před pěti lety, to chápu, že to už nebylo z recese. Já jsem měla na mysli ty úplné začátky, kdy to fakticky kupovali mladí kluci z recese. Alespoň takové informace mám já, třeba z Francie. Jelikož mne dění kolem kryptoměny zajímá a také baví, tak sleduji kde se co šustne. Já jsem opravdu přesvědčená, že to je měna budoucnosti. To by se tak vehementně všechny bankovní kolosy tak neangažovaly v tom, aby to diskreditovaly. Jenomže ono je to převálcuje, doba jde kupředu nezadržitelně, všechno se vyvíjí a havně všechno, co se peněz týče, se musí změnit a změní, protože kolem nich se to všechno točí a točit nepřestane. Opravdu si myslím, že je to ten moderní "divoký západ" v bankovnictví a ti co to odsuzují, nebo se toho bojí, nakonec budou stejně muset přistoupit na úplně nová pravidla. A podle mne vyhrají ti, co dokáží správně odhadovat situaci už dnes. To je můj neochvějný názor. Ale na druhou stranu kdo jsem já? Já jsem tady jenom založila otázku, jsem důchodkyně a mám tu svou povahu dobrodruha :-D. Jsem moc ráda, že jsem tuto otázku založila, protože tato poradna bude existovat dlouho a já se mohu k této debatě vrátit i za několik let. A na to se těším.

jenda2*
hodnocení

0x

V současnosti je cena na horní hranici a investice by byl jen zřejmý propad ve velikých částkách. Upozorňují na tuto bublinu různí analitici.

hodnocení

jendo, já jsem právě nakupovala, ale už dříve a momentálně jsem dost vydělala. Ale nevím jak to bude pokračovat. myslela jsem, jestli tady není někdo, kdo se v tom pohybuje delší dobu.

danka86*
hodnocení

0x

Zrovna včera jsem byla na jedné menší party, kde jsem se o tom s jedním účastníkem bavila. V minulosti prý investoval 250 tisíc do bitcoinů s vidinou zisku a teď bude rád, když těch 250 tisíc dostane zpět. Obyčejným lidem se takové investice nevyplatí.

doplněno 17.11.17 19:08:

On investoval do nějakého bitcoinového cloudu... Nevím, jak to přesně měl, každopádně výsledek je takový, že na tom prodělal.

mot
jako ze bitcoin porad posiluje,takze pokud kdykoliv(krome minulych dni) v minulosti investoval,musi byt ted v plusu?
jestli vam trochu nekecal...
hodnocení

No to je divné, protože aktuálně je jeden Bitcoin 7.845 $ a pořád stoupá. A Vy píšete v minulosti. Tudíž on je platil mnohem méně. Takže pokud je to pravda, tak je ten Váš přítel dneska hodně za vodou a ne že se obává aby se mu investice vrátila.

doplněno 17.11.17 19:15:

Píšete v minulosti. Záleží co tím myslíte. Ale za poslední rok se zvýšila hodnota Bitcoinu o 700%. Takže ten Váš kamarád vám asi lže a nechce aby se vědělo jak zbohatl.

doplněno 17.11.17 19:24:

Nojo, ale to je něco jiného. Váš kamarád se velmi špatně informoval a zřejmě investoval do nějaké neexistující chiméry a někomu naletěl. Kdyby vlastnil opravdové Bitcoiny ve své elektronické peněžence například Exodus, jako to mám třeba já, tak by nemohl prodělat.

danka86*

A kolik bitcoinů v té elektronické peněžence máte? :) Jak jsem koukala, tak už se platí i nějaké poplatky za transakce s bitcoinem (to dřív nebývalo), což mě od bitcoinů dost odrazuje.

suzy
hodnocení

Danko, za transakci se platilo vždycky. Ale není to zase tak moc. Kolik mám v peněžence, to Vám asi říkat nebudu. ;) A pak existují způsoby, kdy platíte opravdu pakatel. Ale to už je opravdu dost složité.

ano a ty poplatky nejsou zanedbatelné, navíc mám za to, že velká část z nich padne na elektřinu nutnou pro ověření/zpracování transakce, z toho vyplývá i značná neekologičnost používání této měny v současnosti ( více).

mot
tak investovat v minulosti do bitcoinu a byt skoro v minusu,to je umeni :)

Kdyby koupil za čtvrt mega před časem BTC, tak je dnes za vodou ;).

hodnocení

0x
Musím se zastat danky, protože ten zbytek evidentně o investování nic neví. Bitcoin je značně volatilni, takže mohl nakoupit výše a při nějakém panickém poklesu že strachu prodat. A když se podíváte na graf, tak těch panickych poklesu bylo hned několik a ne jen o několik pár dolarů...
doplněno 17.11.17 19:29: www.kurzy.cz/komodity/bitcoin-graf-vyvoje-ceny
doplněno 17.11.17 19:52: Jinak do těch bitcoinu se dá investovat jakkoliv, třeba i pomocí derivátů CDF. Žádné bitcoiny nevlastnite, takže ani tu peněženku nepotřebujete. Jen je potřeba otevřít účet u brokera, který umí certifikáty etf, deriváty cdf apod. V podstatě nakupujete nebo prodáváte aniž něco vlastníte. Pomocí těchto certifikátu, derivátů se dá obchodovat vše, akcie, komodity jako zlato ropa elektřina, prostě všechno, i třeba ten bitcoin. Jde jen o to podkladové aktivum, protože tyhle papíry kopírují cenu toho aktiva. Dá se spekulovat i na pokles. Jen je to značně rizikové, protože se obchoduje na páku. Tzn ze s malým balíkem peněz ovládáte obrovský balík. Pak záleží na páce, která může být třeba jen 1:10 nebo i daleko vyšší. Pak se násobí zisk nebo ztráta
mot
a vy evidentne neumite cist, pise ze investoval v minulosti a jeste neprodal...
Já číst umím, vy ale nerozumíte investování. Jestli investoval na páku, tak případný, byť malý pokles ho z pozice vyhodil, poněvadž měl malý účet a neměl čím ručit. Tím pádem o vše přišel.
suzy
hodnocení

Stir, ale to co tady píšete to je ta nejhorší varianta kterou můžete udělat a pak je jasné, že o své peníze lehce přijdete. Vlastnit svou elektronickou peněženku je priorita číslo 1. Filosofie Bitcoinů je decentralizovaný systém. To znamená, že žádný účet u "brokera" , nebo u podobných finančních institucích vůbec nepotřebujete a není ve Vašem zájmu s nimi obchodovat. Ale pokud se rozhodnete jít touto cestou kterou popisujete, tak je riziko ztráty investice velmi pravděpodobné.

fyrok
hodnocení

0x

Kdybych věděl, kolik lidí je celkově ochotno do tohoto letadla nastoupit, tak investuji. Jenže to netuším. Čím více, tím bude cena vyšší. Ale možná bych byl právě ten poslední. Proto raději ne.

doplněno 19.11.17 11:25:

Je to letadlo.

Hodnotu bitcoinu vytváří přesvědčení anonymních lidí, že něco vlastní. Je velice nestabilní, což je vidět na propadech i růstech. Je pravda, že za klasická měna také není již kryta třeba zlatem, ale stále je "kryta" mocí, územím atd. daných zemí.

Za další je třeba si říci, že celková dnešní hodnota všech možných Bitcoinů je mizivá. Prakticky by se za všechny bitcoiny možná postavil další Temelín. To je z globálního celosvětového hlediska bezvýznamná hodnota. Stejně třeba lidé prosází pouze u nás v ČR za rok. atd.

Proto je tato "měna" tak nestabilní. Již tak malá celková hodnota je rozdrobena po celém světě, takže reaguje na každé špatné vyspání.

Své aktiva mám různorodě uložena. Držím si životní rezervu min. 200-300tis kč, nadbytečné peníze investuji do stabilních komodit.

suzy
hodnocení

ale to opravdu není žádné "letadlo". To je úplně jiný princip. Škoda že si tohle říkáte. Jestli máte pár tisícovek, tak to zkuste. BTC se dá dělit na miliontiny. Takže si můžete koupit i jednu setinu BTC.

Letadlo je to dobré, zatím vynáší zisk, o kterém si jiní mohou nechat jen zdát. Jen lituji, že jsem před 4 lety do toho letadla investoval půlku stavebního spoření a ne celé! *poctar*

doplněno 21.11.17 19:19:

Tak já mám vklad už dávno zpátky, takže když se něco semele, jsem v plusu!*palec2* Nyní už to je jen smetana navíc!*haha*

fyrok

Třeba za týden budeš litovat, že jsi vůbec investoval korunu. Rychlost růstů a propadů značí, že se jedná o velice nestabilní virtuální komoditu. To především způsobuje, že za měnou nestojí velcí hráči, ale drobní střadatelé jako ty.Ty mohou dnes za to, že bitcoin dlouhodobě roste. Ruší své stavební spoření a pumpují své drobné do bitcoinu.Nehledí na riziko. Proto píšeš, že lituješ, že jsi neinvestoval celé. Tito drobní střadatelé reagují na každé pšouknutí. Proto dneska ráno propad o 500USD.

Dokud se za bitcoin nepostaví státy a velcí celosvětoví hráči, tak je to jako hrát hazard. Během dne můžeš přijít o všechny peníze, ale všem to bude jedno.

suzy
hodnocení

Stir, ano my to víme neboť jsme stále připojení na Twitter. Ale už se to vrátilo zpátky. Jelikož vím, že Ty tomu rozumíš, tak tady nemusím dopodrobna rozebírat spojitosti mezi tether, bitfinex a bitcoinem. Je právě spousta lidí kteří po této zprávě zpanikařili a prodávali. Což jsem já neudělala a teď je zase všechno v pořádku. Chce to silné nervy...;)

suzy
hodnocení

Tak to je divné, protože jsme zrovna dneska s mým synem mluvili o tom, že jedna z největších investičních společností má v plánu začínat obchodování s Bitcoinem někdy v prosinci tohoto roku... viz odkaz.

O peníze bych mohla přijít jenom v tom případě, že by se zítra zrušili nadobro internet. Což opravdu nehrozí. ;) Jinak stačí vydržet a čekat. Což dělám a nepodléhám panice. Naopak když vidím, že jde cena dolů, tak si přikoupím, protože tomu věřím a zatím jsem nikdy neprohloupila. Je ale fakt, že je spousta lidí, kteří nemají silné nervy a nevydrží momentální tlak, který ale vychází z médií, které jsou však ovlivněné "šedou intervencí"bankovního systému, protože ti mají hrůzu z toho, že se jim to celé zhroutí. No a ti lidé kteří uvěří všem těm katastrofickým předpovědím zpanikaří a honem prodávají. A proto jsou ty výkyvy. V ekonomickém světě znamená "pád = korekce".

Tak ti přeju sladké sny! Jelikož se obchoduje nonstop, některé ráno se můžeš probudit do tvrdé reality :)

hodnocení

0x

Kde nakupujete, držíte a kde obchodujete? Chci začít, ale některé burzy klekly, někde jsou problémy. Dá se LTC koupit bez toho, aby se peníze převedly na USD, z toho na BTC a pak teprve LTC? Neno když na burzu dostanu USD, Euro tak za to můžu nakoupit LTC rovnou? Obchodujete také jiné Altcoiny?

hodnocení

Nakup :

- bankomat (Slovansky dum, Paralelni polis, Anděl Smichov...) je tam ale vysoký poplatek za službu bankomatu.

- burza (bitfinex, bitstamp a jiné) Musíte si založit účet, poslat penize, nakoupit co chcete. Slozitejsi ale nejlevnejsi varianta.

drzeni :

- elektronicka penezenka, existujou ruzne a je otazka kterou platformu zvolite. Dulezite je pouzivat tu ktera vam poskytne privatni klič... coz znamena ze jste skutecne vlastnikem penezenky.

- burza pokud chcete obchodovat snimi, ale já to nedělám.

Obchodovani :

- Bitstamp

- Bitfinex

- Bittrex

zvolit burzu podle objemu který byl tradován za 24H. Čím vyšší tím bezpečnější. (Ale burza je náročná, protože to musíte neustále hlídat a kontrolovat a mít přehled o situaci na trhu.)

Dá se koupit za České koruny Litecoin, nebo Bitcoin pouze u bankomatu v Paraleni Polis.

Jine altcoiny jsou samozrejme zajimavé ale mnohem rizikovejsi, protože je trh ještě hodně "mladý". Hodně toho vzniklo, ale také zaniklo a může zaniknout. Mezi ty prespektivnejsi muzeme považovat Monero, Zcoin, Ethereum classic. Ale v případě velké investice doporučuji si najít poradce.

Ano uvedl jsem ten nejrizikovejsi případ. Já s finančními deriváty neobchoduje, to není investování, ale spekulace. Doba držení několik minut nebo desítek minut. Dá se tím hodně vydělat, ale všechno ztratit. Co se týká těch bitconu, přes burzu je obchodování nejvýhodnější. Je tam vysoká likvidita a na jakoukoliv zprávu můžete okamžitě reagovat a prodat dřív než to spadne mnohonásobně více, třeba jak nedávno po zprávě v Číně.
suzy
hodnocení

Stir, já vím. Jde opravdu kolikrát o několik minut, kdy se dá obratem vydělat dost. Zrovna před hodinou se něco podobného stalo. A já v tu chvíli kafrala tady. ;)Člověk musí neustále sledovat grafy, mít intuici a něco o tom vědět. Je to složité, ale jde to. Ale pevně věřím, že to je měna budoucnosti a že bude do několika málo let pro lidi, kteří to považují za "letadlo" nedostupná.

Tak ono to skáče pořád, a ty vlny stejně nevychytas. Navíc se obchoduje nonstop. Pro mě to ale není, nemá to žádnou podlozenou hodnotu, na tom, kde bude kurz má největší vliv lidský faktor. Někdo se špatně vyspí, něco řekne do médií a má kurz tam, kde ho chce mít... Nakoupí deriváty na pokles a už se směje. Je to čistá spekulace, vysoká volatilita, žádná přidaná hodnota. Navíc měnové riziko protože se odvozuje kurz USD/CZK. Mně stačí akcie, kde je celkem bezpečno, má to hodnotu a nese to dividendy.

noname*
hodnocení

0x

Ne, takže ani neporadim.

OT: Může mi někdo vysvětlit, jak si mohl někdo nějak vymyslet nějakou měnu a lidi se toho chytit a dávat za ní reálné peníze? Četla jsem o tom na wiki, ale prostě nechápu, jak si někdo může něco vymyslet a někdo za to zaplatit. Kdybych si v nějaké hře postavila dům, tak mi za něj přece nikdo nedá reálné peníze,takže nechápu ani to, jak si mohl nějaký člověk koupit za vymyšlenou měnu pizzy? Za případné vysvětlení děkuji.

suzy
hodnocení

Noname, ale to je to samé jako s papírovými bankovkami. Ty také kdysi někdo vymyslel a uvedl do oběhu. Bitcoin vznikl v roce 2009 na základě celosvětové ekonomické krize a tento nový ekonomický systém vznikl proto, aby už nebyl ovlivnitelný žádnými bankami ani státy. Podle mne to je měna budoucnosti, která se bude neustále rozjvíjet.

Suzy ale ty papírové bankovky jsou podložené výkonnosti ekonomiky každého jednotlivého státu. A dynamika každé ekonomiky má obrovskou setrvačnost, takže ty vzájemné kurzy jednotlivých měn se ovlivňují pomalu v desetinach procent. S bitcoinem to vůbec nemůžeš porovnávat...
suzy
hodnocení

Ahoj Stíre. Já vím, ale myslím si, že je tohle měna budoucnosti. Prostě mám takový pocit, že se jednou právě to klasické bankovnictví zhroutí a že banky dokonce zaniknou. Já se toho asi už nedočkám, ale docela tomu věřím, protože ty čachry mezi bankami a vysávání klientů, jednou lidi přestane bavit a budou hledat jinou alternativu jak nakládat se svými penězy. A tohle mi připadá jako docela dobrý nápad. Ale je také možné, že mám jenom takový vizionářský instinkt ;), který se nemusí uskutečnit.

Nevím, jestli zmizí banky, ale peníze zmizí určitě. Dnes kdyby nějaký boháč prodal svůj majetek, tak mu ho banka nevyplatí, protože tolik peněz žádná nemá. Jestli bude existovat nějaká virtuální měna, je to možné Majetek se bude pricitat nebo odecitat z nějakého virtuálního účtu klienta, ale fyzické peníze popravdě nejspíš vymizí. Ani já už hotovost téměř nepoužívám. Ale to je vize budoucnosti, protože to bude muset být měna stálá, bez výkyvů a to bitcoin zatím není. Je to měna založená na lidské panice. Na burze se pohybuju cca od nějakého 93 roku, kdy jsem ještě chodil s listkama na pobočku rm systému, když jsem chtěl koupit nějaké akcie. Takže dnes mám přehled a názor. Třeba taková ropa je silně agresivní komodita, ale bitcoin je ještě třikrát agresivnější. Já ti přeju pěkný zisk, ale vím, že když to začne klesat, tak to jde velmi rychle. Třeba dnes ráno od cca 3hodin do půl šesté minus 500usd a to byl pomalý plynulý pokles, prostě jen realizace zisků, který se dokoupil zase zpět. Ale když se k tomu přidá pár větších prodejů, tak se můžeš některé ráno vzbudit úplně holá. Pro mě to není investice, ale holá spekulace. Jdou drahé poplatky, vždyť za nákup jednoho bitcoinu je poplatek řádově v procentech a ty už v době koupě tratis 10-15 tisíc. V případě prodeje opět. To je šílený spread. V roce 2011 bylo ve stejné mode zlato, když se splhalo neustále vzhůru k 1900usd za unci, v té době prostě byla šílená nákupní horečka, už si o tom vykladali i prodavačky v marketu. Prostě zlato bylo in, předpovědi typu půjdeme nad 2000 nad 2500 USD a každý do toho dával veškeré své úspory. Tehda zde na poradne jsem byl jediný, kdo doporučoval zlato prodat, všichni se mi smali, nikdo nevěřil, že zlato může padnout o 30 40 nebo i víc procent... Dnes ty lidi upřímně lituju, protože některé to jejich zlato připravilo o velkou část úspor. Zbytek dokonal kurz USD /czk. Když jsem radil nemovitosti, většina byla opět proti, prý nemovitosti nejsou v módě. To je pravda, nebyly, ale právě proto byla doba vhodná k nákupu. Pronájem bytu nese pravidelný měsíční příjem a dnes by ten byt měl daleko větší hodnotu
doplněno 21.11.17 15:26:

tady jsem to nasel

poradte.cz/...

suzy
hodnocení

Stir, tu debatu jsem tenkrát neviděla, ale já jsem právě v té době zlato prodala a za velmi dobrou cenu. Nikdy jsem toho nelitovala. Jinak souhlasím, že nejlepší investice je nákup nemovitostí, ale na to třeba já zrovna nemám. A už jsem příliš stará na to, abych si brala úvěr. Tak je tohle pro mne takový nepřijatelnější způsob a navíc je to takové zajímavé počínání. Ale všechno co mám, jsem do toho také nevrazila. Zatím jsem spokojená. Spíše lituji, že jsem to už neudělala loni, tak alespoň teď. Ale znám někoho, kdo s touto měnou obchoduje na burze a věnuje se tomu skoro jako svému zaměstnání a je také spokojený. Jenomže to co dělá ten člověk, to já nedokážu. :) Ale vím, že to sleduje nonstop, od rána do večera a snad i v noci. Je to asi jeho vášeň.

Na burze se s tím zatím neobchoduje, on na tom jede pomocí těch cdf derivátů, jak jsem psal výše, na pákový efekt. Tam má nízké poplatky, ale je tam ta páka. A jak už jsem psal o té ropě, je to hodně rizikové. Nemusí u toho sedět nonstop, může si nastavit, při jaké ztrátě prodat, automaticky při dosažení nastavené hodnoty se pozice uzavře. Ty to ale musíš hlídat, takže případný pokles tě může zničit. A jak už tady někdo psal, do spekulace může člověk dát jen to, co je ochoten ztratit. Nemůžeš tomu říkat investice, je to čirá spekulace. Investice je to, co ti nese výnos, dividendy, úroky, atd přitom vklad zůstává.

V roce 2010 museli experimentátoři dát za obyčejnou pizzu deset tisíc bitcoinů. Teď by stejná částka stačila k nákupu luxusní vily i s pozemkem!

doplněno 18.11.17 01:25:

Tady je seznam top 100 nejbohatsich penezenek
bitinfocharts.com/...

doplněno 18.11.17 01:37:

noname, tady máš více...
bitcoinman.cz/...

noname*

Chápu proč vznikla, ale nechápu jak mohla vzniknout. Úplně na začátku, aby se za ní dalo koupit něco hmatatelného. Vždyť bitcoin není hmotný. Dolar je hmotný, koruna je hmotná, stravenky jsou hmotné. Peníze na účtu si můžu vybrat a budu z nich mít hmotné (dolary, koruny,..). Kdybych začala tiskout papírky a začala jim řikat třeba X, tak proč by mi pizzař měl za moje papírky X dát pizzu? Co udělal s těmi bitcoiny člověk, od kterého ten týpek koupil ty pizzy. Jak je využil? Mohl si za ně koupit třeba mouku na pizzu? Když někdo dostane stravenky, tak si za ně ve vybraných obchodech/restauracích může koupit jídlo. Kde a co si za bitcoiny mohl koupit ten pizzař tehdy na začátku než se ta měna rozšířila ve velkém? A je vůbec bitcoin nějak krytý?

suzy
hodnocení

Noname, ale každý dneska ví, že si může ty Bitcoiny vyměnit třeba za koruny v bankomatu k tomu určenému. A zrovna v Praze je jich několik. Dokonce i některé trafiky vydají hotovost v českých korunách tomu, kdo by chtěl své Bitcoiny prodat. Ale to bych Vám musela začít vysvětlovat všechno od píky a na to nemám čas, ani trpělivost. Ale pokud Vás to zajímá, je toho napsáno hodně na internetu a je to tam podrobně vysvětleno. Stačí si to přečíst a pak budete mít na všechny své otázky odpověď. Ale nedoporučuji Vám se do toho pouštět.

still10k*
hodnocení

0x

Před časem jsem si pár bitcoinů ze zvědavosti koupil. Část ještě stále mám a zatím jsem stále v plusu.

hodnocení

0x
Mě by zajímalo, jak se potom daní zisky a jak je to s převodem EUR zpět z burzy na účet. Prý taková Airbank blokuje příchozí transakce z burzy Kraken.
Už jste to někdo řešil?

mate59
hodnocení

0x

Zajímavý článek dnes

penize.cz/...

suzy
hodnocení

Mate, ten článek jsem si přečetla, ale napsal ho člověk, kterému jde o vlastní podnikání. On je finanční poradce a hledá klienty, na kterých by vydělával on. Tak je jasné, že jemu se kryptoměna líbit nebude a bude varovat veřejnost s bublinou. Já četla i komentáře. Ty také něco vypovídají. Jsem docela ráda, že jsem tuto otázku založila. Uvidíme co bude do roka a do dne. ;)

hodnocení

0x

Já mám peníze v bitcoin peněžence ale neberu to jako investici, spíše peníze které jsem ochoten ztratit. Bitcoinu nevěřím, ale myslím si že je dost možné že poroste, možná i do mnohem větší hodnoty než nyní.

suzy
hodnocení

postcd, já zase naopak pevně věřím. A beru to jako investici. Já jsem od přírody silný optimista. Kdybych tomu nevěřila, tak do toho teda nejdu. A nebojte, nic neztratíte. Klidně si je tam nechte "spát" a uvidíte, že se to vyplatilo. Hlavně nepodléhat panice. Ale u Vás to nehrozí, protože tomu stejně moc nevěříte a počítáte s tím, že o ty peníze přijdete, o to budete mít větší radost.

fyrok

Tady je vlastně řečeno to důležité. Bitcoin a jeho hodnota je založena na víře. Nebýt této víry je bitcoin absolutně bezcenný.

Historie se stále opakuje. Lidé chtějí rychle vydělat, tak hledají kdo, nebo co jim to zajistí. Dříve investovali lidé třeba do velice rizikových fondů, které dokázali roky běžet a tvářit se, že tito lidé bohatnou. Vše bylo hrazeno pomocí nově příchozích. Stejně jako u Bitcounu. Jenže jednou už tohle divadlo nešlo hrát a lidé zjistili, že jejich majetek ze dne na den neexistuje.

Bitcoin je hazard. Zatím je to ve stádiu, kdy ke stolu přichází stále více a více hráčů s hází do banku peníze. Je ale jasné, že všichni vyhrát nemohou.

suzy
hodnocení

ano. Správně! Je to založeno na víře. A Vy určitě víte, že víra je tím nejsilnějším motorem na světě. Ve jménu víry už se stalo a bude se stávat nemožné možným. Teď jde jenom o to, jak rychle budou věřící přibývat. Já třeba doufám, že to půjde pomaleji, protože v tom případě je ještě prostor k tomu, že v této době se na tom dá docela rychle vydělat. Čím více bude věřících, tím se bude zmenšovat možnost větších zisků. A proto souhlasím s tím, že jednou už nebude možnost "vyhrávat", protože se trh ustálí a už nebude lehké spekulovat v takové míře, jako je tomu dnes. Ale že se banky už přizpůsobují je naprostý fakt. Mám osobní zkušenost. Prodala jsem přes jednu bitcoinovou banku určitou hodnotu a přepočet v českých korunách mi přišel na mé běžné konto v Č.S. Právě dnes. A poplatek byl minimální.

bren

vysvětlete laikovi : když je hodnota bitcoin jako na houpačce jak mohu tratit v případě že budu mít třeba 10 bitcoin někde v peněžence a nebudu s tím nijak nakládat. Vždyť když hodnota spadne a pak zase vzroste tak nic netratím, nebo jak je to?

Četl sis, co jsem tady psal před šesti lety o zlatě? V roce 2011? Vysvětli těm lidem, že nemůžou prodělat, když nakoupili zlato za skoro 1900dolaru... Prodelali třetinu svého jmění, protože od té doby se to zlato zpět nevratilo. Tak to vysvetli laikovi... A to jim ztráty částečně zredukoval zpevňující dolar, jenže ten za letošní rok ztratil téměř 20% a dále oslabuje. Taky vysvetli laikovi, že v okamžiku nákupu bitcoinu je téměř deset procent v mínusu a dalších téměř deset procent se mu odečte v době prodeje. Takže při jednom obchodu si musí vydělat dvacet procent na poplatky a další procenta za směnu měny. Navíc je patrné že dolar bude dále oslabovat. Takže pokud věříš, že bitcoin poroste dále o třicet procent, klidně si ho kup, nic neprodelas, ale ani nevydelas. Začneš vydělávat teprve až potom, jenže to měnové riziko zůstává.
suzy
hodnocení

Je pravda, že když člověk nakupuje, tak musí zaplatit určité procento za zprostředkování nákupu. Ale to je přece úplně normální a funguje to tak při každém obchodě. Ale v tomto případě lze najít více, či méně výhodné transakce. To záleží na tom, jak se ten člověk vyzná. Musí se to hledat a hlavně to pochopit. A to chce čas. Proto také existují třeba v Praze, ale myslím si, že už i jinde poradci, kteří se tím zabývají a dotyčného člověka zaučí. Ale všechno je to založeno na matematice. Nejlepší je, když dotyčný zná anglický jazyk, protože zatím jsou ty nejlepší informace a pokyny v angličtině.

A i když má "stir" v něčem pravdu, tak zrovna v přirovnání s investicí do zlata v souvislosti s BTC nesouhlasím, protože je to úplně o něčem jiném. Já i moje kamarádka jsme si založily účet při nákupu jsme zaplatily 4 % z celkového vkladu, to se nám už dávno vrátilo a k tomu jsme zaznamenaly takový nárust hodnoty, jaký by nám nikdy žádná banka při jakémkoli spoření nebyla schopna připočítat. Já jsem už převedla za pomoci banky EasyCoin určitou část výdělku na svůj účet v korunách, protože jsem byla zvědavá jak to funguje a bylo to z domova, z mého počítače, ani jsem nemusela na žádnou pobočku chodit. Za trnasakci si strhli opravdu pár šupů, když to tak řeknu lidově a to dělá každá banka a zaplatí člověk v některých bankách víc. Peníze mi přišly na můj účet během jednoho dne. EasyCoin má pobočku na Arbesovo náměstí 11, Praha 5. Já tam nebyla, protože jak říkám dělala jsem to z domova, z účtu na účet, ale kdo chce, tak může jít asi na tu pobočku osobně a tam se zeptat jak to funguje.

doplněno 24.11.17 09:25:

Ještě bych chtěla doplnit. Dneska už se ví, že těžba konkrétně BTC matematicky skončí v momentě, kdy dosáhne určité hodnoty, ale to neznamená, že tím pádem všechno spadne na nulu. Naopak. Bitcoin bude mít ustálenou cenu a bude se moci za něj nakupovat běžně v obchodech, nebo měnit za jiné "coiny". Třeba LTC, který je dnes považovám za druhou silnou měnu, která stále stoupá. Ale i klesá, stejně jako u BTC. Mezi tím vzniknou a také zaniknou jiné "coiny" a záleží na tom jak umí dotyčný spekulovat. Teda odhadnout která měna se udrží a která zanikne. Přirovnala bych to k lavině. Když se utrhne vrstva sněhu a valí se dolů, cestou na sebe nabaluje sníh. Některé kusy se během cesty roztříští a zaniknou a jiné na sebe vážou další a další sníh, a ty dopadnou k cíli nepoškozené. No a pak záleží na každém, jak se v tom bude orientovat, aby mu ta jeho "koule" neroztála a jak se to všechno bude vyvýjet dál. Já jsem laik, nedokáži to jinak vysvětlit, ale jedno vím jistě, už se to nezastaví. Já už jsem v důchodovém věku a ta moje kamarádka také, takže my jsme si to založily jako přilepšení a rychlejší způsob vydělat si něco navíc, než se spoléhat na nějaké důchodové pojištění s mizivým procenetem navýšení, které nabízí banky. Já nehodlám zázračně zbohatnout. Ale kdybych byla mladší, tak teda neváhám ani vteřinu. Za nou s tím přišel můj syn asi před rokem. Tenkrát jsem se mu vysmála a dokonce jsme se pohádali, protože jsem mu řekla že je blázen a že o všechno přijde. Nabízel mi už tenkrát, že mi založí peněženku a já nechtěla a dokonce jsme o tom mluvily právě s tou kamarádkou a já měla vztek, do jaké koniny se to vrhá. No dnes toho litujeme obě, že jsme ho neposlechly už tenkrát.

doplněno 24.11.17 12:31:

Tak za prvé "vyvíjet" a ne "vyvýjet", už z toho evidentně blbnu, když jsem schopna napsat takovou hrubku.

A jinak děkuji Stire, článek jsem přečetla, ale píše se tam tohle: Ačkoli se o to hodně lidí snaží, neexistuje způsob, jak standardní cestou určit hodnotu digitálních měn, protože neexistují fundamenty. To, že bitcoin samotný v průběhu své existence třikrát zažil propad o 85 %, mluví samo za sebe.

Ale fundamenty přece existují! V každém obchodě platí, vždycky platilo a platit bude to, že jde o poptávku a nabídku. To je princip ekonomie a obchodu. A pokud se poptávka po této digitální měně bude zvyšovat a to podle mne bude, tak nehrozí žádný dlouhodobý kolaps na trhu. Může se jednat o propady, ale to je ta volatilita, se kterou se musí počítat. A navíc ten pán píše, že se za dobu své existence propadl 3x, ale jak je vidět, pokračuje dál a jeho cena stoupá. A mimochodem, propadla se cena zlata, a všechny peníze světa se takto chovají odajkživa. Takže tímto příkladem se přece nebudu řídit, protože to nemá žádnou logiku.

Ale tyto varovné články se budou stupňovat a někteří lidé jim budou skálopevně věřit. Až do doby, kdy si najednou uvědomí, že něco propásli. Já se teda zviklat nenechám, protože mě se to líbí a fakt tomu věřím.

fyrok

Ty pořád nechápeš, že aby někdo vydělal na bitcoin, tak někdo jiný musí na investici do bitcoin prodělat. To jsou spojité nádoby.

A ta lavina na bitcoin a další kryptoměny sedí. Až rupne, tak se to povalí. A celé to divadlo zaplatí lidé, kteří v tu dobu budou v ruce držet černého Petra - bitcoin. *smich*

suzy
hodnocení

jenomže Ty zase nechápeš, že tohle se může s každou měnou. Proč asi lidé neustále hledají nějaký způsob jak se zajistit pro případ, že by byla devalvace koruny? Ty katastrofy které se v souvislosti s touto měnou objevují jsou běžné u všeho, na co se podíváš. A v případě BTC stačí počkat docela krátkou dobu a je to nejenom zpět, ale jeho cena stoupá. já mám teda také LTC a zatím jsem neprodělala ani korunu. Naopak.

doplněno 24.11.17 13:04:

Já už nevím jak bych vysvětlila to cítím. Nikdo nemusí prodělat kvůli tomu, že já vydělám. Nikdo totiž nikoho nenutí ani nakupovat, ani prodávat. A to samé se děje při jakékoliv finanční transakci. A jak to myslíš s tím dolarem, tak to tak vůbec není. Tady jde o to, čemu chceš věřit, jestli bankovnímu klasickému systému a vládám, kteří doposavad manipulují veškerou finanční sílou, nebo jednoduché matematice. A vzpomeň si co se dělo v Řecku. Lidi si nemohli vybrat právě z těch BANK své úspory a byl obrovský kolaps a propad a kdo je zachránil? Kolik lidí skončilo na mizině? A jsou i jiné státy, jako je Venezuela, Argentina, kde když se to po..re, tak jsou lidi jednoduše na ulici bez koruny. Nikdo jim nic nedá. A přesně tohle se v tomto případě stát nemůže, protože do tohoto systému nemůže mluvit žádný stát, ani žádný bankovní systém.

to : Je mně celkem jedno, kolik lidí musí prodělat, je to jen spekulace, ale jak jsem už psal výše, tak v roce 2013 byla cena 1 BTC 50 až 100 USD, tak si představ, kolik člověk nakoupil za tu půlku stavebního spoření bitcoinů? *palec2* Když jsem půlku množství v dalších letech prodal za min trojnásobek a držím jen zbytek, tak to nyní může jít klidně do kytek, ale ono to nepůjde! Můžu říci, že to byla moje druhá životní investice, na které už neprodělám a mám na blížící se důchod vystaráno!*frajer* V současné době, moje investice do BTC dělá 32,8 násobek počátečního vkladu a to mám tou prodanou půlkou 3x vklad vrácen!*haha* Mohl to udělat každý...kdo se nebál a věřil!

doplněno 07.12.17 17:08:

BTC/USD
- minulý týden = 9.500 USD
- včera o 17:00 = 12.500 USD
- dnes o 14:57 = 15.077 USD. *palec2*

fyrok

Ano letadlo letí a to prudce nahoru. O to horší bude pád. *frajer*

Ano je to čistá spekulace. Čím více někdo vydělá, tím více někdo prodělá + se na tom přiživí další.

Tak těch kryptomen je celá řada, Neo, Monero, Dáša, Ripple a další. Bitcoin se taky štěpí na další, Bitcoin Cash, Bitcoin Gold... Jenže je to jedno a to samé, nemá to žádný ekonomický podklad. Jen tu víru... A všichni víme, že z víry se může stát fanatismus.
doplněno 24.11.17 10:53:

tady jsem nasel ten vzorec, na kterem je bitcoin zalozeny

kurzy.cz/...

fyrok

Špatně pochopeno.

Ta víra není v samotný bitcoin.To je to špatné. Jako např. že bych si vybral americký dolar, protože za ním stojí USA... atd

U bitcoinu ta víra spočívá pouze v ten růst a tedy zisky. Kdyby hodnota bitcoinu kopírovala hodnotu dolaru, tak po něm ani pes neštěkne. Chápeš?

hm*
hodnocení

0x

Teda Suzy, překvapila jste mě! Hodně!

Já nemám žádné Xcoiny a teď si je už nepořídím. Jo, vědět to před pár lety, tak bych si těch 10000 BTC za 50 USD koupil, když se v inzerátu nabízely. :) Ale tenkrát jsem to nesledoval a teď už si myslím, že je pozdě. Kryptoměn je spousta a většina zanikne pro nezájem. A BTC, no, asi se pletu, ostatně jako bych se spletl za poslední rok pokaždé, kdyby se mě někdo zeptal, ale mám obavy, že kdybych teď nakoupil, už bych jen prodělal. Za rok si třeba budu říkat "jo před rokem, to jsem měl přece jen ještě nakoupit". A nebo taky "dobře jsem udělal, že už jsem do toho nešel".

Jinak - nejsem žádný znalec kryptoměn, ale opravdu se může stát i to, že najednou cena BTC padne na nulu a už se nezvedne. Třeba kdyby se objevila nějaká bezpečnostní díra ve zpracování, která by umožnila získávat BTC i jinak, než "těžbou", třeba nějakým zkopírováním. Nebo se samotnému BTC nemusí stát nic, ale někdo vykrade Vaši Bitcoinovou peněženku (tomu se dá předejít správnou volbou peněženky).

No, na Coinech už asi nevydělám. Ostatně, málokdy na něčem vydělám (stalo se to vůbec někdy?), takže žádná změna.

suzy
hodnocení

Ahoj "hm". Doufám, že jsem překvapila v dobrém slova smyslu. ;) Tak jestli je tomu tak, tak pozdě určitě není. Tady jde ale o to, že tomu musíte napřed porozumět alespoň trochu, abyste byl schopen si tu peněženku založit. Není možné, aby mi ji někdo vykradl, protože já ji mám dobře zabezpečenou. Je samozřejmě velmi velmi důležité kterou si vyberete a jak dodržíte postup zabezpečení.

Je tady ale také jiné řešeni, jak kvalitně zabezpečit své peníze a to je produkt jmenem TREZOR T. Je tam český manuál, ale musíte si to koupit. Já používám jinou peněženku, tam nic neplatím, ale to už musíte trochu znát. Tak si to pořádně prostudujte. Musí být samozřejmě takové heslo, které je natolik silné, že jeho prolomení by trvalo stovky let. A to jde vymyslet. A i kdyste tuto "flešku"ztratil a někdo ji našel, stejně s tím nic neudělá, protože se do ní nikdy nikdo nemůže dostat bez znalosti Vašeho hesla. A v případě, že byste ji ztratil, tak je naprosto jednoduché koupit novou a na základě vašeho privátního klíče-můžete všechno zase přenést do nové "flešky", protože ztrátou takzvané "peněženky", v žádném případě nepřicházíte o své investice. Ty tam zůstavají nedotčené. Ale pokud Vy zapomente svůj privátní "klíč"tím pádem ztratíte všechno a navždy. K tomu se nikdo nikdy už nedostane. Proto je nesmírně nutné, mít všechno opravdu dobře uložené.

Já osobně hodně věřím v Laitcoiny a ty jsou momentálně velmi dostupné. Ale za rok, nebo dva, bude jejich cena úplně někde jinde. A to stojí za to si počkat.

Suzi já ti samozřejmě přeju, a všem kdo do toho šli, abyste na tom trhli co nejvíc. Ono ty spekulace jsou mnohem vynosnejsi než investice, protože je tam úměrně tomu vysoké riziko. Nezapomeň, že se obchoduje nonstop. U klasických investic nebo spekulacich na derivatech si člověk nastaví stoplos a v klidu jde spát. Co se týká těch měn, tak proti oslabení koruny se dá velice jednoduše zajistit. Dělají to tak všichni, hlavně firmy, zaměřené na vývoz. Já, když oslabil dolar, prodal všechny akcie u nás a nakoupil akcie firem v US. Tehdy byl dolar za cca 18 Kč, ekonomika v US se začala hýbat, některé akcie jsem držel tři roky, za tu dobu výnosy okolo 100-120 % plus dalších přes 40 % bylo jen na dolaru, ten jsem začal prodávat od 25.60 Kč. Nyní po uvolnění kurzoveho zavazku jsem jen doma, protože ten jak víme klesá, takže momentálně investovat v cizích měnách je blbost. To se sice kryptomen týká, ale tam jsou takové výkyvy, že oslabujici dolar je jen malé promile. Poplatky sice nejsou zanedbatelné jako u akcií, ale kdo nakoupí bitcoin přímo na vrcholu, už se mu to nikdy nevrátí, i když prodá za stejnou cenu. Ne těch kryptomenach vydělají nejvíc ti obchodníci, a je jim jedno, zda roste nebo neroste, hlavně že se obchoduje... Taky nedávej do toho emoce. Dobrý investor nikdy nelituje toho, že mohl vydělat, kdyby koupil to či ono před rokem, dvěma... Pak ti to zatemnuje mysl a děláš chyby. Já jsem jednou v US vydělal za týden 65%, dařilo se mi, každý obchod v zisku, tak jsem vlezl do "jednodolarovek", věděl jsem o riziku, ale věřil jsem si jak ty teď. A pak to přišlo, za dvě hodiny propad o šedesát procent... Dodnes ty akcie mám, hodnota nula, už přes deset let se s nimi neobchoduje, takže taková menší škola investování, školné jen 130tis. Proto dnes nelezu do firem, o kterých nic nevím,nejedu na páku, neberu volatilni komodity, pokud se daří domácí ekonomice, beru domácí dividendove tituly, pokud se domácí ekonomice přestane dařit, půjdu zpět do US, abych eliminoval měnové riziko. Nenese to sice 700 % ročně, ale zase jsem v klidu. Ono to není jen bitcoin, tyhle procenta se dají udělat i na ropě, zlatě, kávě, když to několikrát člověk otočí na páku. Je to rizikové, ale rozhodně ne tolik, co bitcoin, protože tyhle nebo i jiné komodity nikdy nespadnou na nulu. A když má člověk dostatečně zajištěný účet, tu páku klidně zvládne. Nakonec takto se obchodují i měnové páry. Jen si člověk musí umět říct, kolik mu stačí. Byt nenazrany se nevyplácí.
suzy
hodnocení

Stíre, ano obchoduje se nonstop a vím také o té možnosti nastavení stoplos. Já to sice nedělám, ale dělá to můj syn, protože ten se tomu věnuje naplno. Já ne. Ale je samozřejmě hloupost nakupovat BTC, když je na vrcholu. A proto se to musí neustále hlídat, pokud chce člověk rychle vydělávat musí mít správný odhad, zkušenost a odvahu se rozhodnout vyměnit v momentě, kdy je to nejvýhodnější. Můj syn obchoduje se třemi měnami a používá právě tu páku o které tady mluvíš. Sice mi to vysvětloval, ale to je na mne dost náročné a chce to čas a mne to zase až tak nebere. Jenom jsem zalitovala, že jsem mu tenkrát nevěřila. Mně stačí to, co průběžně vydělám. Ale kdybych byla mladší, tak bych tomu asi propadla. Já jsem ve své postatě asi dobrodruh a kaskadér :-D

suzy
hodnocení

Tak teď jsem právě viděla dokument který jsem si stáhla z YouTube, bohužel je to ve francouzštině, tak asi nemá smysl sem vkládat odkaz. Tak alespoň řeknu co v něm bylo nejzajímavějšího a co si možná někdo z vás dokáže dohledat jinak. Víte o tom, že v Japonsku od letošního dubna vláda zlegalizovala BTC a už od té krátké doby je v Tokiu už 4.500 obchodů, kde se platí normálně BTC. Přála bych vám všem vidět jaké jsou bilbordy v tom městě se znakem BTC. Už se přidávají do tohoto obchodování i normální banky. A to je jen od letošního dubna. Což je pouze sedm měsíců od chvíle, kdy Japonsko legalizovalao tuto měnu. V Paříži jsou čtvrtě, kde se už dá s BTC běžně platit v obchodech a kavárnách. Takže tato měna budoucnost má zcela určitě. A že se to nelíbí těm, kteří drží klasické banky, nebo prozatím většině států, kteří chtějí mít kontrolu nad vším, co se financí lidí týká, tak tomu se vůbec nedivím. Ale třeba i Austrálie od letošního června legalizovala obchod s BTC. A snížila daně ze zisku.

watcher
hodnocení

0x
suzy
hodnocení

"watcher" je můj syn, který ví že se tady o tom bavím a tak sem přidal odkaz o tom, že jedna ze třech největších amerických burz má v plánu od 2 čtvrtletí roku 2018 obchodovat Bitcoin. To jen pro vysvětlení, proč je to napsáno z mého počítače.

Suzy plány CME jsem tady už posílal v odkazu výše - tulipanova bublina. Na jednu stranu výrazně nižší poplatky, ale u futures kontraktů je třeba hlídat datum expirace, takže je nutné rolování, což zvyšuje náklady a taky datum expirace ovlivňuje cenu kontraktu. Je ale fakt, že cena za obchod bude v řádu desetin procent, a ne v řádu desítek procent. Otázka je, kdo to bude kupovat u tak agresivního podkladu. Futures kontrakty jsou rizikové i na ropě, zlatě, ale u takovýchto komodit se dá směr předvídat, částečně dle zásob, produkce těžby atd. U bitcoin se nedá předvídat nic, je to psychologická hra lidí a věř, že jakmile nastane panika, stádové chování dělá divy.
na vytezeni bitcoinu v roce 2017 je potreba cca 15TWh .. to s cenou elektriny musi zamavat :)) .. je tezko uveritelne ze vynasobenim tohoto cisla x5 dostaneme hrubou spotrebu cele CR za rok 2017
doplněno 11.01.18 17:07: Suzy víš co je chyba? Že to pořád bereš jako investici. Měla bys to brát jako spekulaci, což už jsem ti několikrát naznačoval. Při tom prudkém růstu jsem očekával, že to prodas. Muselo být přece každému jasné, že nic neroste do nebe a když se to nad 19 tis otočilo na jih, měla jsi dost času prodat a dokoupit zpět za nižší ceny. Na těch vlnách vydelas daleko více než jen držením a čekáním na zázrak. Vím, že je to docela těžké, vychytat lokální dno a vrchol, hlavně když poplatky se pohybují okolo 30 % a to je fakt smrtící. Tímto člověk jen živí obchodníky a sám z toho nic nemá. Navíc kapitán už opustil loď, mělo ti to něco naznačit. Korea už taky dala stop obchodování a daňovým únikům. Je jen otázkou času, než se to rozšíří, protože proti daňovým únikům se staví každá ekonomika. Co se týká toho kodaku, ten se jen přišel zachránit před jeho špatnou situací, máš to v tom článku. Podobně si na burzu pro peníze přišla kofola, kdy upisovaci cena byla 520 korun. Stále se sice obchoduje, ale stovku pod upisem. Kdo ji koupil je stále v mínusu. A nebyla to jen kofola ale mnoho jiných firem, třeba AAA auto. Nevím jaká cena tě přinutí prodat, šanci jsi už měla, ale uznávám, spekulovat se spreadem 30% se nedá. A držet v době, kdy se ekonomiky brání daňovým únikům se taky nemusí vyplatit. Aby ti pak nezůstaly virtuální bitcoiny ve virtuální peněžence, protože je nebudeš mít komu prodat, protože nebude přes koho prodat.
suzy
hodnocení

Ahoj Stire. Chápu, že takto podané se to zdá neuvěřitelné. Ale musíš se na to dívat trochu jinak. Všechno se vyvíjí a bude se vyvíjet i těžba. Dneska se ještě těží přes počítače a to spotřebovává tu elektřinu, ale už je vymyšlen nový systém těžby a distribuce kryptoměny. Ale to se samozřejmě nelíbí těm, kteří právě vydělávají na těžbě přes ty počítače, protože v tom mají miliardy. Takže jsou proti sobě dva tábory, z nichž jeden se snaží udržet stávající systém, protože z toho má obrovský zisk a ten druhý, který přišel s nápadem využívat jiný systém distribuce kryptoměn. Je to strašně technické a když poslouchám svého syna, tak tomu rozumím, ale nedokážu to reprodukovat. Já jenom vím, že tohle je jen začátek něčeho, co se dočká obrovského rozmachu.

A co se týče banky J.P. Morgan, tak to se vůbec nedivím, že oni nebudou nikdy podporovat tento rozvoj. Jde to proti jejich zájmu. Začalo to geniálním Nikolou Teslou, který byl vynálezce střídavého proudu a byl přesvědčený, že je možné, aby byla volně dostupná elektrika pro všechny. Ale ke svým výzkumům potřeboval velké finance které neměl a tak se spojil s J.P. Morganem a druhýmn vynálezcem, který však nebyl idealista, ale oportunista A to byl T. Edison. Ten ukradl mnoho nápadů Teslovi, které pak nechal patentovat, jako svoje vlastní. Toho si vybral jako společníka pan J.P. Morgan, protože těmto dvěma šlo pouze o to jak vytřískat co největší kapitál z lidí a elektrickou energii prodávat. Což idealista N.Tesla nechtěl. A proto mu vzal veškeré finance které Tesla ke svým potřeboval a tím ho zničil. Tak se nediv, že potomci J.P. Morgana, kteří jsou majitelé světově známé banky, nebudou podporovat vznik nového systému bankovnictví, ze kterého už oni nebudou moci čerpat, nebudou ho moci kontrolovat a nebudou moci s ním manipulovat. A proto výhružky a předpovídání katastrof, které tuto novou měnu postihnou, ze strany J.P. Morgana, pro mne není relevantní. A i takový kolos jako je J.P. Morgan, který skupuje banky, může kvůli tomuto novému bankovnictví kleknout na kolena.

Morgani se asi poučili, v době realitní krize v US měli ve svých aktivech spousty nezajistenych papíru, ale nebyli na tom tak špatně jako spousta jiných bank, které bohužel nechal stát přežít. Trh by se pročistil, takhle to tam všechno zůstalo. Co se týká cen energií, jen ať rostou, odvíjí se od toho cena energetických společností, stačí se podívat, jak ČEZ jde pěkně nahoru. Unipetrol taky pěkně nabral. Takže tohle mi vyhovuje, proto ten smajlík tam.
doplněno 01.12.17 16:27: Tak ten šéf Lehman Brothers vyplacel vedení banky tučné odměny, ačkoliv věděl, že banka na to nemá. Sám si přišel na téměř půl miliardy USD. Počítal s tím, že Fed a vláda je nenechá kleknout. Morgani na nezajistenych rizikových obchodech v nejnevhodnejsi době utrpěli ztrátu cca 2miliardy. Vedení banky se od těchto obchodů distancovali, ale ten pracovník tam pracoval dál. O pár let později dostali morgani pokutu za ovlivňování cen elektřiny. A taky přišli údajně o šest miliard, přičemž přiznali jen dvě miliardy ztrátu. Jestli se poučili nebo ne, do toho nikdo nevidí, ale vždy na tom tratí investor. Ten se důležité informace dozví až jako poslední. Myslím malé investory, protože ti velcí už mají karty rozdane.
doplněno 16.12.17 11:46: Rtepdlogrtep - proč tady pripominas kurz koruny za Kalouska? To vůbec nic nevypovídá o ekonomice jednotlivého státu, ale o ekonomice obou států. Dobře víš, že v té době byla ekonomická krize a objem průmyslové výroby v listopadu 2008 poklesl meziročně o více než 17 %, taktéž byla vysoká nezaměstnanost. Ano euro bylo za 23.50 a dolar za nějakých 14 Kč, ale jen díky tomu, že celý svět byl v krizi, tudíž euro i dolar oslabovaly rychlejším tempem. Ne proto, že by naše ekonomika byla tak silná. A právě proto jsme na to doplatili se zpožděním, jelikož export se téměř zastavil. Proto v listopadu 2013 přistoupila ČNB k umelemu oslabení koruny, aby podpořila vývoz a tím pádem výrobu u nás. Beru že to nebylo šťastné řešení, je to zvýhodnění jedné skupiny na úkor druhé a zaplatíme to opět my všichni.
suzy
hodnocení

Jenomže Morgani právě v době realitní krize zlikvidovali banku Lehman Brothers, která existovala od roku 1850 a v roce 2008 byla totálně zdevastovaná a nic z ní nezbylo. A celou tuhle komedii, kterou pak nazývali krizí, kočírovala právě jako šedá eminence v pozadí, právě J.P. Morgan. A jen tak pro zajímavost paní Blythe Masters byla ředitelkou banky J.P. Morgan a nyní je ředitelkou firmy Digital Asset Holdings, což je firma zaměřená na blockchainový průmysl. Což je právě páteří Bitcoinu. A tohle totiž ví asi málokdo, protože se o to lidé nezajímají dopodrobna.

Ale na druhou stranu velice dobře chápu tvůj zájem na zvyšování ceny enenergií. Kdybych měla akcie Čezu a tak dál, také bych byla ráda. I když bych se radovala vlastně z toho, že lidé musí platit čím dál tím více za elektřinu. To jenom na okraj, protože tady někdo podotýkal, že pokud já vydělávám na BTC, tak na něm někdo jiný musí prodělat.

hodnocení

0x

Podle mě je to budoucnost bankovnictví. To proč to tady jaksi funguje je taky tím, že tady úvěry nedostaneš, jako u klasik bank, které brzy budou muset propouštět anebo zvýšit úroky z úvěru či hypotek.

Takže v klasik bankách zůstanou jen úvěroví klienti - a to bude na krach banky. Protože i tyto banky fungují na základě má dáti - dal !

A ty 0, 2 - 0, 6 úrokú z vkladů - to stojí za např. Risk do bitcoinů, kde pokud někdo tento rok vložil 50 000 kč a v listopadu vybral 700 000 kč = 1400 % zisk !

Už jenom odliv části klietů z bank klasických, může být pro dané banky problém, a co např. Účetní ve firmách, které i rády zariskují, aby si finančně pomohly firmě i sobě. A dnes se dá ještě šikovně u klasic. Bank půjčit ( kontokorent) - a vložit do např. Bitcoinů - a taky je dost těch co mají dluhy a vlastně už tak nemají co ztratit a tak zbytek financí o kterých nikdo neví (exekuční, alimentáři. ) a vrazit je tiše do těchto nových měn !

hodnocení

0x

Nevyužívám, nejsem ekonomicky zdatný člověk, a proto věci, jako "bitcoin, litcoin, inflace, burza, spekulace, investice, kreditní karta" a další podobné termíny jdou úplně mimo mě :) Třeba v příštím životě budu bitcoinový král, ale nyní v tom současném mi není dáno. Hezký večer a pevné zdraví.

Takže ta otázka byla jen pro vyvolání diskuze, která Vás ani moc nezajímá. Ale i přesto Vám díky.

suzy
hodnocení

rtepdogpertp, promiňte, ale v dobu, kdy jste Vy přispěl do otázky, já už na internetu nejsem. :) A myslím si, že jsem se právě v této diskuzi hodně angažovala a odpověděla na všechny připomínky.

A souhlasím s Vámi. I já si myslím, že to je začátek nového způsobu bankovnictví. Já dále tvrdím, že tomu věřím a mám i hmotné důkazy o tom, že to funguje jak má. Já jsem před měsícem nakoupila LTC za 57 $ jeden. Dnes se kupuje za cca 300$ jeden. Tak je jednochuché si zpočítat procenta zisku. To nikomu žádná banka nedá. Vím, že tady a nejenom tady někteří neustále straší jak to spadne a jak se všechno zhroutí. Já mám úplně opačný názor. Naopak jsem přesvědčená, že se tento způsob bankovnictví bude vyvíjet. Začalo to v roce 2009 a jak je vidět, poptávka stoupá a ve světě je čím dál tím víc lidí, kteří do tohoto systému investují. Schválně si rozklikněte "Google Trends" o čem lidé po celém světě nejvíc diskutují a zadejte tam třeba LTC, nebo BTC a vyskočí Vám žebříček všech států, kde se lidé o tuto možnost "obchodování" zajímají a v jaké míře. Je to docela zajímavé. Na to, že jsme tak malý stát, zaujímáme docela hezké místo v tom žebříčku. Ale ono to vlastně ani není nic divného, individuálně byli Češi vždycky hodně rychlí v tom, jak vycítit dobrou příležitost. ;)

12.12.17 21:27
hodnocení

0x
tomasinvestplus

Ten ořez patičky obrázků, kde byl původně autor, fakt není pěkný. Přidávám tedy odkaz na zdroj - investplus.cz/...

jenda2*
hodnocení

0x

A jakmile bude dost vysoká cena, její umělá hodnotqa spadne jako hromádka z karet a všichni budou mít protažené obličeje. O ničem jiném než o nalákání chamtivců, jejich obrání a zakončení úspěšného kšeftu pořádnou party.

suzy
hodnocení

Jenda2, víte co si myslím já? Myslím si to, že by bylo i u nás daleko víc zájemců o tento způsob "obchodování", jen kdyby zvládli základní postupy. Ono to není zas až tak jednoduché, založit si třeba tu svou "peněženku". Není to tak jednoduché, jako jít do banky a založit si účet tam. Tam sedí zaměstnanci, kteří všechno vysvětlí a pomohou dotyčnému. To v tomto případě nelze. Výměna a prodej mezi touto měnou také není klasická a to mnoho lidí odradí, protože tomu nerozumí a tím pádem se bojí, protože jde o jejich peníze. Tak právě tito lidé budou raději věřit tomu, že to je bublina která praskne. Ale já si myslím, že se do pár let právě tento způsob virtuální měny zdokonalí natolik, že bude přístupný i mnohým "nevěřícím Tomášům" a i ti se pak přidají. Rozdíl bude ale v tom, kdo na tom vydělá nejvíc. A to by se možná dalo přirovnat k tomu "letadlu". Nejvíc samozřejmě vydělají ti, kteří "obchodují" už dnes, protože zatím jsou některé coiny hodně dostupné. Ale jejich cena bude neustále stoupat a tím pádem nejméně vydělají ti poslední. :)

Nezapomínejte, že pokrok světem vládne a všechno se mění. A tohle pokrok je. Banky jsou drahé a mnohdy i nespolehlivé, důkazů o bankrotech klasických penežních ústavů, je po celém světě dost. A tohle je něco úplně jiného a nového a podle mne to má obrovskou budoucnost.

fyrok

Rozdíl bude ale v tom, kdo na tom vydělá nejvíc. A to by se možná dalo přirovnat k tomu "letadlu". Nejvíc samozřejmě vydělají ti, kteří "obchodují" už dnes, protože zatím jsou některé coiny hodně dostupné. Ale jejich cena bude neustále stoupat a tím pádem nejméně vydělají ti poslední.

Úplné perpetuum mobile *smich*

Bitcoin a další je prakticky hazard. Jedná se o defakto o sázkové šílenství, kdy bank narůstá a tedy i "výhra". Ale ta není určena pro všechny.

doplněno 13.12.17 12:21:

Do "letadel" zásadně nenastupuji, nemám pilotní průkaz a nemohu tedy toto letadlo řídit. *smich* Ale v okolí i v rodině jsou cestující. Někteří vydělali, někteří prodělali. A to doslova i kalhoty. (fondy atd). Investuji do stability. Nepotřebuji mld. a nebo skoro nic. A BTC stabilní určitě není.

Toto zaslepené nadšení z investic z obrovským ziskem jsem již několikrát v životě viděl. A většinou to nakonec lze dopadlo.

Ale jdete s těma pohádkama, nic jste nezkusil a děláte jen vlny.*zed* Kdo do toho vlezl na začátku, tak ten je pohádkově zabezpečen, ale hladový nasycenému nevěří!;) Už jsem vám to tady jednou psal o tom stavebním spoření, nákup BTC/ 2tisíce korun a dnes je cena?*poctar* Pro příklad, 45 BTC po 2tisících před několika lety a dnes odprodej 45 BTC = vaše letadlo!*haha* Životní investice, která se už nepovede!*smich* Kolika lidem se povede během pěti let zestonásobit vklad do vašeho letadla? A když přijdu o zbylých pár BTC, tak je to už dávno mnohonásobně doma!*ua*Mohl jste také na začátku nastoupil do stejného letadla!*smich* V dnešní době bych asi nastoupil jedině s odborníkem, riziko se samozřejmě zvyšuje!

doplněno 13.12.17 13:21:

Ono na nastoupení do tohoto letadla BTC, stačil obyčejný selský rozum. Nemusí mít člověk ekonomické vzdělání, aby se mu za život povedla dobrá investice. První se povedla u 1. vlny kup. privatizace a druhá, toto podle vás letadlo BTC. Také nemusím být multi, ale jsem v předdůchovém věku a nemusím nastupovat do jiných dalších letadel, typu důchodové spoření a jiné, které jsou také s rizikem! Samozřejmě utržené peníze z "letadla BTC" už jsou zaivestovány jinde!;)

suzy
hodnocení

dvd99, přesně tak. Já už v tom důchodovém věku jsem a rozhodně bych nešla do žádného důchodového spoření, abych bance cpala své peníze a čekala až se mi za x let odmění ubohým ziskem, když tady si mohu "výdělku" užívat už teď. Nechápu, že to některým lidem nedochází.

Já mám také odpor k tomuto spoření, protože je to jen tahání peněz z kapes lidí, ale to oni zjistí, až to budou vybírat! Musí si uvědomit, že bankovnictví, pojišťovnictví atd., jsou největší zlodějna! Člověk se musí sám o sebe postarat, aby přežil v důchodu!

suzy
hodnocení

asi ti Vaši známí, co prodělali ty kalhoty opravdu nastoupili do "letadla", které nedokázali řídit. Ale to je riziko podnikání. A každý by měl jít do toho, čemu alespoň v základech rozumí. A Máte pravdu v tom, že BTC ani jiné coiny "stabilní" podle Vašich představ nejsou, protože se jedná o úplně jiný systém, než na jaký jste zvyklý a který znáte. Nic proti tomu, že se toho bojíte a raději zůstáváte v zaježděných kolejích. Ale já se celý život řídila heslem, že odvážnému štěstí přeje. ;) je to prostě o jedinci. Kdo chce, nastoupí, kdo nechce zůstává venku. Jenom nerozumím tomu, že ti, kteří se bojí nastoupit, těm ostatním předpovídají pád. A někteří by z toho měli i radost. To je na celé té záležitosti dost nepochopitelné. Tady se psalo o protáhlých obličejích až to klekne a celé to praskne, a já bych teda zase chtěla vidět jejich obličeje, až se prokáže, že "letadlo" si v klidu frčí dál a dál...:)

fyrok

Tak byli to obyčejní lidé, kteří měli pouze milióny, takže svým malým kapitálem nemohli nic ovlivnit.

Letadlo poletí jen tak dlouho, dokud bude dostačně živeno dalšími a dalšími lidmi, kteří své peníze,domy, pole, lesy budou chtít vyměnit za tuto "měnu" Protože si budou myslet, že je lepší mít pár BTC, než 10ha pole, na kterém budou hospodařit. A musí jich být daleko více, než lidí, kteří si budou chtít vyměnit zpět BTC na domek, pole, les, auto... atd. Nebo-li užívat si těch "vydělaných" peněz.

Já tento názor nezastávám, takže svůj majetek za neřízenou kryptoměnu nevyměním. Tedy na mě nevyděláš. Ale jasně, když se najde dostatek dalších "hloupých", tak si můžeš užívat jejich majetky. Protože je ti snad jasné, že BTC ti barák nepostaví, auto nevyrobí atd...

suzy
hodnocení

teď jsi mne rozesmál. Vždyť já na Tobě přece vydělávat nechci. Já jenom říkám, že jsem ráda, že jsem tuto otázku založila, protože ta tady zůstane a můžeme se k ní vrátit za rok, za 3 roky, za 5 let. A uvidíme, kdo měl pravdu. Já teda rozhodně nezapomenu. Je jasné, že BTC mi jako takový, barák nepostaví, protože to je měna a ne stavební firma. Ale za BTC si mohu nechat ten barák postavit a auto koupit. A ty spořicí důchodové pilíře? Určitě víš jak to dopadlo. *smich*

A ještě nakonec Ti tady přepošlu co hned zpočátku říkal ten, který je tvůrčím mozkem této měny.

No a já patřím k těm, kteří věří...:)

Investuje někdo do měny Bitcoin nebo Litcoin? #4

u, BTC mi dům nepostaví, ale za x BTC jsem koupil byt!*palec2* A nemusel jsem nic prodávat ze svého majetku, nebo se zadlužovat u bank na mnoho let, abych ho pořídil! Ale jak jsem psal, hladový nasycenému nevěří! Když někdo v současné době prodává majetek a ten nacpe do BTC, tak je to jeho blbost!

doplněno 13.12.17 22:46:

*mir* to nemá smysl...

fyrok

A jak se ten byt vyskytl. Ten byl vytěžen? "Hodnotu" BTC právě vytváří pouze ti hladoví.

doplněno 14.12.17 09:54:

Právě že zamyslel.

Průběžný poviný důchodový systém je jen další daň. Nelze za tím hledat žádné spoření, investici či spekulaci.

Já jsem si raději půjčil úplně nudnou korunu. Celkové náklady na hypotéku jsem neměl ani 2% z půjčené částky. Jsem spokojen.

Vůbec si ani nedokáži představit, že bych si vzal hypotéku na barák v BTC. *smich* To by byl masakr...

Suzy, jak si představuješ podmínky pro hypotéku v BTC se splatností na 30let?

suzy
hodnocení

a zamyslel ses někdy nad tím, jak to vlastně kolem peněz funguje odjakživa? Ty máš v hlavě stále to "letadlo". A co si myslíš, že je důchodový systém? No přece také to "letadlo". ;) A ještě ke všemu tam u řídící páky sedí opravdu špatní piloti. :-D Tam se přece odvádí peníze lidí, kteří ještě pracují a z toho se těm, co už nepracují, vyplácí ten důchod. A ještě ke všemu ti, kteří tam přispívají, protože musí, ani nevědí, jestli až oni zestárnou, dostanou ten spravedlivý podíl. To neslyšíš ty stálé obavy, že se může stát, že za pár let nemusí být dostatek peněz na důchody? A to teda není letadlo? No je! Protože ti, co do něho nastoupili před lety, dnes ještě z toho systému mohou jakž takž čerpat, ale ti, kteří nastoupí později, nemají vůbec žádnou jistotu. A co bankovní systém a úvěry? Z jakých peněz asi ty úvěry poskytují? No přece z těch, co do nich nacpou anonymní lidé a ještě ke všemu si pak berou banky úroky, od jiných lidí, kterým půjčují vlastně cizí peníze. A ty úroky jdou do kapes komu? No přece těm, kteří ty banky vlastní. Tak co to podle tebe je? To už vypadá na letadlo, které řídí banda hodně tvrdých mafiánů, protože když budeš mít smůlu a ty nebudeš moci úvěr splácet, tak co se stane? No seberou ti barák a jsi na ulici. Ale to je v pořádku, že ano, protože na to jsou lidé zvyklí a nic jiného neznají a je to povolené zákonem. Takže těch "letadel" kolem tebe lítá a dokonce už minimálně v jednom sedíš a ani si to neuvědomuješ. Já už v tom důchodovém letadle nesedím, už jsem vystoupila, protože důchod už pobírám. Na žádný "pilíř" jsem jim neskočila a na to, abych se nechala jako ovce krmit sliby, že když si budu spořit v bance, že mi pak za deset let dají nějaké ubohé úroky z mých peněz, kterými oni budou 10 let manipulovat, tak takovými sliby se já nachyttat nedám. To raději nastoupím do jiného "letadla", které je založeno na naprosto jiném systému. Ano, také se může stát, že o něco přijdu, ale to právě to riziko podnikání. Prozatím se to ale nestalo a je tomu spíše naopak. A víš proč? No protože je to tak, že to letadlo vlastním já a já také sedím u řídící páky. A každý, kdo uvěřil tomuto novému způsobu bankovnictví, vlastní to své "letadlo". A teď opravdu záleží jen na tom, jak si ho sám dokáže řídit. :)

hm*

Suzy, nedělej si iluze, ty to "letadlo" nevlastníš a u žádné řídicí páky nesedíš, jen se vezeš. Na kurz a osud BTC máš nulový (nezměřitelný) vliv.

Jinak já proti BTC nic nemám, ale jak jsem psal, teď si ho už kupovat nebudu. Možná je to chyba, nevím.

suzy
hodnocení

Hm, ale v tom se mýlíš, že se pouze vezu. Kdybych se jenom vezla, tak bych seděla a čuměla na mraky z okna. ;) A to já nedělám. Sleduji oblohu a když vidím, že mraky houstnou, tak zasáhnu, abych se z nich co nejdříve dostala do jasné oblohy. To znamená, že třeba vyměním jednu "měnu" za jinou ve vhodnou chvíli. A to je právě ta pomyslná páka toho letadla. Pak se čeká až bude výhodné zase vyměnit zpět a mezi tím ti množství coinů naroste a zvýší se ti tím pádem objem tvé peneženky. Takže já to své "letadlo" opravdu řídím. Ale uznávám, že je to riskantní, jako ostatně každý let. To bys pochopil, kdyby ses v tom pohyboval. Není to tak, že jenom nakoupíš a pak jen sedíš a čekáš co se bude dít. Také to tak někteří dělají, že jenom čekají a to jsou právě ti pasažéři o kterých Ty mluvíš. Jenomže to tak dělat nemusíš a můžeš si vybrat co budeš. Jestli se jen povezeš, nebo si to své "letadélko" budeš navigovat sám. A věř mi, že někteří to opravdu umí. Já teda nejsem žádný VIP pilot a neřídím žádný "Boenig". Pro přirovnání, aby se ti to lépe chápalo, mám jen takové malé "Argo DirectFlay" ;) prostě jen to, na co stačím.

doplněno 16.12.17 09:46:

A ještě doplním. Právě proto, že to "letadlo" vlastním, tak s ním také mohu i přistát, kdybych viděla, že se schyluje k velké bouři, ve které bych mohla ztroskotat. A to samozřejmě ten, který v něm sedí jenom jako pasažér, udělat nemůže, protože to neumí. A to jsou právě asi ti, kteří už o své peníze přišli. A že takoví existují, to je pravda. Ale je také pravda, že ti co zvládli to své "letadlo" vymanévrovat z bouře, klidně letí dál. Protože jak vidíš, i přesto, že někteří o své peníze přišli, ti ostatní letí dál a kryptoměna kvůli těm, kteří havarovali, nezanikla. Ba právě naopak, vyvíjí se dál a dál...:)

fyrok

kdybych viděla, že se schyluje k velké bouři.

Jenže z toho okénka se koukají všichni. Dokonce i lidé na zemi mohou sledovat, co se děje na obloze. Ten kdo to řídí je ten, kdo tu bouři může vyvolat.A ten o bouři věděl ještě v době, kdy na obloze nebyl mráček.

Ty až uvidíš, že se chyluje k velké bouři, tak v pilotní kabině už nikoho nenajdeš, na palubě nebude už ani jeden padák a letadlu bude docházet palivo.

doplněno 16.12.17 11:43:

V pilotní kabině určitě nesedíš. Ty sama o sobě s "hodnotou" BTC neuděláš vůbec nic. Na to nemáš žádnou moc ani finance. Takže letadlo poletí stejně a je jedno, jestli se toho účastníš, nebo ne. Máš na to stejnej efekt, jako na globální oteplování tím, že otevřeš okno.

Naopak jsou tu vlastníci BTC, kteří jich vlastní stovky tisíc či milióny. Ti mají tu moc, zahejbat s BTC, až je budou vyměnovat za jiný kapitál. Pak jsou tu také vlády států, které mají na BTC také velký vliv. A tito velcí vlastníci moc dobře toto monitorují a budou vědět o změnách dříve, než obyčejná veřejnost. Takže až se objeví mrak, bude pozdě. Obyčejný držitel BTC bude už pouze "bojovat o život" .

suzy
hodnocení

všichni přece nesedí na stejném místě. Máš prostory pro cestující a pak je pilotní kabinka. No a já sedím v ní. :) A ještě jsem neviděla pilota, který by vyvolával bouři. Když jsme teda v obrazném přirovnání. Ale je pravda, že pilot musí, nebo by měl vědět, odkud se bouře blíží, aby se jí mohl vyhnout. Nebo jak by měl reagovat, když už se v ní ocitl. A jak můžeš tvrdit, že Ty víš, jaký a kde, mám zrovna já padák? Nikdy jsi do mého "letadélka" nevstoupil a vstoupit nemůžeš. A až uvidím, že mi dochází palivo, přistanu ještě před tím, než mi dojde. ;) A to udělat mohu a nikdo mi v tom nemůže bránit. Ale chápu, že na tohle nejsi zvyklý. Ty jsi totiž v letadle, kde jsi opravdu jen jako pasažér. Banky atd. A tam opravdu můžeš jenom sedět a čučet z okna a navíc ještě se zataženými záclonkami. Takže Ty opravdu nic nevidíš, jen se vezeš a máš důvěru v pilota a za to také hodně platíš. Jen si to neuvědomuješ. A lidé na zemi? No jistě, ti mohou sledovat co se děje na obloze. Ale je hodně málo těch, kteří by chodili s hlavou obrácenou vzhůru. Drtivá většina má oči upřené k zemi a bojí se, aby nezakopli. ;)

Já jsem si raději půjčil úplně nudnou korunu. Celkové náklady na hypotéku jsem neměl ani 2% z půjčené částky. Jsem spokojen. = Já prodal několik BTC a za ně koupil ten byt, bez nějaké hypotéky a zadlužování se na budoucích 20 - 30 let!

Vůbec si ani nedokáži představit, že bych si vzal hypotéku na barák v BTC. *smich* To by byl masakr... to se nedá komentovat!

Pro
.Jde videt ze o BTC nic nevite. Ptat se na podminky hypotéky a tak podobne. Achjo...
.
Predstavte si, ze zacnete vyrábět čokoládu. Reknete ze vyrobite jen 1 0000 kusů v 10ti letem období a muze si ji kazdy koupit, nebo delat neco pro to aby ji dostal ( tezeni ). Nikoho moc ta čokoláda nezajima 5 let. Nekdo malo ji koupi a nekdo malo ji těží. Najednou prijde nekdo kdo ji opravdu moc chce a je ochoten za ni zaplatit mnohem vic nez co stala na začátku. Nekdo mu ji tedy muze prodat ( bud tezar, nebo ten co ji koupil driv za méně ). Toho si všimnout dalsi lide a jsou ochotni zaplatit jeste vic a doufat v to ze ta čokoláda jeste nabyde na ceně a oni na tom vydělají.
.
Na zacatku mohla stat korunu nebo chvili tezeni. Ted ji těží statisíce lidi a čekají az nejakou "najdou". Nikdo nikoho nenutí si ji kupovat. Takze ne. Neni to uplne měna. Je to neco co ma hodnotu takovou jakou jsou za ni ostatni lidé ochotni dát.
suzy
hodnocení

Radoss, to máte pravdu. Není to měna jak jsme zvyklí ji vnímat, ale zatím ještě asi není ustálen žádný specifický výraz. Já vycházím z toho, že tyto "peníze" mohu proměnit v české koruny a klidně je uložit, nebo si za ně něco koupit. A když jsem nakupovala LTC a BTC, tak jsem platila v amerických dolarech. Takže každý nakoupí za existující peníze a také si může existující peníze ze své peneženky vybrat.

suzy
hodnocení

já bych Vám doporučovala něco si o BTC zjistit. Je vidět, že vůbec nevíte o čem se tady bavíme, jinak byste nemohl takovouto otázku položit. Nebudu přece potřebovat žádnou hypotéku a už vůbec ne se splatností 30 let ;). Jak vidím, tak odsuzujete něco, o čem nevíte vůbec nic, jen máte jakési matné představy. A to je podle mne daleko větší masakr, protože než začnu něco hanět, tak přece musím vědět o co se jedná. Ale abych Vás potěšila, určitě v tom nejstem sám. Lidí, kteří šmahem něco odsoudí jenom proto, že tomu nerozumí, je spousta. :)

hypoteka
Proč nebudu potřebovat žádnou hypotéku? Potřebuji bydlet a soused mi nabídne za 10BTC domeček. Já ale mám jen 1BTC. Kde vezmu ty zbývající?
morfinus

Budto jste měl nakoupit ci vytezit BTC ve vetsim mnoztvi a nebo budete muset cekatt az se cena jednoho BTC dnes vyrovna deseti .

Je to stejne jako s penezma . Kdyz chci milion a mam jen sto tisíc , tak budto vydelam dalsí nebo mam smulu .

Ja napriklad v lete koupil BTC za penize pripravene na splaceni hypoteky a jelikoz sem to udelal v lete , tak hypoteka splacena , plus vydelek na dalsi byt . A to my zbyde jeste na luxusni dovolenou *smich**frajer*

doplněno 14.12.17 15:38:

*hej*

hypoteka1
Než nakoupím dalších 9BTC bude trvat hodně dlouho, když tak rychle jdou nahoru. Možná to nestihnu za celý život. On mi to prodá za 10BTC. Ne levněji. Takže rada, že mám počkat až půjde BTC nahoru, je k ničemu.Klidne mi počká nějaký rok, ale chce 10BTC. Ono je to logické, že kdyby mi prodal pak za míň BTC, tak na tom prodělá, než kdyby to prodal hned někomu za 10BTC. Není blbej.
suzy
hodnocení

Hypoteka 1. No a "vo tom to je". Čím déle budete váhat, tím menší máte šanci. A to se tady snažím celou tuto diskuzi vysvětlovat. Ano cena jde nahoru závratně, ale jsou i jiné coiny, které teprve začínají a jsou lehce dostupné. Jak už jsem dávala příklad s těma LTC. Kupovala jsem je před měsícem za málo, protože mi instinkt říkal, abych nakoupila a dnes už jdou nahoru a to hodně a půjdou dál. Já předpokládám, že tak v březnu 2018 se budu moci radovat. Jenomže to mi Vy stejně neuvěříte. A jsou i jiné zajímavé coiny na které mám zálusk...

A co se týče té úvahy o sousedovi, který není blbej, tak to máte holt pravdu. Soused asi blbej není. ;)

morfinus
Uprimne jestlize nemate na 9 BTC ted , nebude na ne mit nikdy . Leda s tim zacit neco delat a ten jeden dobre investovat . Jsou i jine kryptomeny a jejich zhodnoceni stoupa daleko rychleji . Ale to by se musel clovek trochu snazit . Tzn. o problematiku se vice zajimat , ucit se novym vecem a samozrejmne ryskovat stejne jako kazdy kdo investuje do vlastniho podnikani . A nebo si stezovat ze nic nemam a cekat az penize porostou na strome a bude si je mozno natrhat . Potem je treba u toho stromu byt prvni , aby tam neco zbylo a ne koukat z povzdali a huhnat ze spodni vetve uz sou otrhany , protoze na ne bylo nejjednoduzsi dosahnout a ns ty co sou vis by bylo treba zebrik .

Super díky - přesně tak to vidím i já !

Ono stačilo koupit BTC 1.PROSINCE A DNES 16.12 - to je síla, ALE I TADY TŘEBA POUŽÍVAT ROZUM A NEBÝT ¨"NENAŽRANÝ "!

suzy
hodnocení

Tak to je fajn. *palec*Jen tak dál...

Samozřejmě, hlavní je mít ten rozum v hrsti. *placni*

suzy
hodnocení

Ale to je jednoduché. Přesně jak píše morfinus. A za 3 a půl milionů, to už bude docela pěkný "domeček". *smich* No a když máte jenom 1 BTC, tak si počkáte, až budete mít víc, nebo budete tradovat, aby to šlo rychleji. ;)

hodnocení

0x

Jen pro zajímavost - v srpnu 2010 za p. Kalouska bylo Euro za 23,50 Kč A DNES ZA VELKÝCH OVACÍ p.BABIŠE A V DOBĚ RŮSTU 25,60 Kč/ euro ! CELÉ 2 KORUNY ...

IKDYŽ TO S BTC NEMÁ MOC SPOLEČNÉHO O NĚČEM TO PRO ČR OBČANY VYPOVÍDÁ !

Jinak bych rád, aby někdo odpověděl na to, že rozdíl mezi úroky v bankách a inflací jsou PENÍZE VHOZENÉ DO KANÁLU A TAK PROČ TY KANÁLOVÉ PENÍZE NEVHODIT DO NAPŘ. BTC?!

jenda2*
hodnocení

0x

Tak už začal tanec s cenou. Kdo koupil, je docela možné, že naletěl na vlně chamtivosti. Jako by se to neříkalo od počátku...

novinky.cz/...

morfinus
Prave naopak . Toto je prilezitost dobre nakoupit a stale vydelat na chystanem zestupu ceny ;)
fyrok

Kdo to chystá? Ten zestup?

pasažéři v tom letadle to chystají...*haha*

jenda2*

Tak to je podle vás asi super. Nakoupit a za 1 měsíc prodělat balík. Mohl by jste být poradcem...

Stačilo koupit 1 BTC před pár dny za 285tisíc a dnes prodat za 350tisíc. Být poradcem, tak bych už před 4 lety radil nakupovat BTC! Dnes by se tomu smáli, jako já!

jenda2*

To tedy netuším, kde jste na takovou hloupost přišel. Dnes prodat za 350 tisíc, když se BTC rekordně propadl a chtěl bych vidět šílence, kdo by ho dnes vůbec chtěl koupit . A prodat za tu sumu ani nejde. To si plete s trhem u Vietnamců !

A pohyby komodit je na odhad stejné, jako hádat počasí. Bude hezky nebo škaredě. 2 Možnosti.

suzy
hodnocení

Pro "jenda2". A proč zrovna chamtivosti? Třeba právě neznalosti. A jak určitě víte, neznalost neomlouvá, ale je po právu potrestána. ;) A ano, hodnota klesla, ale půjde opět vzhůru. A kdo nepodlehne všem těm prognostikám cucaným z prstu neznalosti, tak je v klidu. Já teda jsem.

jenda2*

e15.cz/...

Může se stát, že už nebude mít nikdy hodnotu z prosince 2017. Ale k tomu veškeré spekulování se vším je. Nalákat kupce a pak je obrat. K ničemu jinému ani burzy a takové obchodování ani neslouží.

suzy
hodnocení

Jendo, ale ono opravdu záleží na tom, za kolik člověk nakupoval. To je věc jedna. A druhá a nejdůležitější záležitost je vědět, jak to funguje. Když BTC "padá", je dobré čekat až je dost dole a nakupovat. Rozhodně nepodléhat panice a nezačít prodávat. Což se bohužel pro mnohé lidi stává osudným a o těch se pak píše, že prodělali, že přišli o všechno a že jsou na mizině. A to je pravda, protože když draze nakoupí a pak nevydrží a při prvním propadu začnou šílet a začnou prodávat za cenu, která padá, tak si samozřejmě podříznou větev a spadnou. Ale ti, co to neudělají a v klidu čekají, tak ti na tom vydělají. Pořád opakuji, že by do toho člověk neměl dávat všechno co má, ale jen tolik, co mu v běžném životě vůbec nechybí. Teda peníze navíc. Tak jsem to udělala já a jsem v klidu. Teď to jen sleduji a čekám. Vím, že v tak koncem února, začátkem března, to bude zase úplně jiné. Já sama jsem nakoupila hlavně LTC a za nízkou cenu, takže i kdybych se rozhodla z toho odejít, tak jsem stále v plusu a to o dost. Jenomže já odejít nehodlám, naopak čekám, jestli půjde ještě doleji a v tom případě přikoupím. V BTC mám relativně málo, ale vůbec nejsem zděšená. Naopak, uvažuji ještě o jedné "měně", nebudu ji tady ventilovat, nechám si to pro sebe, ale sleduji její vzestup. Kryptoměna je vlastně takový novodobý "Divoký západ". Je to něco nového a spousta lidí, po celém světě, se vydala "kopat zlato". A teď jde o to, jak si kdo vybere své území. To znamená, do které kryptoměny své peníze uloží, jakou bude mít informaci, čemu bude věřit, jakou bude mít intuici. Přesně jako tenkrát na Divokém západě. Někteří pohoří hned zpočátku, někteří se budou snažit o obohacení se na úkor druhých a budou "padat hlavy". Ale bude dost těch, kteří vydrží. Tak, jako tenkrát na "Západě". A samozřejmě na tom budou lépe rozumní, ale přesto odvážní průkopníci. No a ti, co přijdou až už budou všechna území zabraná, tak ti už budou samozřejmě jenom přihlížet a možná i litovat, že nesebrali odvahu. Protože přijde doba, že ten jeden BTC bude mít takovou cenu, která bude naprosto nedosažitelná. Samozřejmě, že se jeho cena v určitou dobu zastaví a může i klesnout, ale nezmizí, protože se naopak ustálí a ti, co budou vlastnit alespoň nějakou část celku, na tom budou opravdu dobře. A o tom to celé je. Myslíte si, že kdyby to celé bylo jenom nějaké obyčejné "letadlo", že by se o tom tolik psalo, po tolik měsíců? Že by se tomu věnovalo tolik lidí, kteří jsou experti bankovního systému? Proč by se tolik angažovali a snažili se tento vzrůstající fenomén potlačit různými prostředky? No protože se toho přece BOJÍ. Nejste snad tak naivní, abyste si myslel, že oni to myslí s Vaší peněženkou dobře? Snad si opravdu nemyslíte, že jim jde především o to, aby lidé neprohloupili a nepřišli o své peníze? Jim je přece úplně jedno, jak se Vám vede. Ale není jim jedno, jestli své peníze z banky vyberete a budete je investovat někam, kam už oni nedosáhnou.

jenda2*

Toto obchodování mám dávno za sebou a vím jistě, že banky a největší investoři mají informace předem. Je to jen legální okrádání důvěřivců. Nic více.

suzy
hodnocení

Tak když už máte toto obchodování dávno za sebou a přitom uvádíte tyto názory, tak k tomu lze těžko něco dodávat. Ale podle toho jak se k věci stavíte, tak si začínám myslet, že jste skutečně nějak špatně zainvestoval a teď jste zatrpklý a už v nic nevěříte. A je jasné, že banky jsou velmi dobře informovány. Vždyť o tom celou dobu hovořím. Je to jejich "noční můra". ;) Je přímo nemyslitelné, že by o něčem takovém nevěděli a nebrali na vědomí hrozící nebezpečí. A ti největší investoři? No ti to vědí samozřejmě také, to je jasné jako ta facka, vždyť do toho sami investují. Já jsem teda okradená nebyla. Leda bych se okradla sama, špatnou investicí. A legální okrádání důvěřivců? A co teda dělají banky? A co dělají všelijaké pojišťovny? Ti jsou přímo experti v legálním okrádání důvěřivců. Ale jak je libo. Kdo chce kam, pomozme mu tam...

jenda2*

Mě naštěstí vyšlo, že co jsem vložil, do jsem s malým ziskem dostal zpět na prodeji ropy. Ale vůbec nebylo možně určit jestli půjde trh dolů nebo nahoru. To co běží na grafu je ale se zpožděním a hlavně se musí najít prodejce nebo kupec do spárování. je to jen hádání a nikdo neví, co se kde změní, což obrovským způsobem změní transakce. Banky a pojišťovny spolu s dalšími vlky určují, jestli půjde cena nahoru nebo dolů. To je jasné. A málokdo má takový účet, aby výkyvy vykryl. Atd.

e15.cz/...

suzy
hodnocení

Jendo, ale vy mi přeposíláte odkazy kde mluví stále tentýž člověk, J.Bukovský, jehož názory a "předpovědi" se nikdy nesplnili. Ten člověk už v roce 2015 napsal, že je s BTC konec, že se to celé zhroutilo a další hlouposti. On a jiní jemu podobní, jako je třeba D.Polesný, který také už několik let předpovídá katastrofu a přitom z jeho článků čiší závist, že on sám, už tenkrát, když to začalo, nenakoupil za levno. Ten dokonce napsal "že by to už konečně prasklo"? Proč konečně? On je jednoduše zelený závistí, že jiní byli schopnější a chytřejší, než byl on. Ten člověk by se teď samou radostí zbláznil, kdyby se tak stalo. Jenomže bohužel, nedočká se. A tak se bude dál užírat závistí u svého "compu", hryzat si nehty, psát hloupé články, dělat bububu a těšit se, až to praskne.

Asi se budete divit, ale četla jsem mnoho článků na toto téma, a od různých autorů, třeba od K. Fillnera a jiných, kteří nejsou zaujatí a určitě tromu rozumí. Víte v čem dělají lidé tu největší chybu? Že se napřed neinformují, nehledají jak to funguje, jak by se měli chránit a tak dál. Tady jsem Vám zkopírovala jeden postřeh od jiného diskutéra.

"V posledni dobe sleduji ze lide zacinaji silet a masivne nakupovat. Polovina lidi ani nevi co to je penezenka pro kryptomeny a nakupiji s tim ze jim nekdo posle verejny a privatni klic a certifikat vlasnictvi. Nikdo nema ani paru o tom, ze certifikat ma hodnotu toaletniho papiru a kdkoliv ma pristup k privatnimu a verejnemu klici a tak si muze s castkou delat co chce."

A tohle je to nejhorší. Svěřit své finance někomu jinému, protože já to neumím, nevím jak na to a neznám anglický jazyk. Ty nejhlavnější informace, totiž v češtině bohužel nejsou. A věřte mi, že kdybych byla odkázaná pouze na informace, které si mohu vyhledat tady v Čechách, tak bych do toho také nešla. Investorů z Čech je je jenom malý fragment, v tom moři investorů z celého světa a je třeba komunikovat s nimi, v anglickém jazyce a pak můžete mít přehled o tom, co se opravdu děje. Takže Vám dávám za pravdu v tom, že jenom sedět a sledovat graf, to opravdu nestačí. Musíte vědět i o dalších "coinech", sledovat jejich "chování", komunikovat o nich s jinými uživateli ve světě, ne jenom tady, v Čechách. Já třeba vsadila hned zpočátku na LTC a bylo to v době, kdy byl opravdu levný a moc se neobchodoval. Dokonce stagnoval několik měsíců. Jenomže já mu věřila a dnes nelituji. BTC mám opravdu jen malý kousek, ale mám a až půjde nahoru a on půjde, tak to bude stačit. :)

jenda2*
hodnocení

0x

Tady je zásadní otázka: můžete vědět, jestli se invetování vyplatí? Nemůžete. Nikdo nemá tušení, cose kde děje a všechen humbuk kolem slouží jen k tomu nalákat zisku chtivé jedince či skupiny. Všechno toto neslouží k tomu, aby to ulehčilo život. Jen k tomu, jak co nejvíce a nejrychleji vytáhnout peníze od lidí. I když si myslíte, že sledujete dění kolem kryptoměn a máte nějaké info, tak ve skutečnosti nevíte nic. Jen doufáte. Ale jsou to vaše peníze, proč ne. Každý má nějakého koníčka. Tak jako hráči automatů. Ti jen možná utratí více. Kryptoměny jsou uměle vytvořené a jako takové i skončí.

Vše, co se lze dočíst na internetu a všude možně je už stará informace. Alespoň tolik se lze dopátrat. Lidi nepotřebují investovat v domění, že zhodnotí své úspory. Jsou jen k tomu tlačeni různými pobídkami. U nás nikdo nevěděl, je státem povolené kampeličky jsou v krachu. Pak už bylo pozdě. A stejně tak to platí i jinde.

Mé selské myšlení říká, že veškeré spekulace jsou hloupost a vy tvrdíte opak. Každý má svou pravdu ale finančně zničených naivů je naprostá většina. Bohatí chtějí bohatnout dál a to vše na úkor chudé většiny. Jako Babiš okradl všechny dotacemi do svého majetku, aniž by je vysloveně potřeboval.

Ať se vám daří.

suzy
hodnocení

Ale to platí ve veškerém investování. Do "kampeličkového"systému bych ale zrovna třeba já, nikdy nevstoupila. Neznala jsem to, nežila jsem tady a tak jsem si to teď vyhledala na "netu". Ale je docela možné, že ten samý systém fungoval a dosud dobře funguje v cizině. Nevím, neznám. Ale podle toho, co jsem se dočetla, u nás to byla džungle, kde byli lidé nekompetentní a více méně podvodníci. Tak těm bych rozhodně své peníze nesvěřila.

Ale jestli rozumíte anglicky, tak si poslechněte tohle video. Je z dnešního dne a sám J. Dimon, ředitel JP morgan, který před časem prohlašoval, že kriptoměna je podvod, se za to dnes veřejně omlouvá a uznává, že se v té době mýlil. Ale samozřejmě dodává, že jeho to ale nezajímá. A co také může dělat jiného, než nakonec přiznat, že tohle už nelze zastavit a vyklouznout z diskuze mlžením. Ale novináři z jiných zdrojů vědí, že on sám už má založenou svou vlastní kryptoměnu. Tedy ne přímo on, ale banka JP Morgan, pro kterou on pracuje. Takže tohle jsou pro mne určitě informace, které jsou daleko víc směrodatné, než informace našich pisálků.

video.foxbusiness.com/...

hodnocení

0x

Nedá mi to, prostě už musím odpovědět.

1) virtuální měna je v podstatě pouze letadlová hra - a čím víc lidí ji podporuje, tím víc ti první bohatnou. Jednou to padne a budete plakat

2) velmi mnoho zdrojů sděluje, že bitcoiny a podobné jsou vlastně příjmy teroristů a hackerů... používáním této měny (investováním) je podporujete

3) spokojenost člověka vidím v jiných investicích než jsou virtuální měna

doplněno 09.01.18 17:58:

Držím vám palce - já po takovém způsobu bohatství neprahnu.
Švára se hraje pár let s obchodování s opcemi. Ten systém chápu - ani to mne nezaujalo, abych do toho investoval. On to považuje za dobrý přivýdělek, který samozřejmě daní... pár desítek tisíc prý už vydělal. Trh tam má i onu kryptoměnu jako možnost investic - o Vánocích mi říkal, že někdo z jeho kamarádů tam investoval zrovna v nevhodnou dobu - prodělal pár set tisíc a čeká už pár měsíců na opětovný nárůst částek...

Měna není ničím zajištěná, platí se neznámo kam a hodnota měny různě kolísá ... nevěřím tomu a přál bych si, aby díky ní neumírali v budoucnu lidé...

suzy
hodnocení

Jmlc, je mi opravdu líto, ale opravdu se mýlíte. Poslechněte si, jak se o tom baví jinde, než tady u nás. Žádné "letadlo" to není. Plakat opravdu nebudu. A ty informace, že to jsou peníze teroristů a drogových dealerů, tady skutečně začalo zaznívat, asi tak před pěti lety, když se o kryptoměně u nás začalo mluvit. To si vycucali z prstu zdejší "informovaní" novináři a další rádoby odborníci. A uvidíte, že se časem ani Vy nevyhnete virtuální měně. Ale v jednom máte pravdu. Opravdu na tom vydělají pouze ti, kteří dnes už vědí, že se o žádné "letadlo" nejedná. Ani nejde o peníze teroristů a jiných zločinců. To byste klidně mohl říci, že já jsem také zločinec, protože v kryptoměně mám své peníze. ;)

Ale samozřejmě, že nevylučuji, že i zločinci mohou a určitě používají kryptoměnu. Ale to mohou dělat i s korunou, nebo dolarem a tak dála a dál.

mimochodem, @suzymon, je až zvláštní, že máte tak moc načteno - znáte názory obou stran, ale z reakcí je vidět, že akceptujete pouze a jen názory "pro kryptoměnu". Je to tak? Chce te nás jen přesvědčit, že kdo neinvestuje tímto způsobem je 1) hloupý a 2) okrádá investory kolegy, kteří tak pomaleji a méně vydělávají...

Nezlobte se na mne - já tímto směrem nepůjdu. Můj názor jsem napsal a i když dalších x novinářů něco napíše, já investovat budu jinak a jinam.

doplněno 09.01.18 19:00:

Rozumím - nezlobte se... jak jsem psal - nevěřím podobným věcem. Možná jsem na svůj věk příliš starý, možná mne párkrát okradli přes internet a už jsem paranoidní...

K prvnímu dotazu a ani k tomuto jsem reagovat nechtěl, ale Vaše zapálenost pro věc mne překvapila...

doplněno 09.01.18 19:24:

Mám jednu sousedku, co se občas pro něco nadchne - naposled to byla akce letadlo na "vůz zdarma". Před tím to bylo "zlaté doly v Polsku"... Už mne chtěla několikrát dotlačit, abych zainvestoval a vydělal si tak na svůj dům - předčasně splatil hypotéku atd.

Zlato padlo týden po mém odmítnutí, o vozech zdarma se aktuálně řeší nějaké trestní stíhání pro letadlové hry.

Nemám rád nadšení pro věc, která nemá dostatek podkladů a reálné - skutečné zajištění. Proto věřím v Boha ;) a na lidi s podobnými myšlenkami kašlu *frajer*

suzy
hodnocení

Jmlc, ano, znám názory obou stran. Jinak by to ani nešlo. Čtu a poslouchám i negativní názory. Ale z mého úhlu pohledu, těm co straší, nemohu věřit, protože je mi jasné, že se mýlí. K tomu mi stačí logicky přemýšlet. A vůbec si nemyslím, že ti, kteří tímto způsobem neivestují, jsou hloupí. Naopak jsem zde psala, že je to nebezpečné pro ty, kteří se v tom nevyznají. A není jednoduché se v tom vyznat. Je to v začátcích. Vždyť to existuje pouhých osm let. Takže je to celé relativně v "plenkách". A i přesto je to obrovský úspěch napříč světem. To Vás ani trochu nezaráží? A neburcuje? Mne to vyburcovalo. Ale rozhodně nemám v úmyslu nikoho zde a ani jinde, nijak "lanařit". Co bych z toho asi tak měla? Vždyť přece nenabízím žádné služby, ani nedávám žádné rady, za které bych chtěla zaplatit. Jestli mi uvěříte, nebo ne, je přece pouze na Vás a já z toho ani nezbohatnu, ani nezchudnu. Nejsme nijak spojení žádnou nabídkou z mé strany. A když jsem se zde ptala úplně poprvé, v jiné otázce, tak mi neodpověděl nikdo, protože nikdo nevěděl o čem to mluvím a já v té době také vůbec nevěděla která bije. To bylo loni v květnu. No a dnes jsem prostě už někde jinde a zjistila jsem, že za sedm měsíců se toho změnilo hodně. A že za tu krátkou dobu už i zde na poradně, o tom lidé vědí daleko víc.

doplněno 09.01.18 19:17:

Jmlc, jasně že se nezlobím. :) Zapálená opravdu jsem a mám prostě takovou povahu. Když si myslím, že je něco pro mne dobré, nutí mne to předávat druhým, i když z toho nic nemám. Ale dobrá vlastnost to není a dost tím trpím. Nakonec někteří z těch, kterým chci jaksi "vnutit to své dobro", :-D tak se na mne naštvou. Přitom by stačilo si uvědomit, že já z toho přece nic nemám a že to fakt myslím jenom dobře a že se chci prostě podělit. Vždyť už jsem mohla dávno přestat odpovídat do této otázky a čekat. Nebo si to všechno nechat jenom pro sebe a držet pusu a užívat si to sama.

doplněno 09.01.18 19:32:

No jasně. to chápu. I já mám kamarádku, která před lety nastoupila do takového pofidérního "letadla". Myslím že to byla nějaká investice do "diamantů", naprosto jasný podfuk. Ale to bylo tak, že ona musela tomu člověku dát nějaké peníze, už si to nepamatuji, je to dlouho a v té době jsem žila v jiné zemi a znala jsem už tyto podfuky s "letadlem, nebo pyramidou". Tenkrát jsem jí to vymlouvala, ale nevěřila mi a přišla o ty peníze. A co se stalo, Pak mi to ani neřekla, protože se styděla a já se to dozvěděla od jiných lidí. Když jsem jí to připomněla, tak se na mne naštvala. Takže ta Vaše sousedka bude něco podobného. Teda soudím podle toho, co Vám navrhovala za investice a něčemu podobnému bych se jenom zasmála. Ale tohle je přece něco zcela jiného.

Nemám rád nadšení pro věc, která nemá dostatek podkladů a reálné - skutečné zajištění. Mohu vám sdělit, že tu dobu jste dávno prošvihl! Už jsem to tady psal několikrát, moje investice do BTC vynesla stonásobek vkladu (10 tisíc na milión, nebo 100tisíc na 10miliónů) a je to letadlo jako víno, kde já jsem pilotem!*palec2* Ale hladový nasycenému nevěří...to je základní kámen úrazu u BTC. Před pěti lety to byla dobrá investice, dnes bych do ní už nešel!

hodnocení

0x

Kryptoměny jsou fakticky podvod a nechápu, že jsou státy tolerovány. Nebo chápu a o to víc mě to děsí. Princip je vlastně obdobný, jako by někdo tiskl falešné peníze a někteří lidé se rozhodli je respektovat. Tím že nejsou podloženy hodnotou (národní měny aspoň částečně ano) fakticky devalvují hodnoty národních měn. Pokud se tisknou nové "pavé" peníze, získává je stát, tedy všichni. Navíc kryptoměny uživatelům často přinášejí výhodu neviditelnosti pro berňák a na rozdíl třeba od akcií jejich zhodnocení nezdaní.

Základní pvinností státu krom ochrany hranic je právě ochrana měny. Proč je tedy jejich existence státy tolerována? Domnívám se, že právě proto, že devalvují hodnotu jejich měn, tedy například důchodové závazky, platy státních zaměstnaců, sociální dávky.. Peníze/hodnoty se ale takto ve velkém přelévají ke spekulantům a přináší jim bezpracný zisk, který není vykompenzován vznikem žádné hodnoty. Prakticky je to taková další (Klausova) rozkrádačka verze 2. Některé ovečky se přidají, jiné jen bezmocně koukají.

doplněno 11.01.18 01:34:

To jste klidně mohl hodit odkaz, že o kryptoměně uvažuje i Rusko, aby obešlo sankce. A ano, považuji to za podvod.

ekonomika.idnes.cz/... - takže Kodak je podvodník!*smich*

suzy
hodnocení

Ale do této "měny" přece lidé investují peníze, které jim nespadly do klína z nebe. Museli je napřed také vydělat a tudíž jsou podloženy lidskou prací také. A jak vnímáte peníze podložené zlatem? Zlato se přece také nemůže vyrábět a začalo se těžit a pak přeprodávat za peníze. No a zrovna se se těží i "coiny", jejich hodnota stoupá, nebo klesá podle toho, kolik lidí si ty které "coiny" nakoupí. A za co myslíte, že je kupují? No za dolary, což je existující měna, kterou lidé získávají zase svou prací. A zrovna tak je to s ropou a jinou komoditou. Tuhle fámu o tom, že tato měna není ničím podložená, vypustil do světa odpůrce tohoto fenomenu a hlavně lidé, kteří o tom vůbec nic nevěděli, nebo spíše ti, kteří věděli až příliš dobře, co to může znamenat a jak to může zamávat s celosvětovým bankovním systémem. Těžba BTC je založena na matematice, nikdo nemůže "tisknout", žádné konkrétní papírové peníze a všechno se mění v dolarech, nebo jiné měně, která existuje. Tak čemu nerozumíte? A hlavně má matematicky svůj předem daný strop. A až to dojde tam, tak se těžba zastaví. Ale v té době bude jeho cena už opravdu astronomická. A kdybych Vám teď napsala ve kterém roce k tomu dojde, tak byste mi to stejně nevěřil. Ale to se už ví od jeho zrodu. Takže to je přesně matematicky dané. A co se týče Kodaku, tak ten už začal s výrobou počítačů na těžbu bitcoinů. A vy si myslíte, že by takový kolos jako je Kodak šel do něčeho riskantního? A k tomu, že se divíte, že to státy nezakáží? Ono to jde totiž dost těžko, zakázat virtuální měnu. A hlavně, jak by to asi kontrolovali? Jak může kdokoli vědět, kolik mám třeba zrovna já ve své peněžence? Je to tak zabezpečený systém, že do toho nemůže nikdo vniknout. Jediné, co mohou udělat je to, že kdybych si já začala převádět z ničeho nic na svůj běžný účet velkou částku peněz, tak je banka povinna nahlásit tuto změnu do České národní banky, protože ta má za povinnost dohlížet na to, jestli třeba někdo "nepere" špinavé peníze například teroristického původu a tak dál. Ale když si je vyberu a dám si je doma do štrozoku, tak nikdo nemůže nic vědět. A také bych je musela zřejmě zdanit. Teda kdybych si je převedla na svůj běžný účet. Jinak není vůbec žádná jiná možnost, jak by mne stát mohl kontrolovat. A o tom to hlavně je. A přestaňte si myslet, že všichni lidé, kteří mají své peníze v tomto systému, jsou teroristi, nebo drogoví dealeři. To je přímo směšné. Nevylučuji to, ale drtivá většina jsou normální, obyčejní lidé.

Je docela úsměvné pozorovat, jak skoro si všichni stěžuí, že jsou neustále pod drobnohledem třeba na internetu, tedy že jsou "sledovaní" nějakým systémem, a přitom jim nevadí, že má stát možnost kontrolovat jejich vlastní peníze. Navíc já je doma přece nehážu do nějakého bezedného pytle, ale dávám je zase do oběhu tím, že z nich žiji a nakupuji. Tak co se vám všem odpůrcům virtuální měny vlastně nelíbí a nezdá košér? Já bych odpověď napsala, ale nestojí to za to. Odpovězte si sami. Není to tak složité. ;)

fyrok

BTC skutečně není krytý ničím. Když přijde problém, tak se za něj nikdo nepostaví. Naopak u klasických měn, pokud stát funguje, tak udržuje stabilitu. Tyto klasické měny jsou kryty právě státy, jejich mocí, uzemím, armádou... atd.

Když stát totálně selže, tak to dopadne třeba jako v Zimbabwe, kde byla inflace 231 milionů %. Nakonec raději přestali vydávat peníze.

Kodak byl kolos před 50lety. Dnes je to firma, která se možná odrazila ode dna a nekrachne. Před pár lety to tak nevypadalo. Jak se říká, tonoucí se stébla chytá.

Kryptoměny se mohou zakázat. To není problém. Stejně tak jako jsou zakázány drogy. Nebude se s nima moci legálně platit. Takže si je nevyměníš za koruny, aby jsi si pak koupila svačinu v obchodě.Obchod kryptoměnu přijímat nebude. Budeš si chtít koupit barák atd.. Zase problém... atd. Úplně vymýtit to možná nelze, ale vlastnit kryptoměnu bude podobné, jako mít třeba majetek v heroinu.

suzy
hodnocení

Možná. Ale spíše to bude tak, že za několik let to bude úplně běžné "platidlo". A také je víc než zřejmé, že o této katastrofické verzi uvažují ti, kteří si to v duchu hodně přejí. Naštěstí takto smýšlející lidé na to nemají vůbec žádný vliv. Je to jenom jejich zbožné přání. Tím nemyslím samozřejmě Vás, ale ty, kteří neustále straší svými "odbornými" předpověďmi krachu. Tak uvidíme, vždyť se nic neděje. Já nikomu nic nedlužím, nikoho jsem do ničeho nezatáhla, jen mám svůj názor na věc. Vždyť si o tom můžeme za pár měsíců opět promluvit. Klidně si zde posypu hlavu popelem a když to krachne, tak přiznám svůj omyl. Nakonec si za něj budu zodpovídat sama sobě, nikomu jinému. Zatím jsem ale netratila, tak uvidíme, jak se to všechno bude vyvíjet dál. Já jsem svůj barák, ani všechno co mám, do toho nevrazila. Jen určitou částku a ta se mi zatím jenom zvětšila. A jelikož mám ve zvyku myslet na zadní vrátka, tak se mi moc nestane, ani kdyby se to všechno položilo. Ale v opačném případě, bych si teda vyčítala, že jsem to ani nezkusila, když mi můj selský rozum říkal, abych do toho šla. Přiznávám však, že já mám povahu dobrodružnou a někdy se mi to vyplatí, někdy ne. Ale většinou jsem teda opravdu svých rozhodnutí nelitovala. A to už jsem v minulosti riskovala daleko víc a i když jsem se musela potýkat s velkými potížemi, nakonec se to vyplatilo. Ale jsem také hodně trpělivá a nemám ve zvyku házet flintu do žita, když se netrefím hned tou první ranou. Přehodím si flintu do druhé ruky a kráčím dál... ;)

hm*

Ale ne, není to podvod. BTC o sobě netvrdí nic, co by nebyla pravda. A koneckonců se tento a podobné počiny na internetu dají očekávat. BTC je prostě neoficiální digitální měna, která si mj. klade za cíl obtížnější možnost vystopování konkrétních účastníků nějaké platby, podobně jako se Tor snaží ztížit identifikaci uživatele internetu. A že BTC není ničím kryt? No, to současné měny už taky nejsou. Koneckonců takové stravenky, které dostávají zaměstnanci na placení obědů, to je vlastně taky taková neoficiální, ačkoliv oficiálně podporovaná, měna, která je ale tedy odfláknutá naprosto.

BTC není rozkrádačka verze 2. Současný rachot kolem něj je způsoben jen jeho extrémním pohybem směnného kurzu, což se asi (možná?) časem vcelku ustálí. Že na tom pohybu někdo vydělá? No, to je normální, to platí i pro kurzy oficiálních měn.

Nevím, jestli konkrétně BTC přežije dlouho, ale dokud ho budou lidi ochotni vyměnit za oficiální měnu nebo za zboží či jiný produkt, tak bude existovat. A nemyslím si (suzy), že časem na něj nutně přejdou všichni. Proč? Stejně, jako asi málokdo (aspoň zatím) má potřebu využívat tor, tak stejné to bude s kryptoměnami. Že v budoucnu patrně budou existovat jen měny digitální, to se dá očekávat (ostatně dneska už ve fyzické hotovosti probíhají prakticky jen nepatrné běžné obchody obyvatel), ale digitální měna neznamená nutně kryptoměnu.

suzy
hodnocení

Hm, s tím co jste napsal, souhlasím. Můj názor je stejný a dost už jsem o tom zde napsala. Také vím, že v dnešní době už není "kryté" nic. To si myslí jenom ti, kteří se nad věcí příliš nezamyslí. Třeba s tím zlatem. Dnes člověk, který by nakoupil zlato, dostane certifikát, žádnou zlatou cihlu. A ten certifikát je jen kus papíru. Nemluvím samozřejmě o najakém nákupu zlatých šperků, jde o něco úplně jiného a nebudu se to tady ani snažit vysvětlovat. Jinak jsem se zřejmě špatně vyjádřila. Ano, myslím si, že se bankovnictví úplně změní a bude zastoupeno digitální měnou. A v té je samozřejmě zahnuta i kryptoměna. Vy jste to vyjádřil správně.

Suzy ono je úplně jedno, jestli koupíš fyzické zlato nebo nějaký etf certifikát, jen to musí být open end, tedy s otevřeným koncem. Pokud má nějaký datum expirace, tak na to pozor, contange je sviňa. Podkladové aktivum roste a cena klesá s blížící se expiraci. Taky ne pákové, ty se hodí jen v rostoucím trendu nebo na denní obchodování. Jinak open end přesně kopíruje cenu aktiva, je v podstatě jedno, jestli to je zlato, ropa, pšenice nebo pomerančový džus atd atd Taky můžeš koupit akcie zlatých dolů, když se daří zlatu, roste i cena těchto těžebních společnosti. U fyzického zlata je to složitější a finančně náročné na poplatky. U slitku nebo mincí je navíc zapocitana cena práce za opracování atd, taky to jde přes několik rukou a každý má svoji marži. A taky je vhodné to nemít doma, takže uložit do banky, další náklady na úschovu. Jinak s tebou souhlasím, zlato není vhodné na investici, spíše ochranu před inflací. Nenese žádný úrok, žádnou dividendu, nedá se pronajímat, člověk si za něj koupí pořád stejně zboží. Pro nás ale vhodné není. Teď sice zlato mírně posílilo, na druhou stranu je to reakce na slábnoucí dolar. A čím víc poroste naše ekonomika vůči americké , tím víc bude zlato pro Čecha ztrátové, protože koruna bude dál posilovat. Na měnové riziko bohužel nikdo ohled nebere. To platí i pro ty akcie těžebních společnosti, většina je kotovana v US, tedy v dolarech. Nejlépe pak vychází právě ty open end certifikáty, ty můžeš koupit v eurech na německé burze. Vůči euru koruna tolik neposiluje, navíc jsou poplatky velice nízké. Anebo se dá zajistit proti menovemu riziku nějakou put opcí.
hodnocení

Stire, naprostý souhlas. Tak jsem to myslela. Ale na druhou stranu chápu, že někteří lidé si fyzické zlato koupí, protože mají pocit, že vlastní hodnotu, která existuje materielně. Mají to takzvaně ve "vlastní kapse" a mohou se toho dotýkat. A to jim ke spokojenosti stačí. Ale to už pak mluvíme o něčem jiném. ;)

peda

suzy není pravda.Nakupuji postupně zlato a vždy dostanu slitek nebo cihličku řádně cejchovanou a zalisovanou.

suzy
hodnocení

Ano, také to jde, třeba sto gramů asi za 99 tisíc. Ale já jsem mluvila o jiném obchodování. A co s tím zlatem pak děláte? Asi je máte někde uložené, a tam nečinně leží. Tak tomu třeba zrovna já neříkám "živá" investice, která se vyplatí. Ale proč ne. Každý to má nastaveno jinak.

pepahuska
hodnocení

0x
Pokus pokus
Tak to vypadá, že budeš muset makat daleko víc :)

hodnocení

0x

@suzymon - můžete mi prosím vysvětlit ten aktuální stav investic? zpravy.aktualne.cz/...

vždyť to tak krásně šlo nahoru ne? ...

doplněno 06.02.18 10:39:

Mne jen zaráží, proč ta měna může během měsíce vyskočit na dvojnásobnou částku a následující měsíc zase spadnout... vždyť to je graf podle skutečnosti - článek číst nemusím, ale proč investovat do něčeho, co dokáže tak skočit bez vlivu světové ekonomiky... připadne mi to jako zvůle některých lidí,... co na tom vydělávají a mají tu možnost.

hodnocení

Jmlc, to teda nemůžu. Takový expert nejsem. Četla jsem to a článek vypadá opravdu strašidelně. Jenomže tohoto novináře znám a nikdy nepsal nic jiného. Jakmile se začalo něco s kryptoměnou dít směrem dolů, okamžitě reagoval tím samým způsobem. A když se karta obrátila, zalezl do ústraní a mlčel. Já nepopírám, že se kolem toho dějí věci, které jsou nové, protože to právě došlo už tak daleko, že musí dojít k nějaké regulaci. A to nebude hned. Já jsem četla i některé komentáře pod tím článkem a uvědomila si, kolik je mezi námi lidí, kteří jsou hloupí a lomcuje s nima ubohá závist. Mne to v mé víře ale nezviklalo a zůstávám klidná. Tak uvidíme co bude dál. Uvidíme jak se to bude vyvíjet. Já rozhodně nic prodávat nebudu a už vůbec ne na základě tohoto a jiných podobných katastrofických článků. A navíc nečtu jenom tohle. Jsou i jiné zdroje, ale nejsou v našem jazyce. A všude jsou samozřejmě podobné články jako tento, ale také tam píší lidé, kteří o tom vědí víc než u nás. Je to celosvětový trend a tak se na to musíš dívat. Teda nemusíš, ale tak se na to dívám já. Ale chápu, že tomu nevěříš.

Čekám na magickou hranici sto a bude nákup.*palec2*

fyrok

100 dolarů? Kolik toho chceš koupit?

hodnocení

No vidíš kdyby BTC klesl na 100 $ , tak teda nakoupím i já. Ale za kolik, to už ti nevyzradím. ;)

I za deset centů může být drahý!

jenda2*
hodnocení

0x

Každý den přicházejí zprávy o dalším a dalším poklesu Bitcoinu. Je zde sice dost dobrodruhů a dobrodružnic ale vůbec nikdo netuší, co s tímto virtuálním nesmyslem bude. Trochu mi to připomíná kupování pozemků na Měsíci. Je to sice hovadina ale pokaždé se někdo najde ( jako zde su...), kdo si myslí, že zbohatne. Může se virtuální měna opět přehoupnout a jít strmě vzhůru, nebo se propadne a zanikne, nebo něco jiného. Ovšem riskovat ztrátu takto vložených peněz je naprostá šílenost. Ovšem každý, ať si dělá co chce. Jen by neměl nabádat ke skvělé investici do nákupu ! Pokud někdo vyloženě touží po odepsání nějaké částky, tak ať raději zakoupí nějaké potřebné vybavení do své nemocnice. To má alespoň smysl.

mot
to stejne byste mohl drive rikat o takovem virtualnim nesmyslu jako je facebook, ze podporit jeho rozjezd je naprosta silenost :)
fyrok

Facebook není virtuální. Je to firma, která generuje zisk. To není vůbec vhodný příklad.

horsebit
hodnocení

0x

ano, spokojeny jsem, protoze te technologii dlouhodobe verim, myslim, ze ma prinos a je zajimava sama o sobe a smeruje dobrym smerem. Prej bitcoin jako ptakopysk *smich* e15.cz/...Budoucnost podle me ma, takze investuji v dlouhodobem meritku.

Na druhou stranu se nedivim lidem, co vydesil ted ten rapidni propad kurzu bitcoinu... chce to fakt myslet dlouhodobe

hodnocení

Tak copak říkáte dneska na to, jak se vyvíjí cena BTC, už je zpět na 11. 400 $ . Je zajímavé, že ti sýčkové a proroci konce BTC mlčí. Proč? ;)

Proč mlčím já? Protože mne BTC vůbec, ale vůbec nezajímá. Možná mne bude zajímat, až ve správách přečtu, že padla světová měna...

hodnocení

Jmlc, já to nemyslela ve zlém. Jen mne to opravdu zajímá. Protože tady třeba "jenda2" psal, že jsme všichni kteří do této "měny" investovali, podlehli své chamtivosti a že už máme utrum a že je konec a tak dál. A podkládali to těmi různými články od těch "specializovaných" novinářů, kteří číhají na každý pokles a prorokují pokaždé to samé a radují se z toho. No a ti pak nějak oněmí, když se jejich katasrofální prognostiky nevyplní. A já jsem zde právě dostala docela dost odkazů, právě na tyto poplašné zprávy od těchto lidí, kteří sice píší na internet rádoby odborné články, ale ukazuje se, že jsem o tom věděla víc já, obyčejná důchodkyně, která si na žádného odborníka nehraje. Tak proto jsem se ozvala. Vy jste mi také přeposlal odkaz, ve kterém někdo jen tak plácal do větru. Tak se nezlobte, určitě jsem to nemyslela zle, jen jsem chtěla upozornit na to, že ono to je trochu jinak.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]