Nejste přihlášen/a.
I v zahraničí mají lékárny. U nás bych vám na dutiny doporučila Sinupret, co mají v zahraničí netuším. Takže do lékárny a zeptat se. Mít hlavu v teple, tedy nosit čepici nebo šátek, hodně pít teplé nápoje. A doufat, že vás to neskolí úplně a dojedete a za týden to nebude na punkci dutin.
Hlavně v autě nedělat průvan. Nevím, jaké máte možnosti, ale jako nouzovka by možná stačila inhalace nad hrncem teplé vody. Máma nám to dělala stále, naklonit se nad hrnec horké vody, ručník přes hlavu, nohy do lavoru s teplou vodou a pod duchnu. Pokud jsme měli k tomu ještě kašel, nahřála olej, dala na vatu a na hrudník.
Já mám hodně dobré zkušenosti, s Ubranovými koupelemi. K té inhalaci přidta ruce ponořené do horké vody zahady-zdravi.cz/...
Zdravím,
od dětství jsem na dutiny trpěl (asi vrozená dispozice, nevím) a už jako malého mne strašili "když nebudeš pořádně smrkat, půjdeš na dráty" čili na punkci dutin. Bál jsem se toho tak (nikdy jsem taky na punkcích nebyl), že jsem hledal způsob, jak se co nejrychleji zánětu zbavit. Než sem léty přišel na to, jak zánětům dutin aktivně předcházet, jako nejúčinnější se mi osvědčilo zabalit hlavu do třeba čepice, doma ručník a pod.) a každé 2 hodiny 2 tablety acylpirynu a zapíjet čímkoli nealkoholickým, co je po ruce (nejlepší je ale stejně teplý čaj s citronem a medem - ostatní je nouzovka) a stále smrkat, i když není co. Jak se hleny ohřejí, tak se postupně uvoňují. S tím je bohužel spojený ale i negativní projev - nuceným smrkáním vzniká v čelní dutině tlak vzduchu a to velmi nepříjemně bolí. Řešení je opět velmi jednoduché, i když asi bude mnohým k smíchu - stačí se ohnout tak, aby čelní dutiny byly níže než nos (ideální by bylo asi postavit se na hlavu, ale to neumím a taky to vždycky asi nejde). Po chviličce (odhaduju to tak na minutu) člověk cítí, jak se ten vzduch dere ven, pak je to jako když váš někdo do čela píchne a je po bolesti. Pak už jen stačí co nejvíc smrkat a za max 2 dny je po problému.
Jde o zdraví, proto bych byla opatrná při napařování hlavy nad lavorem a přikrytým ručníkem. Zapáchající hleny z nosu značí opravdu zánět v pokročilém stavu a zahřátí hlavy může zánětlivý proces urychlit. Zánět se rozšíří i do jiných částí hlavy a může jít o život ohrožující stav.
Opravdu by to chtělo lékaře a možná antibiotika.
Do lavorku s teplou vodou si můžete na chvíli ponořit ruce po loket, to hodně dutiny uvolní.
Hodně pít, jak radí rádce v první odpovědi. Zázvorový čaj, heřmánkový, mátový, tymiánový s medem, přidat do čaje můžete i skořici nebo hřebíček. Klasika citróny, pomeranče a jiné citrusy, křen, česnečka a podobně.
Když je zánět dutin, nemusí být rýma skoro žádná. 2x jsem ho měla a rýma velká nebyla. Protože to "zamrzlo" v těch dutinách a od toho bolí hlava. K tomu bolí přece ucho a v krku, břicho, hrozná únava je. Kapky jsem kupovala Olynth HA. Aby se mi to nerozjelo, jsem předtím brala to zelí a vitamín C, zázvor, Preventan Akut, česnečku. Stejně se to rozjelo.
Příště to vyzkouším, tu vaší zelnou dietu. Jak jste to říkal? K snídani kysané zelí, k obědu a k večeři po dobu tří dnů? Představa je to děsná, a to mám kys. zelí ráda. Uvidím, jak to můj žaludek vydrží a jak já to vydržím. Schválně kdo to nevydrží dřív .
Dobrý je také čaj z kořene zázvoru, ale bez citronu, protože zázvor prohřívá tělo zevnitř a citrusové plody ochlazují organizmus. Takze zázvor pro léčivé účinky jedine samotný.
Zapomente Sinupret a takove...musite mit antibiotikum, ale zadne slabe, to totiz nevyhubi vsechno beze zbytku, doporucuji Ciprofloxacin, a budete poprve v zivote zdrav.
n1dvu, ale vy nevíte, jestli je nemoc bakteriálního nebo virového původu! Ale určitě víte, že na viry neplatí vůbec nic, jen vlastní imunita. Víte, že rýmu způsobuje cca 500 virů. Tyto byly už pojmenované a dokázané. Proto tělu trvá asi 7 dní, zlikvidovat je. A zanesené dutiny jsou právě z rýmy.
Když budete antibiotika zneužívat kvůli rýmě, stane se, že až je opravdu budete potřebovat, nebudou účinné. Proto by měl člověk hlavně posilovat svou vlastní imunitu. Je nesmírně důležitá. Uvědomujete si jak moc?!
Ty špatné dutiny míval můj táta. Měl takovou spešl lampu. Nasadil si brýle, takové jako mororistické, v kůži a s černými skly a nahříval čelo. Vyzkoušel jse ty Urbanovy koupele? Je to zadarmo a funguje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.