Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Váček nad zubem

Od: denisa2 odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,mám váček nad zubem,který ale uz nema korunku,jednou mi cistlili korenove kanalky-3 a zubar mi tam dal vypln a ted uz asi vypln neni,je to uz 4 roky a mam vacek nad zubem,on uz tam byl pred 4 lety,ale mela jsem oteklou celou tvar,tak zubar to vymackal,dal dren a bylo to v pohode,rozhodla jsem se jit na pohotovost a nevim jestli mi tam zubar osetri kanalky nebo zub vytrhne,nevim jestli na pohotovosti se bude piplat s osetrenim kanalku nebo vzdy zub vytrhne,dale se chci zeptat,mam vytrhlou 5 vlevo a tohle je 5 vpravo,nevim,jestli kdyz budu mit dva vytrhle zuby takhle vepredu,jestli se mi nejak propadne oblicej.Doufam,ze ne.Díky za nazory

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

1x

Toto řešte osobně (nikoliv přes internet!) se zubaři. Názory laiků Vám v ničem nepomohou.

amo

Ohledne pripadne extrakce se domluvite se zubarem, on doporuci nejvhodnejsi reseni, ale proti vuli pacienta se nic neprovede. Pokud se da koren osetrit a vyuzit na nasazeni nove korunky bylo by skoda se ho zbavit, hnisavy váček se obvykle vyleči resekci korenoveho hrotu (RKH).

iz*

Já jsem se neptala...

liska*
hodnocení

1x

Nechte na zubaři, co Vám s tím udělá. Horní pětky signalizují kondici plic a horních cest dýchacích. Dost situaci zklidníte, když přejdete na zdravou stravu a budete hodně trávit pohybem na čerstvém vzduchu. Pokud o zub příjdete, tak se to řeší třeba můstkem. Jestli by tam měla zůstst mezera, tak zuby mají tendenci pomaličku se posouvat tam, kde je prázdno a mezera bude časem / roky/ menší. Dceři / 40/ právě pětka vůbec nenarostla a mezeru tam skoro nemá. Na tváři to nebude vidět.

doplněno 17.11.17 12:32:

Nemusí se zub hned trhat, on samotný někdy ani nebolí a pak stačí vyčistit jen ten váček v dásni. Vnitřní orgány Vám tak sdělují, že nemáte dobrou životosprávu /stravu, pohyb, ale i psychiku/

doplněno 17.11.17 13:26:

Já bych za sebe doporučila Vironal. Ale zpočátku méně kapek, než je uvedeno. A k tomu více tekutin. K té výživě: Omezte na čas mléko, mléč.výrobky, zejm. tučné sýry a bílé pečivo.

iz*

Část o kondici plic je nesmysl → signalizuje nepochopení problému.

tiffany*
hodnocení

0x

Já jen doplním, do doby, než se dostanete k zubaři, dodržujte úzkostlivě, to je velmi pečlivě, zubní hygienu, už to Vám velmi pomůže. Zub si raději nenechávejte vytrhnout, ale po uzdravení (což může trvat dlouho) nasadit korunku, jak už tu někdo píše.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma dren v zubu
Otázky na téma váček na dásni

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]