Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Otevreno nebo ne

Od: romces odpovědí: 19 změna:
Prosim je v tescu futurum patek na svatek otevren,o?

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

V pátek v Tesco mají zavřeno. Stejně tak v Kaufu, Sparu a ve všech velkýxh marketech.

doplněno 16.11.17 08:12:

Tazateli se omlouvám. Ohneta a všichni mají pravdu. Je v tom dokonalý čurbes, který jsem neprohlédla. *zed*

ohneta*

17. listopadu je otevřeno i ve velkých obchodech

Z velkých obchodů chodím jen do Lidlu a tam mají normálně otevřeno.
Malé obchůdky mají otevřeno jen dopoledne.
Alespoň teď v pátek u nás.
ohneta*

Dle zákona 17.11. není nařízeno, aby obchody větší než 200m2 měly zavřené.

Bohužel se mýlíte, podívejte se na internet nebo na jejich dveře.

@babkazov Mají samozřejmě otevřeno.Mylná informace a jeste k tomu ohodnocená.*uf*

Není důležité správně odpovědět, ale hlavně být první. Ono zadat to do gůglu a kliknout na první odkaz a ověřit si to je zbytečné zdržení. Max. minuta.

lopata*

čurbes v tom máte tak možná vy, je to od schválení zákona stejné ..

hodnocení

1x

17.11. by mělo být otevřeno

jeotevreno.eu/...

danys*
hodnocení

0x

Bude otevřeno! Nemějte proto strach, netřeba předem nakupovat jak před válečným konfliktem :)

hodnocení

0x

Je to takové zvláštní. 17. 11. je otevřeno snad všude /běžná otevírací doba/. V Tescu, Penny, Bille, Globusu...Jako každý běžný den.

Zajímalo by mě ale, proč 28. září a 28. října bylo všude zavřeno, /státní svátek/ kdežto nyní, 17. 11. se toto nedodržuje. To je snad jiný svátek? Podle čeho se to určuje? Kdo mi to vysvětlí? Jaga.

To je, slušně řečeno, kompromis našich zákonodárců - jedni chtěli zavřeno vždycky, způsobem "pomni, abys den sváteční světil", druzí trvali na svobodném rozhodování, takže porodili tento zmetek. Jak k tomu došli by se možná dalo dohledat v zápisech z jednání - ale to po mě nechtějte :)

doplněno 16.11.17 10:32:

Tak jsem se dopracovala aspoň relativně seriózního vysvětlení - i když ne od zákonodárců. Ti zjevně zdůvodňovat a vysvětlovat "prostému lidu"nemusí nic. Beztak by jejich pohnutky nepochopil (i když by se hodně snažil ;)):

Zákonodárci odůvodňují potřebu tohoto zákona především příznivými sociálními dopady. Uvádějí, že po jeho přijetí lidé budou mít více volného času, který mohou věnovat své rodině a koníčkům, a budou moci lépe sladit svůj pracovní a rodinný život. Pracovní život by podle zákonodárců neměl negativně zasahovat do rodinného a osobního života a slovy důvodové zprávy "ve svátek by měla být rodina pohromadě a věnovat se, mimo jiné, rodinným záležitostem".

Z jakého důvodu nebyly do zákona zahrnuty i další státní a ostatní svátky, tj. 1. květen - Svátek práce, Velký pátek, 5. červenec - Den slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje, 6. červenec – Den upálení mistra Jana Husa a 17. listopad - Den boje za svobodu a demokracii, není jasné a ani ze strany zákonodárců nijak zdůvodněné. V každém případě v tyto dny není prodejní doba v maloobchodě a velkoobchodě nijak omezena.

epravo.cz/...

Že má státní svátek 17. 11. výjimku mě až tak nepřekvapuje. Pozoruhodnější je, že tuto výjimku má i státní svátek a navíc mezinárodní "svátek práce" 1. 5. Prostě jeden z naprosto dokonalých zákonů v tomhle absurdistánu.

doplněno 16.11.17 10:21:

ildika - Myslím, že úplně nejšpatnějc je to, že platí pro každého jiná pravidla. Proč má mít prodejna o ploše 200 m2 o svátcích zavřeno, zatím co prodejna o ploše 199,5 m2 zavřeno mít nemá? Jaký je mezi nimi rozdíl? *bzum*

Rozdíl mezi nimi je půl metru čtverečního

Podle mě je hlavně špatně to, že je v supermarketech otevřeno i na Štědrý den.

tiffany*
hodnocení

0x

Tak to mně teda podržte... je to státní svátek, tj. den pracovního klidu, ale obchody mají otevřeno. Do našeho města se tahle věc asi ještě nedonesla, ptže v Kaufu to dnes vypadalo, jakoby měl přijít konec světa. Takže, kdo vlastně v těch otevřených obchodech, v den pracovního klidu, bude pracovat? A nakupovat :))?

Jelikož to určitě propírali na Nově ve zprávách, protože takové "veliké a nosné" téma si nemůžou nechat ujít, tak to min. milion lidí vidělo. Takže je o zákazníky postaráno. Co by taky dělali ve svátek jiného, že?

Šak on už se někdo nande!*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]