Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reklamace špatně vyrobených brýlí

Od: kala odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, dnes jsem si vyzvedla dioptrické brýle. Oči mi přeměřili v optice. Měla jsem 0.5 do dálky a protože se mi oči zhoršili, nechala jsem si zhotovit nové. U lékaře na kontrole od zaměstnavatele mi bylo naměřeno 0.75, v optice také, ale optometrista mi naměřil 1.0. Při vezvedávání jsem si zkoušela brýle do dálky jsem viděla dobře. Při cestě domů autem a na schodech mi byli brýle nepříjemné. Po stranách je obraz zaoblený, zkreslený zkrátka bych řekla, že jsou silné. V optice mi to nepřišlo, všude světla a hlavně jsem se soustředila na to, jestli vidím do dálky. Pojedu se na to zeptat do jiné pobočky stejné firmy, ale obávám se, že mě pošlou do háje a řeknou mi, že při vyzvedávání mi seděli. Brýle mě stáli 3 300Kč, což není vzhledem k mému platu zrovna málo, ale mohlo to být i horší. Každopádně to neplní účel. Je možné, že mi nevyhoví? Nebo že by mi snad řekli, že se mi oči během té doby změnili? Děkuji za odpovědi

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, nemohu vyloučit, že máte skutečně špatné brýle, ale u nových brýlí (a nových zubů) je lepší nosit je a chvilku počkat, než si tělo zvykne - to může trvat i několik dní, kdy se Vám může točit hlava (nebo i bolet) a budete mít i jiné pocity diskomfortu. Noste ty brýle a počkejte s reklamací třeba týden (možná zjistíte, že je vše OK). Zdravím!

rhsrz
hodnocení

0x

No ale to je normální, že s brýlemi je obraz na krajích zaoblený. Čím vyšší dioptrie, tím větší zaoblení. S takovými 5-6 dioptriemi vidíte dveře přímo před vámi do oblouku (na záchodě třeba :) ). Jestli chcete vidět přirozeně ostře, kupte si kontaktní čočky.

ohneta*

Tož to je dobrý kec, mám 5,5 dioptrie a nic zaobleně nevidím.

vhds
Určitě? V krajích je obraz vždycky zkreslený, i když jsou to tencene a co nejvíc do roviny zbrousene brýle. Měla jsem jich už mnoho a všechny to mají. Při pohybu si na to mozek časem zvykne a nevnímá to, ale právě třeba na tom záchodě je to vidět. Ty hrany dveří prostě nejsou rovné, kraje brýlí zkresluji. Zejména patrné to je, když máte celý den čočky a pak večer vezmete brýle. Ale kdo ví, třeba už to dokázali nějak vymyslet a ty skla přizpůsobit, ale moc se mi to nezdá...

iz*
hodnocení

0x

Podle mne byla chyba, že jste si nechala udělat brýle jinak, než naměřil lékař. Silnější brýle mohou dělat problémy, ale není to chyba výrobce.

hodnocení

0x

Na každé nové brýle si musíte zvyknout - a můžete mi věřit, nosím je přes půl století. Chybu vidím v tom, že jste si zbytečně nechala osadit skla silnější, než potřebujete, protože oko se vlastně přizpůsobuje (i namáhá) víc, než je nutné.

Jestliže jste podepsala převzetí, asi tam někde bude i napsáno, že nemáte výhrady, námitky a podobně, takže reklamovat nebude co - ale každá slušná optika poskytne, většinou i zdarma, po několikadenním nošení úpravu, je-li možná. Zkuste brýle tak týden pravidelně nosit a pak se případně obrátit tam, kde vám je dělali, popsat potíže a zjistit, co se dá dělat. Ale je docela možné, že za ten týden si oči zvyknou.

kala
Lékař naměřil 0.75, v optice taky, ale prý oni ještě ručně neměřili víc, nebyla to moje iniciativa, že chci silnější. Už jsem měla nekolikatery brýle a nikdy se mi nestalo, že by mi to dělalo takové problémy. Pokaždé mi vyhovovaly hned, na žádné jsem si nemusela zvykat, proto mě zarazilo, že je ten obraz až tak nereálný. Proto mi přijde divný, nosit brýle abych si zvykla, kdyz mi připadají silné, abych si zrak zbytecne neztupila ještě víc. Děkuji za odpovědi
mnd®

No a já Vám odpovím jinak - proč nosíte brýle do dálky? Mojí manželce bude nyní v listopadu za týden 69 let a tak jsem ji dal dárek laserovou operaci očí v Gemini Brno gemini.cz/....Levé oko už má hotové a v prosinci jde na pravé.Už nyní ale brýle do dálky vůbec nepoužívá a je spokojená a je ráda že vidí i bez nich.U této společnosti byl na operaci i profesor V.Klaus,Mareš a spousta dalších,takže špatní určitě nebudou.Najděte si podle bydliště pobočku a jděte přímo k nim a nechte si udělat případně brýle ( nebo operaci ) podle jejich doporučení a u této společnosti a máte klid.Ty brýle co vám ,,nesedí,, zkuste reklamovat.Osobně těmto butiko optikům sám osobně nevěřím.Než se manželka dostane k samotné doktorce tak projde přes čtyři mašinky na měření očí,ale tyhle butik optiky to zvládnou na jedné ! Jaká potom je jejich kvalita? Oči máme jenom dvě a tak si je potřebujeme hýčkat a chránit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]