Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nevím si rady s mou rodinou

Od: janina1 odpovědí: 20 změna:

Dobrý den, je mi 42 let, mám 2 bratry ve věku 45,46 let..Já jsem byla matkou jako dítě surově mlácená řemenem až do krvavých jizev na zádech.Táta s náma žil, ale nefungoval. V rodině žádné city, žádné pohlazení, narozeniny a dnes si s odstupem let uvědomuju, že naše rodina byla asociální.. Mlácení bylo velmi surové a nechalo to na mě velmi zlé stopy na duši.Matce jsem se jednou v asi 10 letech postavila a řekla, že jestli se mě ještě dotkne, tak ublížím já jí..Přestala a nastoupil na mě s psychickým týráním bratr o 3 roky starší a týral mě na duši přes 10 let.Byla jsem doslova uzlíček nervů, byla jsem nikdo.Sebeúcta, sebevědomí na nule.Táta pro neshodu názorů v 18 letech vyhodil z bytu nejstaršího bratra, který se dal na cestu kriminality.Táta brzy zemřel v 50 letech a týrání od bratra co zůstal doma se ještě přiostřilo. Bratr to dělal vždy tak, aby ho nikdo neviděl, aby ho nikdo nechytil. Matka si ničeho nikdy nevšímala, byla jsem na vše sama a po nocích jsem brečela, protože jsem nechápala tolik zla od matky, tak pak od bratra. Po 20. roce jsem utekla z domu s kýmkkoli, kamkoliv, protože všechno bylo lepší než tam zůstat.Našla jsem si chlapa o 13 let staršího co měl peníze a pomohl mi začít nový život. Nemilovala jsem ho a proto jsem ho časem opustila, ale už jsem se postavila na své nohy a věděla co od života chci.

Chci děti, rodinu a super chlapa. Hledala jsem dlouho, ale našla. Dnes mám dvě krásné malé děti, úžasnýho chlapa a nádhernou rodinu. Děkuju Bohu za to..Pro moje děti jsem maminka, maminečka a není den, abych jim neřekla, že je miluju a nikdy nepřestanu a oni mi to stejně oplácejí. Matka se nejednou dostala do křížku s mým o 3 roky starším bratrem, který ji vyhrožoval a já i manžel jsme ji pomáhali.Nejstarší bratr mezitím vyráběl, prodával, užíval pervitin a skončil až v umělém spánku jak byl popálen ohněm od pasu dolů při výrobě drog. Policie, záchranka a dostal podmínku.. Vrátil se, pokračoval ve výrobě i prodeji, likvidoval tím rodinu a já opět s manželem pomáhala matce.. Opět ho dostala policie a tentokrát to schytal na 5 let do vězení na tvrdo. Velmi jsem mu já i manžel pomáhala i přesto, že v životě do mě vždy jen "kopal". Posílala jsem mu balíky atd.. Bylo to velmi náročné jak finančně, tak hlavně psychicky, kdy manžel čekal s klukama venku a já s matkou chodila za ním dovnitř v doprovodu policajtů.Vrátil se na polovinu domů a poděkoval mi za pomoc a já mu odpověděla, že by mi taky pomohl a hned mi došlo, že když jsem v životě potřebovala pomoc já od něj a i jsem ho o ni žádala v době, kdy mě velmi ubližoval jeho bratr, tak se otočil zády a prostě se na mě vykašlal. Jeho bratr mě nejednou málem zabil, kdy se dobýval do koupelny přes dveře, které jsem zamkla a řval jak psychopat.

V té koupelně jsem si uvědomila jak snadné je se dostat do vězení, protože kdyby ty dveře prorazil, tak jsem měla pocit, že mě jde zabít a začala jsem hledat v koupelně cokoli k obraně s tím, že přežije on, nebo já. Nakonec se vždy uklidnil a odešel..Po dobu co byl nejstarší bratr v kriminále jsme s matkou k sobě hledali znovu cestu. V slzách se mi , velmi, velmi omluvila co mi dělala v dětství a vina ji žrala za živa. Odpustila jsem jí, ale bolet to bude vždy, ale to už ji neřekla.Nejstarší bratr co se vrátil z vězení nyní u ní žije a já vidím, že sice ho konečně stát zastavil, aby přestal dělat drogy atd., ale sobec, bezohlednej, necitlivej clovek zustava dal. Snad poprvé v životě chodí do práce, řeší své mega exekuce. Pořád se snažím všechny chápat, všem pomáhat, ale začínám toho mít plné zuby. Matce jsem často nosila jídlo, kartóny s mlékem atd. k ní domů, tak jsem pokračovala i nyní co tam bydlí bratr s tím, že pomáhám matce, ale ten jen chodí, vše sní, vypije a dál se chová neomaleně jako ostatně celý život. Matka nechce, aby bydlel na ubytovně, že mu ona pomůže, že on je chudák jak ona říká.Načež se bratr v bytě roztáhl. Občas jsou dny, kdy za ním občas chodí i jeho 14 dcera. Jednou se stalo, že jsem tam s našíma malýma klukama přišla, byla tam jeho dcera a začala zavírat všude dveře, že tam nemáme místo. Dobré vztahy nemáme, protože její matka ji k citům v této naší rodině nikdy nevedla.Velmi mě to zabolelo. Bohužel i jeho dcera je bezohledná, sobecká jako i její matka, bývalá žena mého nejstaršího bratra.Jak byl bratr v kriminále, tak si jeho dcera jen přišla k mojí máme pro prachy a mě se z mé neteře zvedal žaludek a matce jsem řekla, že jestli si to vůbec uvědomuje, že ji jen využívá. Prý ano, ale je to její vnučka a co prý má dělat.. Nechápu a ani to chápat nechci...-(Co si myslíte vy? Já si myslím, že můj nejstarší bratr, který se vrátil z kriminálu a už je u matky rok, tak by se měl sám snažit zařídit svůj život a ne paralizovat na naší matce. Je to dospělej chlap, který má bohužel nemocná játra od drogy a něco i se srdcem, ale žádný invalidní duchod nema a dle lékařů je schopný práce.Mě bratr neposlouchá a je ten typ člověka, že kam až mu kdo dovolí jít, tak tam půjde a ještě bude klepat na dveře i za cenu, že matku, rodinu zničí..Matka v době, kdy byl v kriminále, tak díky němu měla obrovské nervy a skončila u psychologa. Byla jsem její štít a já i manžel jsme jí velmi pomáhali všemi způsoby.Jak se bratr vrátil, tak se u ní zjistil nádor v močovém měchýři. Pro mě strašný šok, protože jsem se celou dobu bála, že se něco takového stane, protože bratr ji opravdu velmi zlikvidoval a zestárla za 2 roky o 10 let. Skončila v nemocnici, kdy nejstarší bratr za ní nebyl ani jednou a to je nemocnice asi 200m od panelaku.Opět mě naštvalo jaký je to bezohledný sobec.Máma řekla, že ji ale denně volal,hm...Naštěstí na histologii řekli, že to bylo zapouzdřené, takže díky Bohu za to..

Matku štve, že ho tam má a i mi to říkala, ale že ho prý nenechá padnout na ubytovnu.Souhlasím s pomocí, ale vše má své hranice. Matka chtěla původně prodat svůj 3+1, ale díky němu své sny neuskutečnila a po mě chce, abych to přijala jak to je, ale chce po mě něco co necítím... Velmi se zlobím na svou rodinu a trápí mě se dívat jak můj nejstarší bratr likviduje matku celé roky. Ano, pracuje, ale ma tolik exekucí, že tohle vyřeší, tedy jestli vůbec, tak nejdřív za 10 let, kdy už matce bude táhnout pomalu na 80 let.Vadí mě, že kdykoliv šli za matkou naši kluci, tak je tam i můj bratr a ač chci, nechci, tak se s ním vždy vidí. Nijak jim neubližuje, ale mě to vadí už z principu.Matce jsem navrhla, aby se s našima klukama 6,10 let vídala u svého přítele, který bydlí hned vedle. Je to suprovej, poctivej chlap, kterého mám velmi ráda.Začala mě citově vydírat, že nemůže být bez kluků u sebe v bytě, tak jsem ustoupila, že kluci k ní tedy chodit domů budou, ale já už ne. Takto fungujeme pár měsíců a jí teď velmi chybí naše dřívější povídání, náš častější kontakt, kdy jsem za ní chodila skoro denně, pomáhala jí s nákupy atd.. Otočila jsem se poprvé v životě a jdu vlastním cestou s hořkostí vůči své rodině.. Už nemám sílu desítky let řešit jen moji původní rodinu, která mě likviduje. Matka mě v těchto dnech bombarduje sms, že jí to se mnou moc chybí, že beze mě být nemůže a že potřebuje se mnou častější kontakt a ne jen, že se potkáme u auta, kdy si vybírám kluky..Zase mě vydírá a jede jen podle sebe.Naše téma se jmenuje můj nejstarší bratr, kdy ji říkám, že na to mám jiný názor a ona, že teda co má dělat a zda ho má vyhodit..? Odpovídám, dělej co cítíš, já ti nemůžu říkat co máš dělat, ale myslím si, že tohle v pořádku není. Chápu, že je potřeba pomoci, ale myslím si, že všechno má svoje hranice, nebo ne? Co si myslíte vy?Ona ho u sebe ubytovala na neurčito doufajíc, že se to jednou nějak vyřeší, ale takto to v životě nefunguje.

Jsem k ní v poslední době dost odměřená, protože cítím od ní velký zklamání, protože celý život jsou její rozhodnutí jedna velká katastrofa, ale ano, jsou to její rozhodnutí a mě je po tom pendrek, ale ona na mě pořád tlačí, že chce se mnou být jako dřív, ale já cítím jedno velké zklamání, které ona vnímá.Jak ji řeknu, že celej náš problém se jmenuje můj nejstarší bratr, tak mi nato odpověděla, ale že ona to má horší, že ona ho má u sebe. Na to jsem ji už nic nedokázala říct, protože nechápe, že jsou to její rozhodnutí a já jsem ta nejmladší z nich, do které všichni jen "kopali", kdy máma začala, bratr pokračoval a teď řeším nejstaršího.. Už nemám sílu a mám pocit, že kalich hořkosti se naplnil.. Nechci cítit nenávist vůči nikomu a chci najít odpuštění pro všechny, tak proto se začínám distancovat a nedovolím, aby mi pořád ubližovali, ale matka to nechápe. Přijde mi, že i ona je jakýsi asociál, který nechápe spoustu věcí. Například: Měla jsem už děti, hledali jsme cestu k sobě a bavili jsme se o citech v rodině, kdy ona mi řekla, že netušila, že city jsou u dětí tak důležité, že na to nebyly dřív knížky jako dnes...Touhle stupidní odpověďí mě natolik konsternovala, že jsem se na ní jen podívala a v duchu jsem pochopila, že co nemá sama, nedala ani synům a oni bohužel jsou stejně necitliví jako táta i ona, ale jediná matka se teď snaží a je si vědoma spoustu špatného co způsobyla.. Co si myslíte, je v pořádku, že můj takřka 50 letý bratr u ní žije jako v mamahotelu a navíc ji likviduje psychické zdraví? Neměl by být vyřčen nějaký časový limit na osamostatnění? Nabízí se odpověď, že je to její věc, ale ona chce zpátky i mě, ale... Kdo vydžel číst až sem, tak děkuju velmi moc a budu vděčná za váš názor, případně radu...

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x

Janino, přečetla jsem cca 2/3ale naprosto chápu, co máte na mysli. Moje rada? Nedejte si svou rodinu rozbít, příchodem matky k vám a řešením nekonečných roztržek mezi členy rodiny. *hej* Nepřijde mi, že matka je bezbranná. Je to její život a musí si ho vyřešit sama. V nejhorším, ať uteče do domova důchodců. Tam ji můžete chodit navštěvovat s kouskem buchty. A o bratry se vůbec nestarejte. Každý je za svůj život zodpovědný sám. *hej* Vy si braňte to, co jste si vytvořila. Nedovolte nikomu, aby to zničil. A také přestaňte myslet na to, co se vás netýká. Nekazte si život něčím, co nemůžete změnit.

figurek*
hodnocení

8x

jj, lidi neschopní citu. Vědecky se jim říká deprivanti. Nemusí to být zrovna kriminálníci, ale žít se s nimi nedá.

Co s tím vy osobně naděláte? Obávám se, že vůbec nic. Soucit a empatie na tyhle lidi neúčinkuje, protože oni je tak leda využijí ve svůj prospěch.

Odtud moje rada : Nenechte se zmanipulovat a držte se od vaší rodinky co nejdál.

hodnocení

5x

Dobrý den. Nenechte se citově vydírat a neřešte problémy své mámy. Máte svoji rodinu, hodného muže a děti..O tu si pečujte a nedovolte, aby Vás matka psychicky týrala dál. Jaké si to dělá, takové to má. Ať Vás nezatahuje do svých problémů pokud jí na Vás a vnoučetech záleží. A jen na Vás záleží jak moc si jí do svého života pouštíte. Já osobně si nedovedu představit, že bych se měla stýkat s někým, kdo mne fyzicky i psychicky týral jako bezbranné dítě. Ani bych nechtěla, aby se v tom případě stýkal s mými dětmi. Smutné je, že je to Vaše máma a babička Vašich dětí. Ale za takových okolností bych si jí do života vůbec nepouštěla. Poznamenala Vás na celý život! Nedovolte, aby to dělala znovu a znovu. Je to jen její rozhodnutí, že poskytuje mama hotel dospělému synovi a nechává se využívat a zneužívat. Pokud jí to psychicky ničí, ať ho vyrazí a ať se dospělý chlap stará o sebe sám. Toto si musí vyřešit sama..

dnsfnnddn
hodnocení

3x

Dost mě udivuje, že se se svojí rodinou vůbec stýkáte a co víc, že jí ještě pomáháte. Mě by už nikdy neviděli. Aby si o vás jednou děti pro změnu neřekly, že jste byla tak hodná, až jste byla blbá. Vaše děti by měly kromě citů okoukat i asertivitu a sebeúctu.

hodnocení

3x

Janino, k tomu vašemu opakovanému a dlouhému vysvětlování se hodí příběh. ;) K řece přišli dva mniši. Holá hlava, oranžový hábit, opánky. Přemýšleli, jak se dostanou na druhou stranu, když přišla žena v krásných šatech a plakala, že potřebuje přejít. Jeden z mnichů ji popadl a přes řeku přenesl. Šli dlouho dále a ten druhý povídá:"Víš, že máme zakázáno se dotknout ženy a ty jsi j vzal do náruče." Po delší chvíli to znovu zopakoval a ten první odpověděl: "Tu ženu jsem u řeky složil na zem, ale ty ji stále, už hodně dlouho, neseš."
Nechejte toho, nevysvětlujte ani lidem ani sobě, co a proč a jak. Položte je všechny na zem a starejte se o svou rodinu. Nedovolte problému, aby ovládnul vaši hlavu a srdce a celý život. *hej* Položte ji a nechejte být!

Nevím si rady s mou rodinou

hodnocení

2x

Matka se lísá a snaží se o Vaše odpuštění pouze z vlastního prospěchu. Jistě jí už táhne na sedmdesátku, či víc, sil jí ubývá a vidí, že její 2 povedení synáčci se o ni ve stáří určitě nepostarají, tak, jak by si ona představovala. Takže se snaží, abyste zapomněla všechno příkoří a starala se Vy, jako hodná dcera o hodnou maminku. Ale tady to už drhne - ona hodná maminka nikdy nebyla. Nemusíte proto být ani Vy hodná dcera. Nezaslouží si to po tom všem, jak se k Vám chovala.

Klidně jí řekněte, že už na ty smutné chvíle dneska nevzpomínáte, ale do svého života ji po tom všem nechcete. Nebyla to dobrá máma. A jak už jsem psala, mohla by Vám ona i povedení bratříčkové narušit Vaši klidnou rodinu. Místo o ty zlé lidi se raději starejte o své děti, aby nikdy nepoznaly to, co jste prožívala Vy.

Já vím, je to těžké, odmítnout mámu, ale:

Na hrubý pytel hrubá záplata. Či: Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá. Myslím, že mi rozumíte. Jaga.

Váš manžel to má v hlavě srovnané, popřejte mu sluchu a všechno bude dobré.

veronika008*
hodnocení

1x

Obdivuji Vás, jak jste vyzrála a dokázala odpustit. Myslím, že Váš přístup chápu, rodina je rodina. On by člověku ten vztah chyběl, měl by v sobě někde pocit prázdoty a nenaplnění. Jen mi přijde, že jste se nechala zatlačit příliš daleko. Zásadní mi přijde místo, kde píšete, že se matka s Vámi a vnuky nechce setkávat u svého přítele, kde je mnohem lepší prostředí popř. třeba v parku, když je hezky apod. Zájem na setkání maminka má, ale co se týká místa, určitě jinde než u ní. (S bratrem patrně neuděláte vůbec nic a matka mu podléhá. Buď tedy přistoupí matka na nějaké Vaše podmínky a nebo se vídat nebudete.Je potřeba myslet také sama na sebe).

Pokud dokážete být ostřejší, nastavte taky pořádně hranice vnučce, která se tam vyskytuje (a potkáte se s ní pravděpodobně, když jdete vyzvednout děti). Aby neměla ani kapku odvahy pobývat v bytě, když tam jste Vy nebo alespoň nevystrkovala vůbec nos ze svého pokoje (když se neumí slušně chovat). I dobří a vstřícní lidé musí nastavit druhým hranice, nemohou se přece nechat stále využívat (!)

doplněno 14.11.17 23:02:

...ale, co se týká místa, určitě se setkejte jinde, než než u ní ( u maminky) doma...(vypadla mi slova z věty).

pt®
hodnocení

1x

Jano, přečetla jsem si Vaši bolest a kus Vašeho života a velice Vás obdivuju a velice Vás chápu. Podle stylu psaní, jste inteligentní člověk, to je kus výhry a jednáte jen podle toho, jak jste zralá, jaké máte srdce a jaké máte svědomí, prostě jste taková. Velice Vám přeji pěkné manželství , děti, prostě máte svou rodinu. Stejně se musíte rozhodnout sama a uděláte to podle své povahy a každé násilí na Vaši mysl by nebylo k užitku. Člověk nikdy nepřestává doufat v to lepší a hlavně u těch nejbližších. Ale nyní Vaši nejbližší jsou děti a manžel, oni Vás potřebují nejvíce. Matka Vás potřebuje také, ale je slabá ve svém rozhodnutí, a vždy se věci dějí, jak mají být v určitý čas a je na každém, jakým směrem se bude v životě ubírat. Je to podle zralosti, podle zkušeností, podle svědomí a podle srdce a do srdce druhému člověku nevidíme. Ať dostanete jakoukoliv radu, stejně budete jednat podle toho, co je Vám blízké...pt

hodnocení

1x

Nedočetla jsem to celé, ale:

Chovejte se tak, abyste si udržela svou dobře fungující rodinu. Abyste pro ně byla pořád milující máma i manželka.

Na bývalou rodinu se vykašlejte. Nedovedu pochopit, jak jste brutální mámě dokázala odpustit. Sáhla bych si na své jizvy od řemenu a byla tvrdá, jako byla ona ke mně. A ti bratři se také moc nevyvedli, jeden, ani druhý.

Nechte je žít společně, všechny tři, ať si tam dělají, co chtějí. Už jste se jich dost natahala z hnoje a nebylo to mnoho platné. Doufám, že s Vaší rodinou nežijete s nimi, ale jinde. Nenavštěvovala bych je, nekomunikovala s nimi. Za to dětství, které Vám udělali ošklivé ať si oni užijí nepěkné stáří. Nemáte jim být za co vděčná, za co jim pomáhat.

Jsem dost nesmiřitelná. Pokud mi někdo ublížil, dokonce dlouhodobě, jako Vám, už bych ho do svého života nikdy nepřijala. Protože takový člověk Vám může rozvrátit Vaši dobře fungující rodinu. A dobro Vám oplatit zlem.

Oni když čekají synovečkové před kriminálem, kde sedí strejda, není to pro ně do života příliš povzbuzující. Od podobných příbuzných bych je raději odstřihla. Ode všech. Jaga.

Ale zřejmě si to uděláte sama tak, jak Vám srdce a city velí. Ale pozor na to!

mm*

Chcete-li opravdu radu, nestýkejte se uz ani s matkou ani s bratry, venujte se sve rodine a nedovolte svym detem navazovat s byvalou rodinou nejake vztahy. Znate to prislovi "za dobrotu na zebrotu", odnesou to nakonec nezkusene vnimave deti vychovane s citem, neubrani se špatnemu vlivu pribuzných, nejsou tak odolni jako vy. Takove zprznene detstvi se prece neda vymazat a je tady riziko častou návštevou "psychicky mrzačit" sve deti a to snad nechcete .

martinaa*
hodnocení

1x

Stejně jako kolega žasnu, že jste násilníkovi a drgovému dealerovi posílala balíčky, matku, která vás řezala a týrala, si pomalu nastěhujete k sobě... jakože nezlobte se, ale ale buď si necháte znišit ještě svůj život, rodinu, děti atd, anebo budete holt tvrdá pod heslem "jak ty ke mně...".

V tomhle případě jsou řeči, že rodina je jen jedna a abyste nezavírala dveře, které jednou mohou být otevřené, snad zbytečné. Tohle je hnus. Oni si svůj život pos..., tak nedovolte za žádnou cenu, aby ho zničili i vám a vaší rodině.

sebod*
hodnocení

0x

Komu není rady, tomu není pomoci, Jano. A to vztáhni jak na matku, tak na sebe.

Žij SVŮj přítomný život, moc Ti ho přeji .

hodnocení

0x

Janino, *hej* héééj, Janino! Otevřela jste svů dotaz? Reagujte jakkoliv, ať víme, že vás naše odpovědi zajímají! Ať nepíšeme jen tak, do prázdna.

janina1
hodnocení

Dobrý den,

velmi se omlouvám, že reaguju až teď.. Budu upřímná a přiznám se, že tohle všechno pro mě nebylo jednoduchá napsat, protože se pořád otevíraly staré rány. Ve chvíli, kdy jsem to napsala, poslala, tak od toho okamžiku jsem se klepala nervozitou, protože jsem nevěděla jaká bude reakce a bude-li vůbec nějaká..

Dnešní den jsem měla volno, tak jsem vyzvedla našeho prváka po obědě ze školy a šli jsme na procházku. Svítilo sluníčko, drželi jsme se za ruce a byla jsem s malým šťastná už jen proto, že svítí sluníčko, že jsme spolu, že mi celou dobu po cestě trhal kytičky a říkal mi, že jem ta nejlepší maminečka na světě.. Bylo to krásný..

Na mobilu jsem si otevřela vaše reakce a byla jsem VELMI mile překvapena, že to tolik lidí přečetlo ať už kousek, nebo víc, protože je mi jasný, že jsem psala dlouhý román a každej se spíše vyděsí a ani to nečte jak ho délka odradí. Byla jsem velmi překvapená, že jste se mnou cítili, že jste si se mnou dali tolik práce a odpovídali mi.. Hltala jsem každé Vaše slovo a přiznám se, že mi u toho srdce bušilo jak na poplach jak moc jsem to prožívala. JSEM VÁM všem za pomoc, radu, názory VELMI VDĚČNÁ A VELMI VÁM DĚKUJU ! Dali jste mi velkou sílu přes Vaše slova, která jsem potřebovala slyšet.. Celý tento můj příběh zná do detailu jedině můj manžel a teď i vy a přiznám se, že tohle všechno už řeším s manželem velmi dlouho a velmi dlouho vidí jak se kvůli tomu všemu likviduju. Dnes jsem mu dala číst co jste mi vše napsali a on se na mě podíval a řekl mi, že tohle přesně všechno mi říká taky, že vše vidí stejně jako vy, ale chápe, že jsem potřebovala slyšet názor i jinde. On sám mi často říkal, že vůbec nechápe, že se s nima ještě bavím, že on by to nedokázal, že by s nima hned "zametl".. Vaše odpovědi si budu číst opakovaně znovu a znovu..

Ještě jednou Vám velmi děkuju za každé Vaše slovo a Vaši pomoc.. Jste úužasní! *srdce* Jana...

pt®

"janino", tak to je dobře, ulevila jste si, vypsala jste se a možná to napětí povolí a bude slábnout a posune Vás to dál v myšlení i rozhodování...*placni*

Jsem ráda, že vás naše odpovědi někam posunuly, že už nebudete přešlapovat na místě. Vlastně na svém srdci a duši. ;) Nemohla jsem to přečíst celé, co jste napsala proto, že jde o formu, jak jste to napsala. Řádky jsou dlouhé, bez odstavců. Strašně špatně se to čte. Občas jsem se v řádku ztratila. Byla bych si musela ukazovat prstem. *hi* Proto při svém psaní používám smajlíky, když nechci dělat odstavce. Tam je bod, kde se oči mohou něčeho zachytit. :) Vám přeji, ať rodinu neřešíte ani s partnerem, ani v myšlenkách. Tím, že ji dokola, nesmyslně, řešíte, vám ona řídí život. A utíká vám něco, co stojí za to žít. Vlastní rodina. *slunce* Hodně štěstí.

janina1
hodnocení

pt,

přesně tak a jsem Vám opravdu všem velmi vděčná za pomoc. V posledních týdnech, měsících jsem měla už pocit, že mi vybuchne hlava.. O půlnoci jsem usnula, pravidelně ve 4.30 ráno jsem se probudila a zase to tady bylo...Myslím ty myšlenky, to trápení..

Manžel zná každý detail příběhu a "bohužel"se tak stal mým psychologem.. *hledam*Je to velmi vzdělanej a laskavej chlap, který i umí bouchnout do toho pomyslného stolu nad nepravostí a zároveň i se svým vzděláním si na nic nehraje a nad nikoho nepovyšuje a i tím si mě získal, když jsem ho poznala. Mě je jedno jestli je člověk kopáč, nebo vede půl světa, ale je pro mě podstatný jeho srdce, jeho inteligence, slušnost, cit atd...

No a právě on mi nejednou řekl, že potřebuju uvolnit svoji mysl, nebo se z toho trápení zblázním..*zmateny*. Sám pochází z fungující krásné rodiny, kde občas dostal na zadek jako spousta jiných, ale maminka ho milovala, pohladila (bohužel už nežije) a táta se jim věnoval, miloval stejně tak atd...Jeho vzpomínky jsou plné lásky, něhy a žádná surovost, žádné rozlišování mezi ním a jeho bratrem...

babkazov,

s těmi odstavcemi se budu snažit a zaměřím se na to a prosím za odpuštění zda se mi to tak moc nepodaří..:) Psala jsem to "jedním dechem a jednou emocí", která mě pohltila, ale přesto přiznávám a i vidím, že máte naprostou pravdu..:)

Psala jste: Tím, že ji dokola, nesmyslně, řešíte, vám ona řídí život – přesně to se dělo a opravdu dělám vše proto, aby se to už právě nedělo.. Proto jsem psala, že si Vaše rady budu číst znovu a znovu, protože jste opravdu všichni moje síla..

Dnes mi volala na mobil matka. Zrovna jsem uklízela v koupelně a slyším z přízemí mobil...(Bydlíme na kraji města v RD, který jsme si koupili na hypotéku) Měla jsem na rukou gumové rukavice, které byly plné desinfekce, takže myšlenky jen na úklid. Na mobilu vidím, že volá matka, sundám rukavice a přijmu hovor a přišla nečekaná rána, protože namísto matky se ozval můj nejstarší bratr, který s matkou žije v bytě a hned spustil, že už svoji sestřičku dlouho neslyšel, že jak se mám, že už mě neslyšel celé měsíce atd. Snažil se být příjemný a já jak jsem byla zaskočená a "napumpovaná"i touhle poradnou díky Vám všem, tak jsem na něj byla velmi ostrá. Na jeho jakoukoliv otázku jsem byla strohá, nepříjemná až jsem sebe nepoznávala a vlastně jsem ho poslala někam... Byl velmi překvapenej.. Jeho ego je nekonečné...Nikdy neřešil věci, lidi okolo, ale vždy jen sám sebe.. Cítila jsem úlevu, že vyvolám konflikt a jsem vlastně ráda... Cítila jsem, že sebou už nenechám manipulovat... Já jsem nebyla ta, kdo do lidí v rodině "kope"oproti němu a poprvé v životě neřeším tolik co si myslí a je mi to jedno... Po dlouhé době budu myslet na sebe a jediný koho budu háji, řešit je moje rodina, kterou jsem si sama vybojovala...

martinaa,

velmi mě zaujal váš, názor, že -jak ty ke mně..-... (doplňuji), tak já k tobě... Oko za oko, zub za zub... Vždycky jsem víc dávala a méně brala, ale život funguje jinak, už to vím... NEDÁVNO JSEM DOČETLA KNÍŽKU -
Naučte se říkat ne! - Jedno malé slovo může přinést velkou změnu do vašeho života- Autor: James Altucher ..Krásná, moudrá kniha, kde jsem v situacích, které popisovaly ,poznávala svého nejstaršího bratra -manipulátora. Knížka mi ukazovala cestu sebeúcty.. Přiznám se, že knihy mi v tomto boji velmi pomáhají, pak je to manžel(můj domácí psycholog)*uf* a Vy..*slunce* Jak už zde psal jeden rádce, tak mám nejspíš zmrzačenou dětskou duši, kdy nyní hledám cestu z toho ven. Moje matka, ani bratři nechápou nic z toho o čm mluvím a já to budu muset přijmout jak to je.. Matka poté co jsem jí řekla, že mě velmi zranilo co mi dělala v dětství, tak mi na to jednou odpověděla (v mých 40 letech!, )že jí matka hodila ze schodů (pochází ze 7 dětí, kdy rodina nijak nefungovala) a že to s ní nic neudělalo, že to nijak neprožívala a taky to v životě zvládla.. Na to jsem jí odpověděla, že každy jsme jiný, že já jsem citlivější, že mě tím velmi ublížila. V duchu jsem pochopila, že mluvím s prominutím s "lopatou",. která nechápe, že to v životě právě nezvládla, protože to nic co dostala, tak to dala dál..*houpy* V mých 40 letech mi řekla, že si nevšimla, že jsem v dětství tak citlivá, že si myslela, že jsem zlá! *ee* Prý jsem za ní sama nikdy nepřišla.. Tahle odpověď, hmmm... Na to jsem jí nic neodpověděla, protože jsem opravdu pochopila, že mluvím s necitlivou "lopatou"..

Lidičky zlatý, ještě jednou Vám velmi všem děkuju.. Dnes jsem se i s manželem bavila O VÁS s tím, že jste mi dali sílu o to víc si uvědomit, že já ta "špatná "tady nejsem, že konečně musím myslet i na sebe a dát své původní rodině najevo, že jich mám po krk. Včera jsem viděla v televizi film-Podivná sešlost- a tam taky matka likvidovala svoje dcery, kdy jedna z dcer vrátila matce ránu, kterou od ní dostala.. Můj manžel mi už kdysi řekl, že jsem tu ránu měla mojí matce při tom jejím týrání v mých 11 letech vratit taky a prý pořádnou! *sok* Učím se to jakýmkoliv způsobem a děkuju vám za to...!...

pt®

"janina", ono sdělená starost, se říká, je poloviční starost. někdy je potřeba se svěřit a nechat si napovědět...*placni*

hodnocení

0x

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @strejc z důvodu porušení pravidel poradny. ]

výtka
Upozornění od sys strejc 17. 11. 2017 07:08:02
Skryto na žádost autora.

hodnocení

0x

Celý článek jsem pročetl se slzou v oku... Jaký já jsem prožil krásné dětství a i další život. Ve šťastné rodině obklopený milujícími lidmi... Ani si člověk ničeho neváží když to má... Držím palce !

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]