Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodej nošeného prádla - ano či ne?

Od: terezinka odpovědí: 12 změna:

Hezký den,
zajímal by mě Váš názor na tuto věc - doslechla jsem se totiž, že moje kamarádka si přivydělává tímto způsobem: Několik dní nosí ty stejné kalhotky, které předtím levně nakoupí, poté je pošle zájemci - fetišistovi, který je ochotný zaplatit ji za ně až klidně 300-500 Kč. Peníze ji přitom zasílá na účet a kamarádka si myslí, jak skvěle anonymně získává peníze. Jelikož mi na kamarádce záleží a byla bych nerada, aby měla problém, zkusila jsem najít pro a proti, prozkoumala jsem na internetu pár článků a došla jsem k závěru, že krom toho, že si tím člověk může sice slušně přivydělat, se zde vyskytují i následující rizika: Pokud jí peníze posílá na účet, neexistuje přece způsob, jak skrýt jméno příjemce platby, ne? Pokud by to bylo naopak přes dobírku, získá zase adresu. Co na to říkáte a jak byste si to případně ošetřili vy, aby byla u vás zachována naprostá anonymita?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

5x

Ošetřil bych si to tak, že bych zvědavé kamarádce řekl, že jí do toho nic není. Normální zákon nabídky a poptávky. Je přece jenom na mně, co se svou věcí udělám. A prodat je je nakonec lepší, než aby je zájemce násilím sundával z někoho v parku.

rqwi
hodnocení

1x

Když dame stranou finanční stránku (daňovy únik atp.) myslim, že to neni normalní. Teda jestli neni "kamarádka" financně slabá, zadlužená, drogově závislá atp..

terezinka
hodnocení

Proč ty uvozovky? Myslíte, že bych se snad za oslovení kamarádky skrývala já sama a protiřečila si tím, že budu zde házet protiargumenty? Ale no tak... :) Skutečně se nejedná o mě, ale mou kamarádku.

meandra*
hodnocení

1x

Tak anonymní to rozhodně není. A to ani, když je účet v jiné bance. Posílala jsem minulý měsíc peníze ze své banky na účet v cizí bance. V měsíčním výpisu z účtu jsem u toho čísla účtu měla zobrazeno i jméno jeho majitele, ač jsem ho předtím nevěděla. Takže asi tak.

bibopx
hodnocení

0x

leda platit anonymně bitcoinama

rv*
hodnocení

0x

Normálně si to nech posílat na účet. Fetišista se přece jméno majitele účtu nedozví, k posílání peněz to nepotřebuje. Jinak jemu pomůžeš, sobě taky a nikomu neškodíte.

Pro paranoika existuje třeba paypal, kam ti může poslat peníze a k tomu mu stačí jenom tvoje emailová adresa, pod kterou jsi na paypal registrovaná.

liska*
14.11.17 22:42

A co EET?

lee*
Proč EET? Spousta lidí prodává své nošené oblečení na Aukru, letgo ...
Třeba M bank jméno majitele účtu nezobrazuje (pokud to není v rámci jedné banky). Ale PayPal se mi jeví jako ideal.

hodnocení

0x

Ale terezinko, ten pán co od ní kalhotky nakupuje zná jen její číslo účtu. Teda pokud mu sama nevybrebtala jak se jmenuje. takže ona to ošetřená a Vás to opravdu nemusí trápit. Akorát to musí chudák holka vydržet nosit několik dní stejné kalhotky, což je teda dost nehygienické. Ale snad mu neposílá každý týden jedny, teda pokud má jen jednoho odběratele. :-D

iz*
hodnocení

0x

Záleží na bance → pokud by odesilatel peníze odesílal z účtu v bance, ve které má účet i příjemce, může se odesilateli název účtu zobrazit.

elina*
hodnocení

0x

to jsou dotazy a starosti? Nosit víc jak 2 dny kalhotky, tak to musí být rychna a doma to s ní přežijou? Zas na druhou stranu ušetří za přášek a energie a ještě vydělá. Já bych takovému věrnému odběrateli někdy jako dárek poslala i manželovi pos...é trenky a dokonce grátis. Každopádně bych se bála, že si mě ten úchyl vhledá.

rv*

Fetišista má obvykle zájem o kalhotky, ne o ženu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]