Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Založení firmy hodinový manžel?

Od: fik odpovědí: 11 změna:

Ahoj všem,chtěl bych začít podnikat jak se dnes říká jako hodinový manžel nebo údržbář,dělal bych menší údržbářské práce,vypínače,zásuvky,žárovky,kapajcí kohoutky,drobné instalace atd atd,vysíkání zahrad,práce s motorovkou. Moje žena by podnikala se mnou a dělala úklidy. V podstatě všechno máme,jak auto,tak nářadí,stačí jenom vyřídit živnosťák a začít. Ptám se zkušenějších,má taková firma šanci na úspěch?...nečekáme miliony,jenom svobodnou možnost jak se normálně živit a nebýt ničím otrokem

Děkuji moc za rady

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Všechno záleží na klientele a to jak se k ní dostat. Ze začátku bych rozhodně klasickou práci na hřebík nepověsil. Nabízel bych své služby po víkendech popř si bral v práci dovolenou na větší zakázky. Až nebudete stíhat potom je to ta správná chvíle.

Pokud budete nabízet správnou cenu vs výkon doporučí vás známým atd a to je nejlepší reklama. Ale není to hned, chvíli to trvá. Proto bych se do toho po hlavě nepouštěl. Minimálně ze začátku to půjde ztuha a také záleží na konkurenci ve vaší lokalitě. Jestli vůbec nějaká je, zda lidé umí využít podobnou službu.

Úklid bych nabízel hlavně v satelitech. Nikdy bych nevěřil jak je velká poptávka. Ovšem i zde především platí doporučení a důvěra. Hodně lidí si nechá uklízet v době, kdy je v práci a raději důvěřují zavedené firmě než jednotlivci.

doplněno 14.11.17 13:30:

S cenou neporadím. Sám bych potřeboval opravit omítku kolem schodiště a kdyby to bylo na 5 hodin a stálo mě to 1.000,- tak bych to bral jako levné. Zedníka kvůli tomu poptávat nechci, protože by mě zřejmě poslal do háje, že je to piplačka.

Důležité je, aby vás to zaplatilo a nedřel jste bídu s nouzí nebo nedělal 16h denně.

fik
hodnocení

Děkuji moc za odpověď,celkem slušné úspory mám takže nějaké období bych i překlepal v mínusu. Myslím že předpoklady na to mám,rekonstruoval jsem si celý barák sám a nic špatného tam není,na ničem nebyla firma a chuť do práce mám taky. Jen jde o to že v zaměstnání už to není co bývalo a představa že bych tam měl zůstávat je celkem děsivá,klidně to napíši na rovinu,myslím že je mě tam škoda.

Jaká je podle vás normální cena za práci? 200 na hodinu víc nebo míň

ronyx*
hodnocení

4x

Zdravím,
vzhledem k tomu, že se touto aktivitou živím, tak se předem omlouvám, že nebudu poskytovat detailní info (vzniku předcházelo mnoho let různých zkušeností, studia, praktických zkušeností a taky investic). Takže jen pár takových postřehů
- je veliký rozdíl tohle dělat ve velkých městech (typicky na sídlištích) a v malých městech, případně na vesnicích a s tím souvisí
- celý život jsem se zajímal o různé staré techniky a materiály a přesto stále narážím na něco, co jsem ještě neviděl a co neznám, přesto si s tím musím umět poradit
- s rozvojem techniky a chemie přichází stále nové materiály a udržet si aspoň základní přehled dá hodně práce a stojí hodně času
- nějaké plánování je z říše snů (zvlášť pokud člověk dělá třeba i zahrady) - z legrace vždycky říkám, že je to horší jak na vojně - "situace se mění každou minutou"
- s dostupností různých technologií se mění i požadavky na práci (pro spoustu žen a dívek dnes není problém si vyměnit vodovodní baterii, přidělat poličku, vymalovat atd.)
- s nabídkou prací je potřeba mít ty správné ŽL (mnohé práce jsou za určitých podmínek v kategorii řemeslných živností)
a snad takovou perličku na závěr - některé práce budou spadat v EET do kategorie III (nutné od března 2018) a některé zase do kategorie IV (nutné až od června 2018).
Když to vezmu ze svého soukromého pohledu - kdyby mne to nebavilo a měl bych rodinu, dělat bych to nemohl, protože
- na koníčky času čím dál méně (u mne typicky na mé kutilské a další aktivity)
- určité práce mají svoji "sezónu" a tomu se musí vše přizpúsobit
- např. poslední 2 roky jsem na "Štědrý den" byl ještě v 17hod. v "práci" u zákazníka 10km od domova (ano, přiznávám, jednalo se v jednom případě o montáž vánočnímu dárku pro mého bývalého kolegu z práce, v té době již nemohoucího)
- improvizace je nutností (své by o tom mohla vyprávět např zdejší rádkyně @sebod)
Jako obrovské několika násobné + vidím to, že to není nikdy nuda a taky tu vděčnost zákazníků, když jim "vytáhnu trn z paty" - to nezaplatí žádné peníze.

instalater*
hodnocení

2x

Zdravím, já bych to neviděl tak růžově. Ponesete i zodpovědnost za vykonanou práci. Píšete oprava zásuvek a vypínačů -nevím jestli nebute potřebovat mít přezkoušení z vyhlášky 50 jelikož to budete dělat jako firma. Co se týče výměny baterek a ventilů , tak je dnes na trhu spoustu nekvalitních výrobků. Mně se stalo 2x , že jsem namontoval rohový ventil a ten se za čas rozpadl tak, že půl závitu zůstala ve zdi a ventil vystřelil ven. ( závit vytočený na ventilu takřka přeřízl tu slabou stěnu a nevydrželo to tlak vody. . Zákazník chtěl po mně zaplatit škodu. Jednou jsem vytopil obchod s hadrama jelikož praskla nová připojovací hadička wc. Kolikrát mi volají staré babičky , že ta baterka co jsem jim namontoval nějak zlobí - sociální problém . Děti na ně kašlou , tak si chtějí se mnou popovídat. Jednou jsem byl odvolán z dovolený a musel okamžitě jet domů . Volala mi paní , že u toho plynového šporhertu co jsem ji namontoval bouchl plyn a že sedí doma a bojí se aby nespadl panelák. Dokážete si představit ty nervy s jakýma jsem tam jel. Nakonec bábě praskla žárovka u digestoře. A můžu tady povídat hodiny. Pojištění je takřka zbytečné. I ta vytopená plovoučka je vlastně nadstandart , kterou pojišťovna nehradí,atd. Paní bude dělat úklid . Taky se stalo , že :,, tady byl zlatý řetízek a vy jste mi ho vzal ". A nakonec ,, buďte rád , že jsem ho našla". A vy jí (zákaznici) nemůžete dát ani po hubě. Tož tak. Každopádně přeji hodně štěstí v podnikání.

fik
hodnocení

Díky moc všem za přínosné rady,vyzkouším a uvidím jak se mě bude dařit.*zdravi*

sgv
hodnocení

0x

pokud nejste v Praze,tak sotva.V Praze je spousta levorukých milionářů.kteří mají miliony a neumí přitom nic.Ale jinde sotva.Zkoušel jsem dávat inzeráty v Plzni,v novinách,internetu.Neozval se nikdo.Ani noha.A to jsem ještě psal,že velmi levně

ronyx*

Nejsem v Praze ani v jiném velkém městě (Plzeň, Brno atd.) a jde to. Jenže to je právě to, co jsem psal výše - přizpůsobit se místním podmínkám (říká se tomu "najít díru na trhu") a taky mít určité "know how" (čili vědět, jak na to).

lepidlo
hodnocení

0x
Taky se o toto téma zajímám. Od otázky uplynuly 3 roky,... Tak co? Jak se daří? Rozběhlo se to? Byly s tím treba nějaké potíže (např úřady)?
berger*

Živím se tím,už docela dlouho. Naprosto legálně a oficiálně to nelze. Nemůžete být papírově elektrikář,vodař,zedník,obkladač,a spousta dalších,vázaných živností. První rok jsem to dotoval,druhý byl na nule,třetí začal trochu vydělávat. Dnes nevím,kam dřív,nové zákazníky odmítám,beru jen zakázky stálých zákazníků anebo ty,které mě zajímají. A trochu se to zvrtlo,beru i drobné zakázky,ale živí mě větší,reko koupelen a bytů. Potíže s úřady? Typická faktura - "Za drobné opravy v bytě podle zadání Vám fakturuji 456 000kč" ...*smich* To se FÚ líbí.

lepidlo
:D Děkuji za rozšíření obzorů.
Ať se daří.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]