Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nahlásit změnu zdravotní pojišťovně

Od: hcbjff odpovědí: 3 změna:
Zdravím, od 1. září jsem ztratil status studenta, protože mám přerušené studium a od 1. listopadu jsem na úřadu práce. Ale problém je, že jsem nic nenahlásil. Slyšel jsem, že se toto dá vyřídit všechno přes mail a bude něčemu vadit, když ten mail napíšu až dneska, když je trochu pozdě? A co v tom mailu má všechno být? Musím jim napsat, že jsem na pracáku a i to, že už nejsem studentem?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

0x

Musíte ohlásit dvě změny, doložit evidenci na ÚP a zaplatit dlužné pojistné. Doporučuji to řešit osobně.

Změnu ze studenta na OBZP jste měl oznámit do 8. října, evidenci na ÚP do 8. listopadu. Pokud při oznámení zároveň zaplatíte pojistné, můžete rovnou požádat o prominutí penále.

hcbjff
hodnocení

A kolik mi to dlužné pojistné bude stát?
iz*

1.485 Kč měsíčně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]