Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fluorid sírový

Od: kumar odpovědí: 10 změna:

Zdar všichni,

neví někdo kde by mohl být k dostání Fluorid sírový SF6? Na neumím najít...

Chceme kámošovi uspořádat fakt pěknou oslavu.

Dík

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

typek
hodnocení

2x

Koupit to samozřejmě jde a v práci míváme SF6 úplně běžně, jen nevím, kdo je dodavatel - můžu se zeptat. Ten pokus s inhalováním jsem viděl snad stokrát a mockrát jsem to zkoušel sám na sobě. Vždycky to byla sranda, nikdy se nikomu nic nestalo, nikdo se nedusil, neotrávil, nikoho jsme nekřísili, nikdo nevrávoral. Dusí se tak leda smíchy.

Překvapuje mně, kolik je tady poseroutků teoretiků, kteří houby vědí. Riziko je asi tak stejné, jako když si jdete zaplavat. Voda se taky dýchat nedá a skutečně se již mnoho lidí utopilo!

kumar
Zdarec, zjistil si dodavatele? Popr. kde děláš a s čím a pokud je vůbec reálné si jej jako laik obstarat. Diky

kepler*
hodnocení

0x

No, ta oslava by byla fakt pěkná, až tragická. *ee* Nevím, jak bys chtěl tuto atrakci využít. SF6 je extrémně reaktivní a extrémně toxický plyn pro speciální účely, který si laik určitě koupit nemůže. Nechceš rovnou obohacený uran 235? Kdes na to vůbec přišel?

Kdyby sehnal čistý, ten je nejedovatý a inertní. Ale to, co v něm provděpodobně bude navíc, není ke vdechování to nejlepší.

On to nepochybně hodlá vdechovat a tlemit se změněnému hlasu.

kepler*

Promiň, ale to je absolutní nesmysl. To, co se používá na to, abys měl hlas jako Alzák, je normální hélium. To opravdu neškodné je.

Helium hlas "zvyšuje". Fluorid sírový "snižuje".

youtu.be/...
kepler*

A jo, to jsem netušil, že je to teď nová móda *ee*

party-narozeniny.cz/...

Ale upřímně, radši bych si zahrál ruskou ruletu, jenomže to už je asi out, že?

kepler, co to povídáš? Fluor samotný je reaktivní a prudce jedovatý, sirovodík také, ale fluorid sírový je velmi stabilní a prakticky inertní plyn (musí být ale vyčištěn). Jediné nebezpečí je, že pokud "zaplaví" místnost, může být pri zemi nedostatek vzduchu, stejně jako u CO2.

iz*
hodnocení

0x

Riziku udušení chcete vystavit sebe (myslím, že by to kamaráda moc nepobavilo) nebo jeho (to by nebyl nejlepší způsob oslavy)? Copak máte tak málo fantazie, že nedokážete připravit oslavu bez ohrožení svého nebo kamarádova zdraví nebo života?

burlak*
hodnocení

0x

Ahoj,

Prepac, neviem ci poradit akokupit SF6, ale prosim, nepouzivaj ho na veci ako party balonky. SF6 ma velky GWP (potencial globalneho oteplovania) a 3kg SF6 je pre atmosferu ekvivalentom 5 ton CO2.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma fluorid sirovy

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]