Nejste přihlášen/a.
Delam v praci na dohodu o provedeni prace.Muzu soucasne zustat na pracaku?Tzn. ze zdravotni pojisteni za me nadale bude platit stat?
Ano, ale jen pokud bude Váš příjem do 4.000 Kč měsíčně včetně, max. 150 hodin v kalendářním roce u jednoho zaměstnavatele.
Nezapomeňte do 8 dní od data sepsání nahlásit úřadu práce, že máte sjednanou DPP.
A já bych dodala, že pak budete muset každý měsíc na pracovní úřad doložit, kolik jste si v předcházejícím měsíci vydělala. Pozor na to! Když to nesplníte, můžou vás z ÚP i vyřadit!
Jen pro upřesnění: zdravotní pojištění platí v takovém případě zaměstnavatel, ne stát.
doplněno 12.12.09 00:59:Místo "zaměstnavatel" lépe řečeno: "podnikatelský subjekt", se kterým máte sepsanou dohodu.
doplněno 12.12.09 01:00:...a samozřejmě vy...
sorry
Ano, to jsem již nechtěl psát tak dopodrobna. Potvrzení potvrdí mzdová účetní a do doby než to potvrzení odevzdáte na úřadu práce, nedostanete dávky za onen měsíc. S tím vyřazením nevím, ale lidé si musí dát pozor na to, že i když pracují na dohodu, musí docházet na ÚP v termínech se ptát, zda mi něco "našli". To, že pracuji, není důvodem pro neúčast. Na tuto maličkost doplatilo hodně lidí, kteří si sami našli dohodu a poté je onen zaměstnavatel vzal nastálo. A byli sankčně vyřazeni..
S tím zdravotním pojištěním si nejsem jistý. Já pracoval nějakou dobu u jedné firmy, které mzdy zpracovávala účetní. Dostával jsem částku poníženou o příspěvek na stravenky, ale zdravotní pojištění za mne odváděl nadále stát.
Máte pravdu, při DPP zaměstnavatel zdr. poj. neplatí, a to ani když na ÚP veden nejste, to si pak musíte platit sám. Zaměstnavateli by se to jinak vůbec nevyplatilo.
Skoro všechny omezující limity výdělku se uvádějí v hrubé mzdě :
Podpora v nezaměstnanosti a přivýdělekAno, možné to je, ale musíte postupovat podle jedné z následujících možností. Kombinace uvedených možností je povolena, ale pozor: odměny z přivýdělků se sčítají a nesmí přesáhnout polovinu minimální mzdy.
Zákonem stanovená minimální mzda 8 000 Kč platí v Česku již od 1. ledna 2007, a během celého roku 2009 se neočekává její zvýšení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.