Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
chtěl bych natočit nějaká videa s tipy na cyklistické výlety. Aby to bylo atraktivní, tak by bylo dobré to doplnit mapkou. Jenže pokud použiju mapy nějakého poskytovatele map (mapy.cz, google atd.), použiju jejich autorské dílo a budu si muset s nimi dohodnout nějaké podmínky užití díla, což znamená například to, že mě omezí v nakládání s videem (například budou chtít exkluzivitu pro stream.cz).
Druhá možnost je, že místo skutečných map použju vlastní náčrtek.
Jak byste to řešili?
Asi bych použila OpenStreetMap → Autorská práva
Pokud byste použil OpenStreetMap, bylo by nutné použít licenci CC-BY-SA 2.0 .
Díky, to je dobrý nápad. Je tam omezení, že výsledné dílo musím uveřejňovat se stejnou licencí, což tak úplně nechci, asi mě to dá dost práce a rád bych si práva k dílu uchoval, kdyby o to snad projevil zájem někdo, kdo mi za to chtěl zaplatit Jsem příznivcem toho, aby díla šířila free, ale aby ten autor měl nějaký čas, kde to dílo patří jemu. No asi budu mít ve výsledku víc variant.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.