Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Potřebuji pro ÚP formulář, stačí ofocený?

Od: milanp® odpovědí: 5 změna:

S bývalým zaměstnavatelem chci ukončit DPP z důvodu přechodné evidence na ÚP. Jelikož chci se zaměstnavatelem mailový styk(je to pro mne rychlejší a pohodlnější), stačí mu poslat prázdný formulář ofocený? Ten by si vytisknul a jednu kopii mi poslal. Přikládám .jpg formuláře, který chci poslat.

Potřebuji pro ÚP formulář, stačí ofocený?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

0x

Nestačí. Pokud byste navíc zaměstnavateli poslal nevyplněný formulář, nevěděl by, co vlastně chcete. (Formulář z obrázku dává na výběr uzavření a ukončení DPP.)

Chcete-li DPP ukončit dohodou, napište např. "Žádám o ukončení dohody o pracovní činnosti ke dni 5. prosince 2017." Vytiskněte, podepište a zašlete zaměstnavateli doporučeně.

Lepší by ale bylo písemnost vytisknout dvojmo a předat osobně proti potvrzení převzetí na druhém výtisku.

Nebo dejte výpověď → výpovědní doba činí u DPP 15 dnů.

doplněno 03.12.17 20:49:

Pozor:

(1) Ukončení DPP dohodou je možné pouze v případě, že s Vaším návrhem bude zaměstnavatel souhlasit. Kdyby nesouhlasil, musel byste dát výpověď.

(2) Souhlasil zaměsznavatel s doručováním e-mailem? Správně byste mu měl doručovat osobně na pracovišti nebo poštou (doporučeně).

hodnocení

Pro upřesnění: ze strany zaměstnavatele problém není, to jsme domluveni, případně si zatelefonujem. Jde mi o ÚP, zda se jim bude líbit jedenkrát přefocený a znovu vytisklý a vyplněný formulář...

doplněno 03.12.17 21:01:

Rád bych přesně tento formulář našel na internetu a poslal jej mailem, ale nemohu jej najít, ani na portále ÚP není.

iz*

Na obrázku není žádný "oficiální formulář", spíše jde o nevhodně sestavený vzor pro skončení DPP.

Proč nenapíšete na PC »xy (zaměstnavatel) a YZ (Vy) se dohodli o skončení DPP ke dne. xx. prosince 2017. DPP končí xx. XII. 2017« + podpis obou a razítko zaměstnavatele.

Úřadu práce by mělo stačit potvrzení o zaměstnání, které by Vám na Vaši žádost měl vystavit zaměstnavatel. Ovšem originál → žádná ofocená kopie z e-mailu.

hodnocení

Nevím, jestli je to "oficiální formulář", ale dala mi ho paní z ÚP.

doplněno 03.12.17 21:23:

...proto chci použí ten a ne něco napsat na papír. Eventuelně bych mohl použít i tento.

Šlo by to?

Potřebuji pro ÚP formulář, stačí ofocený? #2
iz*

Tenhle spíš než ten první. Ale zajděte to se zaměstnavatelem vyřídit osobně. Potřebujete jeho podpis a razítko. A dejte si pozor na důvod ukončení zaměstnání. Bez vážného důvodu se krátí podpora v nezaměstnanosti (nebo jde o nekolidující zaměstnání?).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]