Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolest v krku

Od: verca2000* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, je mi 17. Včera mě začalo bolet v krku. Nemám horečky, jenom ten krk. V dětství jsem měla hodně angn angin. V zaři jsem měla hřipku a taky mě bolelo v krku. Od včera jsem začala pít zazvor, kloktat a brat pastilky,ale vubec nějak mi nic nepomaha. K lekaři nemužu jit zduvodu odjezdu do zahraniči.

Předem děkuju za odpoved.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ivik*
hodnocení

4x

Před pár dny jsem potlačila počínající bolest v krku tak, že jsem si několikrát po sobě položila na jazyk plátek zázvoru a nechala působit.Pak ještě krátce tímto způsobem trošku nastrouhaného křenu a druhý den ráno po bolesti ani stopa.Nebo mi pomáhá zábal na krk na noc: mokrý kapesník přiložit na krk,na to igelit a šátek a přes noc se uleví...

hodnocení

2x

Je dobrý Strepfen sprej nebo tablety. Zázvor mi taky nepomohl ani zelí. Šalvěj je taky dobrá a Vincentka na kloktání.

hodnocení

0x

K lékaři jděte a vysvětlete, že odjíždíte. Dostanete specielní myslím tři tablety antibiotik a to vám určitě pomůže. Měla to tak dcera, začínala jí bud angína, nebo zánět nosohltanu, také zrovna odjížděla a tyto prášky dostala na cestu, vše dobře dopadlo.

Problém je, že někteří doktoři antibiotika hned nepředepisují, ale vyčkávají. Na virozu se antibiotika nedávají. Až po týdnu ho moje doktorka předepisuje.

hodnocení

0x
Ahoj.
Kup si kysané zelí,nejlépe s křenem.
Zelí se dříve jedlo pravidelně a lidé jej dělali do kameninových a keramických nádob.
Zelí je všelék !
rehabilitace.info/...

@wamp: K zelí, co se dá běžně koupit v obchodech, prošlo pasterizací. Takže jak vitamín C, tak probiotické bakterie a všechny ostatní látky jsou v něm prakticky mrtvé. Pokud kysaná zelí, tak domácí, nebo domácí pickles neboli zavařená zelenina, jen tam má člověk jistotu, že to neprošlo pasterací nebo jiným tepelným ošetřením.

hodnocení

0x

to me taky kdysy bolelo šilene v krku a teplotu jsem vubec nemel. měsíc to trvalo, dostal jsem penicilin ktery nepomohl tak me poslala zavodni doktorka na krční, tam me predepsali antibiotika a po par dnech bylo po bolestech,

liska*
hodnocení

0x

Jezte hodně různé zeleniny, zejména zelenou petržel, kyselé zelí, česnek a ovoce, berte B komplex, C vitamin a hořčík. Omezte mléko a mléčné výrobky, ale i sladkosti. Tím to "hnojíte". Anginy mají souvislost s ledvinami. Hodně pijte čisté vody, občas urologický čaj. Dobré na cucání je Tantum Verde.

Může ulevit Priessnitzův zábal. Přiložte na krk mokrý vyždímaný studený ručníček a převažte ho dalším suchým ručníkem nebo šálou a nechte působit asi hodinu.Pak to sundejte a zabalte krk suchou šálou. Prokrvení, které tím vyvoláte v oblasti mandlí pomůže "válčit" s infekcí. Nenechávat déle, ale možno opakovat víckrát za den. Hodně pomůže psychika. Tohle často souvisí s nervozitou před odjezdem. Až vyrazíte, tak bude líp.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]