Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejvýhodnější stavební spoření kde?

Od: oleee odpovědí: 7 změna:

Ahoj zakládal nedávno někdo stavebko? hledám samozřejmě to nejvýhodnější. úrok bude asik všude stejný. letos mi vyplatili peníze z Modré pyramidy a ženská mě neustále bombardovala abych si tam hned založil,že všude u nich to je prostě nejvýhodnější. tak jsem říkal pohledám jiné a vysmála se mi, že můžu,ale najdu prd. prostě šla po prachách hrozně ze mě tahala informace kam kolik dávám a kde beru peníze prostě děs. Nicméně hledta je teda asi dobré podle toho,kde je nejnižší vstupní poplatek a nejnižší poplatek za vedení účtu že? No a ona mi včera napsala,že je nyní akce založení bez vstupního poplatku. Nabídne mi jiná společnost to samé? Já s ní už jednat nechci. je to strašná banda stejně tak její kolegyně ta mi minule nadala ,že nesmím chodit za jinou poradkyní,že ona je moje a bla bla lezly mi prostě na nervy

Jo a ještě když mi letos vyplatili částku celou přespořenou tak nevím jestli mám letos dávat 20 tis kvůli státní podpoře mám dojem,že na ní asi nárok nemám

díky za info.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vilik*
hodnocení

2x
Abych trochu opravil Krtka a Gisma: Pokud byla v tomto roce na účtu k minulé smlouvě započítaná částka, z které je nárok na výplatu státní podpory, o tuto částku bude případná podpora z nové smlouvy nižší. Tedy pokud například bylo naspořeno 10 tisíc, z kterých bude podpora 1 tisíc, na nové smlouvě bude možno čerpat státní podporu pouze z 10 zbývajících tisíc za letošní rok. V následujících letech bude pak podpora vyplacena z běžných 20 tisíc, pokud ji nárokujete.
Za další, neznám v současné době jiný produkt, který se výnosem blíží 3 % a je téměř bez rizika. Než to nechat ve strožoku, pokud peníze nepotřebuji, raději stavebko. Rozhodně je uživatelsky přívětivější. Ostatní možnosti typu investice do čehokoliv, nákup virtuálních měn, Zonky apod můžou být možná vhodnější, co se týče likvidity a výnosu, předpokládají však určité znalosti, čas a nesou určitou míru rizik.
Navíc, někdo cíleně spoří proto, že počítá s úvěrem na stavební účely. Já například takto kdysi opravoval střechu.
K dotazu. Podmínky u stavebních spořitelen jsou podobné. Pokud nechcete čerpat úvěr, sledujte zejména výši poplatku za založení, které občas můžete získat levněji či zdarma, za vedení účtu, které se ale může v průběhu spoření zvýšit, a tarif, neboli výši připisovaného úroku.
Pokud se budete chtít obrátit po založení na zástupce spořitelny, snažte se kontaktovat osobu, kterou dostanete přidělenu. Důvodů je víc, jedním z nich je to, že jsou za věci spojené s klienty a vedením jejich smluv placeni.
oleee
hodnocení

říkám,že mi nabídli stavebko bez vstupního poplatku tkaže když bych si vzal na mega tak to nějaká kačka je už. vím kam se dá investovat jsem silný investor mam obrovské portfolio a stavebko či penzijko je jistota

vilik*
Když si vezmete stavebko na mega, tak nevyužíváte naplno jeho potenciál. Nejvýhodnější pro spoření je určit výši cílovky lehce nad součtem 7mi ročních úložek s podporou a úroky, což je cca 200 tisíc, na každého člena rodiny. Pokud ovšem máte vstupní poplatek zdarma, to vám pak výše cílové částky může být jedno. Ovšem i v takovém případě bych se před podpisem kouknul do smlouvy, jaké podmínky z hlediska výše (ne)naspořené částky platí pro výplatu na konci spoření, jaké pro situaci, kdy si budete chtít vzít nyní neplánovaný úvěr a další.
oleee
hodnocení

Dal bych si asi 300-500 tis a sice je nejvyhodnejsi pravidele sporit tech 1700 cca u castky 200 tis,ale ja bych daval aspon 5 tis mesicne nejd emi o uver,ale o bezpecne zhodnocene penize do penzijka sypu tolik co zadnej mladej jako ja,ale budu brzdit prece jen se duchodu nedoziju jsu vazne nemocny asi polovinu penez po 15 letech vyberu

krtek66
hodnocení

0x

stavebko se dneska už nevyplatí...raději mějte peníze ve strožochu...a když už si stavebko mervomoci chcete založit...tak si vyberte koho chcete a podmínky si nadiktujte vy...produktů je na trhu víc než dost a ještě se o vás rádi poperou..

oleee
hodnocení

Vím co dělám patří to do mého portfolia takže hledám to nejlepší

hodnocení

0x
Podmínky všech stavebních spořitelen jsou víceméně stejný, je úplné jedno, kam půjdete. Jinak pokud vložíte těch 20 tisíc do konce roka, tak na plnou podporu nárok mit budete.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]