Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, rád bych se Vás na něco zeptal.
Od svých 16ti let jsem plešatý, prostě se mi ztratily vlasy, zplešatěl jsem. Jak je možné, že jsem plešatý už od svých 16ti?
Pokud vím, když už někdo má sklony k plešatosti, začne se to projevovat kolem 20tého roku, ale já byl kompletně plešatý už v 16ti.
Nevím, co se stalo, ale ani z otcovy, ani z matčiny strany to nemám. Otec má 49 a má vlasy, jako kdyby mu bylo 20, zdravé, husté, prostě má "hřívu". Matka má 40 a ta má také krásné a zdravé vlasy. Oba dědové taky mají vlasy a nemají pleš, jen děda z matčiny strany je má už trochu prořídlé, ale není plešatý. Ani pradědové apod. nebyli plešatí (ptal jsem se dědů na jejich otce..). Vzdálenější příbuzní, například bratranci, sourozenci od rodičů atd, ti také vlasů plnou hlavu.
Tak vážně nechápu, kde se stala chyba u mě.
Štítnou žlázu ani nic podobného nemám, byl jsem i na vyšetření.
Jak je to tedy možné? A hlavně, jak to, že jsem byl plešatý už v 16ti letech? To není přeci normální.
Nyní mi je 21let a hlavu si holím dohola, bohužel.. Pleš asi moc neučešu, takže jediná možnost.
Děkuji
Alopecie, tohle by měl řešit endokrinolog. Ale jsetli jste už vlasy ztratil, pak se s tím smiřte. Třeba Pavel Šporcl, to řešil šátkem A pak si vlasy nechal nastřelit. Je to ale obrovská finanční částka. Vím, každému z nás se dobře mluví, ale přesto to řeknu. Berte holou hlavu jako svou součást. Koukněte, Karel Hála a jaký to byl krásný chlap. Jak mu ta holá hlava slušela! Protože ji uměl nosit. Měl svůj styl, byl vždycky elegantní, pozorný, měl obrovské charizma.
Toto je otázka pro odborníky zabývající se endokrinologií a pod., tam jste měl již dávno zavítat. A vaše dětská lékařka /jestli jste na škole/ ta si s tím hlavu neláme? Píšete, že jste byl vyšetřen, ted to čtu znova. V mládí jsem znala od vidění děvče, která cca ve dvaceti vyplešatěla, lítali s ní po různých vyšetření, byla to zazobaná rodina a dali by za to jmění, aby holka zase měla vlasy, ale všechno marné. Už je to hodně dávno, snad lékařská věda od té doby pokročila, ještě se někam obraťte.
Ony se dají vlasy i nastřelit, prostě vpíchnout nové vlasové kořínky, ale jednak je to nákladné a za druhé to nemusí fungovat a kořínky se chytnout. Navíc já nemám několik desítek tisíc na to, abych si nechal nastřelit vlasy a doufal, že se snad uchytí, takže pleš už prostě bude na furt, ale jen mi nejde do hlavy, proč jsem vyplešatěl už v těch 16ti letech. Asi jsem měl nějaký podobný problém jak zmíněné děvče, protože u dívek taky není normální, že vypadnou vlasy a ještě k tomu v takovém věku.
Na tuhle otázku Vám přes internet neodpoví nikdo. Od laiků by šlo jenom o dohady, či spíše spekulace a lékaři příčinu přes internet nezjistí.
Dědičnost jste vyloučil...
Píšete, že na endokrinologii jste byl a nic Vám nezjistili...
Máte nějaké onemocnění? (Dlouhodobé nebo i krátkodobé,velmi intenzivní...stresová reakce organismu).
Berete (bral jste) dlouhodobě pravidelně nějaké léky? (Myslím i různé výživové doplňky, léky, podpůrné prostředky apod., které nejsou na předpis).
Dělo se něco významného s Vaším zdravotním stavem v 16 letech?
V mém okolí se známý potýkal s něčím podobným, byla to záležitost imunity, tak zkuste ještě navštívit imunologa, jestli by vám nedokázal poradit.
Vzal bych to z te lepsi stranky. Furt tam nejaky vlasy mas, nemusis k holici ani lestit. Hlava se nepoti a umyta je hned.
Spoluzaci kdyz chteli tento sestrih museli chodit pravidelne k holici, Ty to mas gratis.
Já jako starší kus vám radím, čím dříve se s tím smíříte, tím líp. Prostě některé věci se stanou, nějaké geny z kdovíjaké generace a je to tu. Vždycky si vzpomenu, jak moje mamka měla krásné vlasy a jednou jí kadeřnice povídá, vy máte krásné vlasy, to je doklad výborného zdraví...No, mamka měla všechny nemoci světa, jak já říkám a umřela v 56 na několkátou mrtvici. Takže tak. Vemte si, kolik je dneska chlapů, kteří si hlavu holí, i když nemusí. Já bych vám tu vypsala plno věcí, co mi na mě kdysi vadilo, ale i teď mi je to trapné, takže pokud člověk bere sebe samého v pohodě, tak to i okolí vycítí a všechno je jaksi fajn.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.