Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Osetreni jinym zubnim lekarem

Od: jitka* odpovědí: 11 změna:

Prosim,je mozne,aby me osetril jiny zubni lekar nez ten muj?Jsem zoufala,protoze kdyz me osetruje muj zubni lekar,nikdy me neucinkuje injekce na umrtveni.Takze osetreni je pro mne doslova trauma.V utery jsem byla u sveho lekare,ktery me delal vypln zubu,opet injekce neucinkovala a zub me stale poboliva a ja nevim jestli je to tak v poradku nebo je neco spatne.Ke svemu lekari se bojim jit,tak me napadlo jit se treba zeptat jestli je zub v poradku k jinemu zubari.Samozrejme,ze za pripadne osetreni si zaplatim.Zmena lekare neni mozna,protoze v okoli nikdo nebere jak jsem se informovala.A ja ,uz vubec nevim co delat.Jsem psychicky uplne na dne.Nic me nebavi,doma nejsem schopna nic udelat.V praci mam momentalne dovolenou a zitra,uz mam jit do prace.Zub je chvili v klidu a pak zacne zase bolet,pak se zase uklidni a pak se zase ozve.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

1x

Zkuste jít na pohotovost .

hodnocení

1x

Jestlipak sis o tom promluvila se svým zubním lékařem?

Řekl bych, že není problém zubaře požádat o jinou injekci - pokud existuje a je za příplatek.

Další věc je doba, než začne injekce působit.

A další je tvůj psychický stres a stav, který tě tak zablokuje, že cítíš jakoukoliv bolest. To že by ošetření zubů bylo bezbolestné, tak to nikdy nebylo. Bez injekce je to horší a občas bolestivé, s injekcí je to nepříjemné a musíš to vydržet.

Vykašli se na strach z tvého zubaře, a normálně si tam zajdi a třeba si s ním pouze promluv a proberte spolu jaké jsou další možnosti.

jitka*
hodnocení

S lekarem jsem o tom mluvila, jen se me vysmal,ze na vsechny ostatni injekde pusobi,jen na me ne.ze je to divne

Hodně Vám rozumím. A jestli nemáte problém přejít k jinému lékaři, udělejte to. Po injekci to nemá vůbec bolet. Není pravda, že by to mělo být nějak cítit. To byla pravda před mnoha lety, kdy nebyl vůbec brán ohled na pacienta a umrtvovací injekce snad ani nedávali, jen v nějnutnějším případě, což je dneska vyloučeno. Dokonce si můžete přímo vyžádat silnější injekci a klidně si ji zaplatit, když se Váš lékař zdráhá. Ale to se mi ještě teda nestalo, že by mi nedal dostatečně silnou sám od sebe, protože ví, že jinak by stejně nemohl pracovat. Pokousala bych ho. Já bych také strašně ráda odešla k jinému lékaři, zase z jiných důvodů, ale v našem městě je to vyloučené.

hodnocení

0x

Pokud se ti povede přejít k jinému zubaři (jsou dost vytížení), udělej to. To, co popisuješ, není normální.

hodnocení

0x

První pomoc - navštívit pohotovost. Nemusí odstranit bolest, ale měli by umět zkontrolovat, zda bolí protože je něco špatně nebo z důvodu např. větší citlivost.

Druhá - podle z. č. 372/2011, § 28/3 c) máte právo vyžádat si konzultační služby od jiného poskytovatele. Buď si ho najdete sama, nebo pomůže pojišťovna (má přehled o pracovním vytížení lékařů). Při domlouvání návštěvy upozorněte lékaře předem, že máte zájem pouze o konzultaci a další názor.

Na konzultaci máte zákonný nárok - proplácí pojišťovnami a druhý lékař by si neměl nic účtovat.

yyy
hodnocení

0x

Vykašlal bych se na toho zubaře a šel jinam. Já dojíždím do Prahy a mám to 70km z domova. Po injekci mám "Všechno" dřevěný, že kolikrát si myslím, že tam nic nemám. Ještě se ptaji, jestli mi to nebolí. Nikdy mě tak nic nebolelo. *afro*

Jestli máš zájem, tady je telefon - 222 356 278 --- 777 510 795 -- je to na Karláku a jmenuje se to - Magic Smile. Byli tam i ti, co tam nepatří a vzali je. Možná i ještě přijímaji. Tak se zeptej a buď v klidu, než se trápit bolestí. Jsou tam dost ochotní.*palec2*

jitka*
hodnocení

To bych mela pres 100 km potrebuji nekoho v okoli Strakonic a Susice

iz*

Jitko, požádejte svou zdravotní pojišťovnu, aby Vám doporučila některého zubaře v okolí. Možná to nějakou dobu potrvá, ale mně se vždycky vyplatilo počkat → pojišťovna mi pokaždé doporučila dobře.

yyy

...to samozřejmě záleží na vás.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma umrtvenie zubu

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]