Nejste přihlášen/a.
Hodně dlouho jsem neměla neschopenku, takže nevím jak to teď chodí s vyplácením. Byla jsem doma 12.10. - 26.10. V pracovním listu za říjen mám napsáno, že 3 dny nedostanu nic, 11 dní platí zaměstnavatel a 2 dny sociálka. Myslela jsem si, že se počítají jen pracovní dny. Jak to tedy je? A dostanu vše naráz ve výplatě nebo ty poslední dva dny mi pošle sociálka? A pošle je kam, když na lístku na peníze nebyla žádná kolonka na uvedení účtu kam peníze poslat?
Děkuji za informace.
Zaměstnavatel vyplácí náhradu mzdy za nemoc za pracovní směny naplánované do 14. dne nemoci, přičemž za první tři směny nenáleží nic. (Náharada mzdy bude vyplacena za 56 hodin.)
Od 15. dne nemoci vyplácí OSSZ nemocenské. Náhradu mzdy byste měla obdržet spolu s výplatou za říjen, na výplatu nemocenského můžete čekat o něco déle.
Mně to vychází takto: za 12. až 16. října neobdržíte nic, za 17. až 20. a za 24. až 25. října Vám zaměstnavatel vyplatí náhradu mzdy (celkem za 7 pracovních směn) a za 26. X. vyplatí OSSZ nemocenské.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.