Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
pokud někteří z Vás se pohybovali kolem Luk nad Jihlavou jen jako turisté či výletníci, sháněli jste se po ubytování?
Uvažuji o zbudování penziónu z jednoho většího domu, resp rekonstrukci domu na penzion. V obci jsou: 6 restaurací či hospod, kino, koupaliště, lyž. vlek - 4sedačka, vícero obchodů potravinami, atd. Přes obci vede hojně využíváná cyklostezka - její část se využívá též na inline bruslení.
Myslím, že by byl využitelný jak v letní sezóně tak i v zimní.
Co si o tom mém, podle mě bláznivým, nápadem myslíte? Též nějaká ta rada nebo nasměrování mi pomůže v rozhodování.
Díky za jakékoli odpovědi.
Nepíšete jaké jsou v obci možnosti ubytování. Musíte nabídnout něco jiného, lepšího, výhodnějšího a to nemyslím jen cenu. Penzinon nebudujte nikdy, pouze pronájem. Vyhnete se nesmyslným kontrolám včetně hygieny. Vytvořit menší apartmány s kuch. koutem pro dvě osoby s možností jedné přistýlky (třeba rozkládací křeslo pro dítě). Jeden apartmán větší pro 4 členou rodinu se dvěma ložnicemi. Nebo dva apartmány pro dva zbudovat průchozí. Takhle můžete jej více využít. Jeden malý apartmánek s vířivou vanou a milenci vám ruce utrhnou.
Zpočátku vám s praním i úklidem po hostech jistě vypomůže manželka, přítekyně. matka, kamarádka. S manželem jsme sami dva zvládali až do důchodu 16 lůžek.
Dobrý den,
děkuji za odpověď.
V představě mi, kromě ubytování, leží ještě sauna a sportobchod z cykloservisem, poněvadž tento obchod v Lukách vůbec není.
Při této konkurenci bych se nebála zbudovat menší apartmány. Dnes není zájem o vícelůžkové pokoje se společným soc. zařízením.
Jen postřehy. Dům nechat zapsaný jako RD (předpokldám, že je tak vedený v katastru). Žádný penzion, jen pronájem bez služeb. Poplatky za tel + rozhlas budete platit jen jednou a ne z každého pokoje s televizí. Z pronájmu neplatíte soc. ani zdr. pojištění, obci odvedete jen rekreační poplatek a ten vyberete od hostů, zisk zdaníte podle par. 9. U pronájmu si hosté uklízí sami, vy ovšem po odjezdu musíte douklízet a předat čistý apartmán dalším. Potřeby osobní hygieny si vozí lidé svoje, odpadne vám praní a výměna ručníků, povlečení i prostěradla jsou dnes nežehlící, pračka vypere a vy pověsíte. Poskládat prádlo zvládnete i sám.
Prodejnu s koly ne, jste moc malá obec, nemůžete nabídnout takový sortiment jako v Jihlavě. Místní vás neuživí a rekreanti přijedou vybaveni. Cykloservis by se hodil jako vedlejšák, pokud to zvládnete sám a nebudete někoho platit.
Saunu veřejnou ne ! Náklady na vytápění jsou značné a pak vám nepřijde nikdo a nebo dva lidi a hned jste ve ztrátě. V domě s apartmány by se sauna hodila pro rekreanty a to pouze na objednávku a zaplacenou zálohu.
Jako první si udělejte průzkum na místě. Tj párkát v roce obvolejte místní ubytovací kapacity, že budete dělat sraz a zda v té době mají dostatek pokojů. Pokud budou mít vždy pro vás prázdno, pak bych se do toho nepouštěl. Pokud plno, směle do toho. Hlavně to neřešte, aby to do roka bylo. Tohle snese promyšlení. A vždy plán B - když to nepůjde, šlo by to pronajímat jako malé byty?
Snad Vás neodradím. Fandím odvážným lidem. Pracuji na hotelu, tak vidím. Kolem provozování penzionu je strašně starostí. Musíte mít dobrého a spolehlivého údržbáře a solidní pokojské. Budete řešit prádelnu, energie, vodu, vytápění, odpady, závady, škody. Já bych raději z objektu udělala několik bytových jednotek. Dobrou smlouvou bych ošetřila pronájímání / Co kdo musí, může,.../ Pak nebudete muset denně žít a nervovat se provozem. Příjem bude možná menší, ale klidný plynulý a dům bude nachystán pro případné potomky, aniž by se musel přestavovat.
Znám i případ půl napůl. Nahoře byty, dole garsonky jako ubytovna. +Kolárna /lyžárna/. A parkplatz.
Dobrý večer,
ze začátku bubu muset vlastními silami. Prádelna ... dnes už jsou na praní firmy, v Jihlavě určitě, nciméně jsem ještě nehledal. A ostatek ... nu ... musím si udělat dobrý projekt a vybrat kvalitní stav, firmu, která by měla provést vše (voda, topení, energie, el. rozvody, atd. ..), k tomu neméně dobrý stavební dozor.
Jen, teď bych chtěl rozjet arch návrh rekonstrukce, spočítat její náklady i s náasledným vybavením, službami -- až poté dokáži spočítat ceny ubytování a tím pádem náklady a výnosy . Potom, tedy jsetli mi dům někdo nevyfoukne, řešit finance.
Toť další otázky pro Vás
Díky díky díky
Kdyby mi řekla dcera, že chce něco podobného provozovat, tak jí to rozmluvím. Takový penzion chce nasazení celé rodiny a co si budeme namlouvat, tady to okolí není až tak zajímavé. Už jen to že píšete sem, znamená, že nějaké extra zázemí nemáte. Jděte od toho, ať nejste do budoucna zklamaný.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.