Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jsem pokojská?

Od: istanbul odpovědí: 20 změna:

Dobrý den,jsem ve zkušební době jako pokojská,pan šéf má na tedˇna hotelu nějaké řemeslníky,kteří po sobě nechají třeba krabice k vyhození,piliny po vrtání,a já prý to mám uklidit,-má na to právo?MOC DĚKUJI ZA ODPOVĚDˇ,musím se přiznat,že z odnášení krabic jsem se vyvlékla,což mi i jeden řemeslník řekl,že krabice můžu potom vyhodit,což mě ,tak popudilo,že jsem mu řekla,že mu ukáži ,kde jsou kojternery a tam to můžou vyhodit.Děkuji J

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marton*
hodnocení

5x

Má na to právo a vám to ruce určitě nezláme. Ale je jistý, že by ty mistři měli po sobě automaticky uklidit sami.

celp*
hodnocení

4x

Dobrý den.Záleží jen na Vás jak se zachováte.Mne spíš udivuje co tam pan Šéf má za firmu,když po sobě nedokáží uklidit.U dobrého řemeslníka je to samozřejmost.

dusatka*
hodnocení

3x

Dobrý den,

opravdu záleží na tom, co máte napsáno v pracovní smlouvě, ale já bych řekla, že to po Vás chtít může. Připadá Vám to jako velké příkoří pro pokojskou? Rozhodně, pokud jste ve zkušební době a chcete v práci vydržet, práci udělejte.

hodnocení

3x

Tuhle sem sel do prace a zrovna k nam tahali nejakou velkou tezkou bednu a nemohli ji dostat prez prah. Tak jak sem sel kolem, tak mi rekli at to z druhe strany popadnu. Tak sem to popad a bednu sme pres prah dostali.

A to taky nemam v pracovni smlouve, ze sem stehovak.

petr123*
hodnocení

3x

Jestli jde o nějaký menší podnik, tak tam prostě každý dělá co je potřeba. Takže na tom nevidím nic špatného.

hodnocení

2x

Chtěl někdo po vás přeházet a sklidit 50 metráků koksu? To po vás chtěl šéf nebo někdo velkou dřinu? Strhala byste se? Je to příliš proti vašim zásadám? Ponižuje vás to?*hej*Když bude potřeba propouštět, kdo myslíte, že půjde nejdřív?

lidka*
hodnocení

2x

Po mateřské ve věku 24 let jsem musela dát dcerku do jeslí a nastoupila jako vedoucí závodní jídelny a závodních bufetů. Měla jsem maturitu na ekonomce a chabé vědomosti, co se týče vaření. Ale bylo to kousek od našeho domečku a navíc jen na 5 hodin, což mi vyhovovalo. Bylo to v roce 1969. A i když jsem "šéfovala", když bylo potřeba tak jsem i nádobí umyla a co hlavní, dokonce jsem musela občas i uvařit. Protože jsem chtěla, aby závodka fungovala. Lapala jsem vědomosti od kuchaře a později jsem dokonce v době dovolené vařila na rekreačce pro cca 100 lidí, protože úřednice i na vedoucím postu, moc velký plat neměla. Tím chci říct, že by Vás šéf neměl využívat nad rámec obvyklý, ale i jako pokojská byste měla mít zájem, aby to v podniku, kde pracujete, klapalo. A souhlasím s tím, že šéf by si měl pohlídat, aby řemeslníci si své povinnosti také plnili - alespoň ten hlavní binec si po sobě uklidili. Dneska je to celkem obvyklé a patří to ke smlouvě o dílo. *tuc*

pt*

Já vzala včera vyprat z kanceláře 2 záclony, dnes ještě omyju ty 2 okna, paní šéfová je na služebce, tak jí udělám radost, ona mi to stejně 10x vynahradí. Ve smlouvě to nemám, jsem seniorka, ale chci, ať to máme s paní šéfovou v kanclu pěkné, tak pa. PT /stařenka/

stany*
hodnocení

2x

Opravdový řemeslník si po své práci i sám uklidí co svou prací znečistil a odnese si i odpad svou prací vyprodukovaný ( klabice, piliny, úlomky zdiva atd.. )

papene*
hodnocení

1x

Záleží co máte napsané v pracovní smlouvě.Není tam taky dočasně přeřazena na jinou práci.Něco v podobném smyslu?

hodnocení

1x

Zda na to má právo či ne nevím, ale měl by dodržovat to:
Část B
Největší vzdálenost, na kterou mohou přenášet dívky břemena

ChlapciNejvětší vzdálenost (m)Hmotnost ručně přenášených břemen (kg)
pouze pro věk 17 - 181015
pouze pro věk 16 - 181510
pro všechny věkové skupiny2051)

1) U dívek věkové kategorie do 16 let se snižuje na 15 m.
doplněno 11.12.09 12:10:

Více zde: mpsv.cz/...

xoxoxo
hodnocení

0x

No já bych vám to vřele doporučovala uklidit, když se maluje nebo provádí stavební úpravy, uklízejí i nemocniční sestry, sekretářky i manažeři. Pokud pan šéf uvidí, že vám tohle vadí, promptně by vás mohl vyrazit.

ilona*
hodnocení

0x

Zdravim,v dnesni dobe je mozne temer v s e c h n o! Ja jsem jeste ve starem rezimu delala recepcni v hotelu a kdyz se zrovna malovalo nebo se chystal ples,mela jsem zrovna nocni a celou noc jsem uklizela po malirich.Vubec by me nenapadlo rici,ze to nemam ve smlouve a to prosim v te dobe bylo prace dost a dost pro kazdeho.Takze pokud si misto chcete udrzet,myslim,ze to neni az takove prikori na vas pachane

istanbul
hodnocení

Zdravím,musím to trošku poopravit o krabicích mi sám řekl sám řemeslník,který je podle tykání s šéfem asi dobrý známý.Neudělala jsem to.

jirka22*
hodnocení

0x

Na vašem místě bych dal okamžitě výpověď, podal stížnost na Inspektorátu práce a na ÚP se výhradně dožadoval místa generálního ředitele, který je současně majoritní akcionář a předseda představenstva. Pokud se vám to podaří, tak určitě vám nikdo nic přikazovat nebude. Pokud neuspějete, tak si holt budete muset zvyknout, že zaměstnavatel si vás najímá na práci a předmětem výkonu veledůležité funkci pokojské je právě úklid.

istanbul
hodnocení

Veledůležitá funkce,to určitě není,to beru,měla jsem špatný den,takže mě to popudiloa už dorazilo,je to malý hotel,tak všichni dělají asi všechno.,jak kdo tedy,řídí to 25 mladý muž,manažerka podobně,nejsou špatní,prošla jsem horším,i když si myslím,nejsou z oboru ,nemají moc zkušeností,hotel funguje asi přes rok,proto důlež.věci nějak neřeší a obráceně,ale je to jejich hotel,at si dělají co chtějí,to je jasné,.bohužel stále něco co má v kompetenci sl.manažerka chybí-drog.přípravky,potraviny apod,někdy proto,že prý je venku škaredě a nechce se jí ani vylézat.Ted dva dny chyběla a nikdo to ani nepoznal,ale když budu já chybět,sakramensky to pozná personál i hosté!,tak to jenom tak na okraj k té veledůležité funkci,S pozdravem J

lidka*

Máte pravdu - není to sice veledůležitá funkce, ale i na Vás záleží, zda bude host spokojený se službami hotelu. A dokonce si myslím, že čistota a kvalita jídla je to podstatné, čeho si host všimne především. Takže já osobně určitě bych nepodceňovala žádnou práci. Takže to chce občas zatnout zuby a jestli to nejsou vyloženě jenom "zlatokopové", tak se to naučí. A v žádném případě by neměli si hrát jenom na šéfy, ale brát zkušenosti i od personálu. To je to, o čem jsem psala v mém prvním příspěvku. Tak ať je co nejmíň špatných dnů!

hodnocení

0x

Vidím-li istanbul, vím, že má pokojská pravdu. U nás to ale bude mít trochu obtížnější. Jste-li v Turecku, za žádnou cenu se nenechte ponižovat! *smich* Jste-li v Česku, važte si svého místa! A co doma, jak to tam řešíte? Na odnos koše s odpadky máte sjednanou firmu? Nebo chodí s košem pan šéf...

Věřím tomu, že to byl pokus o zpestření pro zdejší čtenáře. Hezký večer! ;)

istanbul
hodnocení

Zdravím,doma chodím s odpadky většinou já,a neponižuje mě to,měla jsem špatný den,proto mě to popudilo,únava,apod,jinak máte pravdu-dnes je potřeba si vážit místa,já jsem tam jinak spokojená,uvidíme jak to půjde dál.Spozdravem J

pt®

Istanbul, je to asi 5-7 let zpátky chodila jsem všechny víkendy do malého hotelu do recepce /mimo svého zaměstnání/. Byly to 12 hod. směny. Nápor ráno, než odjela skupina cizinců, v poledne další autobus s cizinci na oběd a večer se vracela skupina, co na hotelu bydlela. Vždyť to znáte. Byly tam pokojské z ukrajiny. Co ty měly za dřinu, ne jen úklid pokojů, ale celého hotelu, nebyly doma kolikrát několik měsíců a ani neviděly své děti. Ale byly šťastné, že mají práci. Chápu, že jste asi neměla svůj den, to se někdy stane a jsem ráda, že nejste žádná ,,namyšlená,, a vím, že pokojská má hodně práce. PT /stařenka/

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]