Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozchod a majetkové vyrovnání

Od: ghjk odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, bratr se rozchází s přítelkyní, může na mě napsat auto a byt ještě před rozvodem, aby nedostala nic? Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Dobrý den. Tak je to přítelkyně nebo manželka? Jde o rozvod nebo o rozchod? To z dotazu není jasné..

doplněno 08.11.17 11:07:

Pokud si ten byt pořizovali společně, pak by se s ní bratr finančně vyrovnat měl. Pokud je to byt bratra a je jeho osobním vlastnictvím, pak jeho přítelkyně nemá nárok. V každém případě pokud do něčeho investovala své finance, bratr by se s ní finančně vyrovnat měl.

djdj
hodnocení

Pardon za neupřesnění, zatím nejsou manželé, ale vykládala, že i tak by měla mít nárok na půlku bytu.

sebod*

djdj. Víš, já jsem už docela stará a určitě blbá. Tak se nediv mojí odpovědi. Ta přítelkyně nějak přispěla na byt a auto? Dávala peníze do společné kasy? Jestli ano, tak je prasárna jí teď o všechno obrat ! Jak by bylo Tobě na jejím místě? Hele, já jsem v životě udělala také pár ne zrovna dobrých rozhodnutí a VŠECHNO to ne zrovna dobré se mi v životě vrátilo ! Tak bacha na to!

hodnocení

3x

Jestliže je to majetek ve společném vlastnictví manželů, pak nelze.

doplněno 08.11.17 11:14:

Jestliže slečna prokazatelně do bytu investovala, je vyrovnání samozřejmost. Jestli investovala neprokazatelně, měl by pan bratr projevit základní slušnost a vyrovnat se rovněž.

U auta platí obdobně.

figurek*
hodnocení

1x

jj, Už jsem to sem myslím jednou napsal. V mém okolí se stal případ, kdy se k sobě dali dva rozvedení. On měl domek, ona vymohla od svého ex nějaké peníze za podíl na bytu. Z velké lásky investovala tyhle peníze do střechy domku svého nového miláčka. Jenže za nějakou dobu miláček už nebyl miláček, začali se hádat, ona mu zahnula a on, aby jí to nandal, ve svém spravedlivém hněvu se rozhodl, že ji vyžene a nevrátí vůbec nic. A uspěl. Domek byl napsaný na něj, takže co? Ona za všechno mohla, všechny špatnosti se staly její vinou, tak co by ještě chtěla?

Vidím že váš bratr je stejný džentlmen. A navíc, ve vašem dotaze chybí základní informace. Onen byt a auto byly jeho už před touhle známostí? Ano-Ne? Jestli ano, pak váš bratr nemusí převádět vůbec nic a uspěje. Jestli ne, pak se dá očekávat mela.

Takže radím : zkuste domyslet, co se stane, jestli váš bratr opravdu převede auto a byt na vás. Co přijde potom? Já vám řeknu co se stane a co přijde potom. Budete zatažený do problému, budete chodit po soudech, při soudních stáních vám nepoteče do bot ale rovnou do trenek a nakonec se rozhádáte vy dva. Rozvrat v rodině nadruhou. Držte se raději opodál.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]