Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, se školou jedeme 13.12 do Mahenova divadla v Brně. Jedeme tam v 15:00 a cesta z naší vesnice tam bude trvat cca 2 hodiny. Představení začíná v 19:00. Jedná se o operetu. Nevím co si mám obléknout. Je mi 14 a koupil jsem si kvůli tomu sako s věcma v celkové hodnotě cca 15 000. Jen nevím jestli je to správné oblečení. Někteří moji spolužáci na to kašlou. Prej tam jdou v riflích. Mám černý oblek, černé kvalitní kožené boty ARA, opasek z kůže, červenou a černou kravatu a černou a bílou košili. M,yslíte že je to vhodné oblečení? Popřípadě jak ho mám sladit? Mám si dát bílou košili a k ní červenou kravatu nebo je to na večerní představení už moc výrazná kravata? Prosím potřebuji radu. Zítra si jdu dokoupit doplˇnky a potřebuji rychlou odpověď.
Kubíku, fandím Ti, máš vkus. Oblekem v divadle nic nezkazíš, i když jde o operetu. Návštěva divadla je mimořádná událost a tudíž i oblečení by mělo být mimořádné. V obleku budeš skutečně dobře vypadat a jistě se i dobře cítit. Lépe, než ti santusáci v riflích, které tahají pořád. .
Vzala bych si bílou košili, kravatu bych volila do modra, nebo ocelově šedou. Červená je příliš výrazná, černá mi zase připadá spíš jako na poslední rozloučení.
Pěkně si divadlo užij. Co dávají? Já jedu od obce začátkem prosince do Prahy do divadla Brodway na Muže se železnou maskou. Už se strašně těším, divadlo je pro mě opravdu mimořádně slavnostní a neopakovatelná záležitost. Jaga.
No nevim, nevim, ve 14-ti si kvuli jedne operete kupovat kvadro za 15 000 Kc:-/
Furt rostes a nez to vyuzijes v tanecnich tak Ti to bude maly.
Radsi bych zustal u kosile s riflema nebo (pokud by bylo nutne) pujcovna. V tomhle veku nas nikdo do kvadra nenutil, stacilo ciste a vhodnejsi obleceni.
Možná by se dalo oblečení pořídit levněji, na druhou stranu pokud jsou finance, proč ne. Nejde přece o nějaké "nucení" - v tomhle věku už je nejvyšší čas umět se přizpůsobit příležitosti co do chování i oblečení - a jistá etiketa by měla platit i "kvuli jedne operete". Ono to pak v o málo vyšším věku může vypadat i takhle:
Já bych 14letému synovi oblek za 15 tisíc rozhodně nepořídila, ale když už ho máš, tak si ho na večerní divadelní představení samozřejmě oblékni. A když si ještě budeš kupovat doplňky, tak se poohlédni po nějaké další kravatě. Červená (jasně červená i tmavě červená) se mi na 14 let nelíbí, černá je na pohřeb. Jsi mladý, vyber si nějakou s motivy. Když opereta, tak třeba s notičkami.
A na okraj. Brzy pojedu do Mahenova divadla také. Teď jsem nakoukla do programu a 13. 12. nedávají operetu. Ale možná se jen špatně dívám.
Vzdy je vhodne se oblect jednak podle mista konani, ale zaroven take podle konkretni udalosti.
Do velkeho vazeneho divadla se chodi zasadne v obleku.
Na vecerni predstaveni zasadne v tmavem obleku.
Opereta je ale zaroven odlehcujici zanr, ktery umoznuje jistou volnost a neformalnost. Ta se muze projevit treba jinou barvou kosile nez bilou a vyraznejsi (ale stale se hodici) kravatou.
Kombinaci bile kosile s cervenou kravatou ale vazne radeji ne.
Včera jsem zrovna byl v divadle Broadway na muzikálu Muž se železnou maskou. Muzikál pěkný, ale s oblečením to návštěvníci opravdu nepřehánějí. Chlapů v oblecích do 10%, zhruba stejně tolik v riflích a zbytek něco mezi tím. Ty doby, kdy se do divadla každý oblékl jak nejlépe mohl, jsou už dávno pryč.
Tak muzikal je asi jako kdyz des na film do kina a Broadway neni Mahenovo.
A jak sem psal, neni nutne obleci se nejleple jak muzes, ale adekvatne k mistu a situaci.
Byla jsem v Mahenově divadle předminulý víkend na dětském odpoledním představení. Oblečení jsem viděla různorodé, ale převládala elegance. Toto divadlo si oblek u mužů a eleganci u žen opravdu zaslouží.
Ale nelíbily se mi šaty malých děvčátek tak plus mínus 7 let. Skoro všechna tato děvčátka měla dlouhé šaty, ale na první pohled z levných materiálů. Snad z vietnamských tržnic. Takové hogo fogo princezničky. Některým nechybělo líčení. Nechci to moc kritizovat, ale někdy opravdu méně znamená více.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.